Articole Harry Potter and the Order of the Phoenix

(2007)

Harry Potter și Ordinul Phoenix

Rozul este noul negru

Reintors la Hogwarts, Harry este privit cu suspiciune datorita articolului aparut pe prima pagina a ziarului "The Daily Prophet", care i-a schimbat numele lui Harry din Potter in "Plotter", acuzandu-l ca spune minciuni despre revenirea lordului Voldemort. Sintindu-se singur si ostracizat, Harry abia mai rezista incercarilor lui Ron si Hermione de a-l ajuta si sustine, crezand ca nimeni nu poate intelege ce i se intampla.

Daniel Redcliffe spune: "El este probabil un mic martir, dar cred ca asta este datorita a ceea ce se spunea despre Harry – el nu este perfect. El este un personaj stigmatizat; ceea ce ii da un aer incredibil de uman."

Yates adauga, "Este o perioada interesanta din viata lui Harry pentru ca el se simte defaimat de "The Daily Prophet", ziarul Ministerului Magiei, si oamenii incep sa creada ceea ce citesc. Asa ca atunci cand el ajunge la Hogwarts, nu se mai simte la fel de in siguranta ca inainte."

Inceputul noului an la Hogwarts aduce cu el si o noua profesoara, Dolores Umbridge, noua titulara a disciplinei Apararea Impotriva Magiei Negre, interpretata de Imelda Staunton. Imbracata in roz din cap pana in picioare, profesoara Umbridge are un zambet fortat si o voce mieroasa care te fac sa crezi ca aceasta este adevarata sa fata.

Yates explica, "Fudge este paranoic in privinta lui Dumbledore, el crede ca acesta umbla dupa scaunul lui, asa ca isi plaseaza una dintre locotenentele de incredere, Dolores Umbridge, la Hogwarts pentru a actiona ca ochii si urechile sale. Ea decide ca misiunea ei sa fie curatarea Hogwarts-ului de vechile practici si trecerea scolii la metodele de predare aprobate de Ministerul Magiei, lucru ce are ca rezultat o ciocnire scanteietoare a valorilor." Elevii de la Hogwarts nu sunt singurele tinte ale lui Umbridge, profesorii devin si ei tinte ale acesteia.
Despre actori O noua ordine
jinglebells