Articole Harry Potter and the Order of the Phoenix

(2007)

Harry Potter și Ordinul Phoenix

O noua ordine

Al cincelea an la Hogwarts reprezinta un punct de cotitura, nu numai pentru Harry Potter dar si pentru prietenii sai si colegii de clasa. Ei sunt pusi brusc sa faca fata sarcinilor si provocarilor tinerilor adolescenti si consecintelor ce le insotesc. Harry, in confruntarea cu intoarcerea lui Voldemort si mortea prietenului sau Cedric Diggory, a fost fortat probabil sa se maturizeze mai repede decat alti copii si sa-si asume responsabilitati la care el nu s-ar fi asteptat niciodata.

Facandu-si intrarea in lumea lui Harry Potter, regizorul David Yates remarca: "A fost o provocare pentru mine faptul ca aceasta poveste are loc intr-o perioada in care elevii se maturizeaza si totul devine mult mai complicat. Este vorba de revolta si despre intelegerea limitelor adolescentei; este vorba de a descoperi cat de complicata poate deveni lumea si cum uneori tu trebuie sa-ti gasesti calea ta in aceasta lume".

David Heyman, producatorul tuturor filmelor Harry Potter, povesteste ca natura povestirii a fost aceea care l-a facut sa-l aleaga pe Yates, un regizor castigator al premiului televiziunii britanice, pentru a realiza cel de al cincilea film al seriei. "David este un regizor fantastic si el a aratat ca poate rezolva subiectul politic intr-o maniera amuzanta. Acesta nu este un film politic, dar politicile lumii magice sunt foarte mult dezbatute in film. Noi am crezut ca Yates va putea rezolva acest lucru stralucitor si el a facut-o. El a venit cu o mare pasiune pentru material si o mare intelegere a calatoriilor emotionale ale personajelor."

"Este cu adevarat de remarcat cum l-au primit copii pe el si el pe copii", adauga Heyman, "La fel ca personajele, ei au crescut si David i-a tratat ca pe egali. El a realizat ca ei cunosc personajele bine, le-a solicitat intotdeauna ideile lor si a incercat sa-i aduca sa fie mai aproape de rol in maniere pe care ei nu le mai incercasera inanite. A fost extraordinar atat pentru ei cat si pentru noi".

Revenit in rolul lui Harry Potter, Daniel Redcliffe confirma: "Mi-a placut sa lucrez cu David. El este un om incantator, un foarte bun vorbitor si eu n-am fost niciodata atat de presat cum am fost in filmul sau, partial datorita naturii povestirii si partial datorita regizorului Yates. El nu se multumea niciodata cu putin: dorea ca eu sa merg mai in adanc in caracterul personajului, ceea ce era exact ce simteam si eu. Este un excelent regizor."

Emma Watson, ce joaca rolul prietenei lui Harry, Hermione Granger, adauga: "A fost o adevarata placere, deoarece David asculta ceea ce noi aveam de spus despre personajele noastre. El a apreciat istoria relatiei pe care Dan, Rupert si eu o aveam, adevarata prietenie dintre Harry, Ron si Hermione. David cauta adevarul in toate personajele."

Rozul este noul negru
jinglebells