Articole Harry Potter and the Order of the Phoenix

(2007)

Harry Potter și Ordinul Phoenix

Despre actori

DANIEL RADCLIFFE este foarte cunoscut pentru rolul baiatului vrajitor din toate filmele realizate dupa cartile lui J.K. Rowling.

La inceputul acestui an, Radcliffe a jucat primul sau rol important in teatru, interpretand rolul lui Alan Strang, din piesa "Equus" a lui Peter Shaffer. Piesa care nu a mai fost jucata in Londra de mai bine de 30 de ani a fost regizata de Thea Sharrock, iar partenerul lui Daniel a fost Richard Griffiths.

Daniel va putea fi urmarit si in filmul australian "December Boys" regizat de Rod Hardy, care va avea premiera in septembrie 2007. In aceasta vara, Radcliffe va filma pentru filmul de televiziune "Baiatul meu Jack", dupa un scenariu scris de David Haig. Filmul descrie povestea baiatului de 17 ani a lui Rudyard Kipling, Jack, care nu s-a mai intors din primul razboi mondial. In film mai apar Kim Chattrall si Carey Mulligan, iar regia este semnata de Brian Kirk. Anul trecut, Radcliffe a jucat intr-un episod al seriei HBO "Extras", alaturi de Ricky Gervais.

RUPERT GRINT reapare in rolul celui mai bun prieten a lui Harry Potter, Ron Weasley, rol pe care l-a interpretat in toate filmele Harry Potter. Filmul "Harry Potter si piatra filozofala", marcheaza debutul profesional, in film, a lui Grint. Performanta sa i-a adus numeroase aprecieri, precum nominalizarea la Premiul Criticilor de Film Britanici, pentru cel mai bun debut si Premiul tanarului artist pentru cel mai promitator debut.

In plus, revista englezeasca de film "Empire", i-a premiat pe Grint si partenerii sai din seria Harry Potter, Daniel Radcliffe si Emma Watson, pentru contributia lor remarcabila, ca o recunoastere a performantelor lor in toate filmele Harry Potter.

Dupa aparitia in primul film Harry Potter, Grint a aparut in rolul unui tanar profesor, in filmul lui Peter Hewitt, "Thunderpants", alaturi de Simon Callow, Stephen Fry si Paul Giamatti. In 2006, Grint apare alaturi de Julie Walters si Laura Linney in filmul lui Jeremy Brock, "Driving lessons". Inainte de a castiga rolul lui Ron Weasley, Grint a mai jucat in scoala si in teatre locale in piese precum; "Annie", "Peter Pan" si "Rumpelstiltskin". Cand nu se afla pe platoul de filmare, Grint poate fi gasit adesea pe terenurile de golf.

EMMA WATSON revine in rolul Hermionei Granger, vechea prietena a lui Harry Potter si Ron Weasley. Aparitia ei in primul film "Harry Potter si piatra filozofala", a marcat debutul sau profesional in film si i-a adus premiul tanarului artist pentru cel mai bun rol secundar.

Performanta sa actoriceasca din rolul Hermionei i-a adus recunoasterea internationala concretizata in numeroase premii si nominalizari, precum: premiul AOL doi ani la rand pentru cea mai buna actrita in rol secundar din filmele "Harry Potter si Camera Secretelor" si "Harry Potter si Prizonierul din Azkaban"; doua nominalizari la premiul criticii al Asociatiei Criticilor de Film de Televiziune, pentru performantele din filmele "Harry Potter si Prizonierul din Azkaban" si "Harry Potter si Pocalul de Foc". In plus cititorii revistei "Total Film" au votat-o pentru cea mai buna interpretare in filmul "Harry Potter si Prizonierul din Azkaban". Watson continua sa imbine armonios filmarile, activitatile scolare si cele sportive, hobiurile sale incluzand calatoriile, dansul si muzica.

MICHAEL GAMBON revine in rolul lui Albus Dumbledore, inteleptul si respectatul director al scolii Hogwarts, el a mai jucat acest rol in filmele "Harry Potter si Prizonierul din Azkaban" si "Harry Potter si Pocalul de Foc". Gambon a fost apreciat pentru activitatea sa pe scena, pe ecran si in televiziune desfasurata timp de peste patruzeci de ani, primind numeroase premii si nominalizari, precum: premiul critici pentru filmul "Gosford Park" a lui Robert Altman, patru premii BAFTA pentru filmele: "Perfect Strangers", "Longitude", "Wives and Daughters","The Singing Detective".

Gambon a primit recent nominalizari la premiile Emmy si Globul de Aur, pentru performata sa din filmul HBO "The Path to War". In 1998 Gambon a fost innobilat de regina Elisabeta a-II-a pentru intreaga activitate teatrala. Recent Gambon a aparut in: "The Good Night" a lui Jake Paltrow, ce a avut premiera la festivalul de film de la Sundance si in "The Good Shepherd" alaturi de Matt Damon si Angelina Jolie.

Dintre numeroasele filme in care a aparut putem enumera: "The Omen", "The Life Aquatic", "Sky Captain and the World of Tomorrow", "Sylvia", "Open Range", "The Insider", "Sleepy Hollow","The Last September", "Dancing at Lughnasa", "The Gambler", "The Wings of the Dove", "The Cook, The Thief, His Wife&Her Lover".
Despre realizatori Rozul este noul negru
jinglebells