Articole Jumanji: Welcome to the Jungle

(2017)

Jumanji: Aventură în junglă

Efectele viziuale

Coordonatorul efectelor vizuale, Jerome Chen, care a realizat filme precum Suicide Squad sau The Amazing Spider-Man, a răspuns de imaginea animalelor din film, ca şi de spectacolul creat de palpitantele secvenţe de mare acţiune.

Artistul VFX, nominalizat la Oscar, susţine că a avut două motive personale pentru care a acceptat acest proiect. “Jumanji deţine un loc foarte nostalgic în inima mea,” afirmă Chen. “L-am văzut la cinema şi reţin efectele speciale care erau unice pentru ora aceea – animalele şi toată ideea aceea despre jocul care prinde viaţă! De aceea am fost extrem de încântat să mă implic în acest proiect. Dar mai e ceva: coordonatorul de efecte vizuale era un tip pe nume Ken Ralston, care a devenit mentorul meu. Din punct de vedere profesional, n-am putut refuza această şansă de a lucra la franciza pe care o coordonase iniţial mentorul meu.”

Pentru Jumanji: Aventura în junglă, Chen s-a confruntat cu o provocare pe care n-a mai avut-o niciodată în cariera sa. “N-am mai realizat niciodată animale realiste,” afirmă el. “Am fost intrigat de asta în parte pentru că filmele recente au folosit animale într-o prezentare fotografică la un nivel foarte înalt.”

Era important ca animalele să arate realist, susţine Chen, pentru că Kasdan a vrut ca efectele vizuale legate de animale să convingă publicul să accepte şi alte aspecte inspirate din jocurile video, care nu sunt la fel de fidele realităţii.

De asemenea, întrucât animalele sunt controlate de răul din poveste, Chen a vrut să le înzestreze cu calităţi unice pentru a le face mai senzaţionale. Aceasta era partea cea mai uimitoare: cum să realizăm animalele astfel încât ele să poată interacţiona cu oamenii, să le facem să fie simpatice, dar în acelaşi timp şi periculoase şi credibile?” susţine el.

Chen a conlucrat şi cu regizorul unităţii secunde Jack Gill şi cu echipa de cascadori, pentru a le conferi actorilor ’ abilităţi concrete de luptă într-o realitate virtuală. “Atunci când Dwayne Johnson dă un pumn cuiva, el se ridică mai întâi la 10 metri înălţime. Karen Gillan poate sări şi ea la 10 m înălţime, iar saltul ei este asistat de efecte vizuale, dar şi de un sistem de cabluri de susţinere,” explică el. “Pentru a face credibilă iluzia lui Jack, am redus cablurile sau am adăugat balast, ca să fie reuşită cascadoria.”

Efectele vizuale au fost componenta cheie în realizarea lui Van Pelt, care e un ticălos înfricoşător, care le controlează pe toate animalele din jurul lor. “El e confecţionat din tot felul de rozătoare şi de dăunătoare, din cele mai sinistre animale pe care ni le putem imagina - toate acestea sălăşuiesc în corpul său. Totodată, el foloseşte animalele pentru a-i pedepsi pe oamenii care-l trădează. Există o secvenţă în care unul dintre dragoni îl lasă pe unul dintre personajele pozitive să scape şi atunci Van Pelt îl pedepseşte făcând astfel încât un scorpion să-i iasă din gură!”

Sinopsis Cascadoriile
jinglebells