Articole Get Hard

(2015)

Mare și tare

Despre distribuție

WILL FERRELL (James/Producător) a evoluat mult de pe vremea când apărea la „Saturday Night Live”, trecând de la televiziune la statutul de vedetă de film artistic, producător și pionier al Internetului. Ferrell și-a reluat recent rolul Ron Burgundy, personajul pe care l-a făcut faimos în 2004, în comedia „Un știrist legendar”. În „Un știrist legendar 2”, Ron și echipa de la știrile Channel 4 merg în New York pentru a ajuta la deschiderea primului canal de știri non-stop din lume. Ferrell a scris scenariile ambelor filme, împreună cu regizorul Adam McKay. Producția lui Gary Sanchez „Un știrist legendar 2” a câștigat peste 172 milioane de dolari la nivel mondial.
Ferrell și-a împrumutat recent vocea personajului Lord Business din filmul de animație „The LEGO Movie”, care a avut încasări de peste 441 milioane de dolari la nivel mondial.

Înainte de acest film, Ferrell a jucat alături de Zach Galifianakis în „Campania” și în abițiosul proiect „Casa de mi Padre”, o comedie în stilul telenovelelor latino-americane, filmată în spaniolă, pentru care Ferrell a fost și producător și a jucat și rolul principal. Alte roluri ale lui Ferrell sunt cele din filmele „Elful”, „Zoolander Manechinul”, „Vechea gașcă” și în adaptarea pentru marele ecran a piesei „Producătorii”, care i-a adus prima nominalizare la Globul de Aur în 2006 pentru Cel mai bun actor în rol secundar. În 2007, Ferrell a primit a doua nominalizare la Globul de Aur, pentru Cel mai bun actor într-o Comedie sau Muzical pentru întruchiparea agentului Harold Crick în „Mai mult decât ficțiune”.

Ferrell a primit o nominalizare la Premiul Tony în 2009 pentru debutul pe Broadway, în rolul principal din comedia one-man show, care s-a jucat cu casa închisă, „Will Ferrell: You’re Welcome to America, A Final Night with Goerge W. Bush”, regizată de Adam McKay, în care a reluat și perfecționat toate vestitele sale întruchipări ale președintelui Bush din „Saturday Night Live”. La finalul spectacolului său de pe Broadway, Ferrell a jucat întregul spectacol pentru HBO, ceea ce i-a adus două nominalizări la Premiul Emmy pentru spectacol comic și pentru scenariu.

În 2007, Ferrell și McKay au fondat extrem de popularul și premiatul site funnyordie.com. Cu sute de filmulețe exclusive cu vedete și cu un flux permanent de filme care au devenit virale, Funny Or Die a devenit locul unde poți vedea vedete în ipostaze comice și site-ul de unde-ți iei porția zilnică de comedie. Primul film încărcat pe site, „The Landlord – Proprietarul” a avut peste 81 milioane de accesări și îl prezenta pe Ferrell confruntându-se cu o „proprietăreasă” de doi ani care e cam amețită și care bea bere. Acest site are în medie 20 milioane de vizitatori pe lună și peste 60 milioane de accesări pe lună.

Curând după aceea, Ferrell și McKay și-au unit forțele pentru a deschide propria companie de producție, Gary Sanchez Productions. Gary Sanchez a produs serialul HBO de comedie „Viața și apucăturile lui Kenny Powers”, cu Danny McBride și comedia din iulie 2014 „Tammy”, cu Melissa McCarthy. Compania are, la ora actuală, mai multe filme în faza de proiect.

Gary Sanchez a susținut succesul de la Festivalul Sundance din 2006, „The Foot Fist Way”, cu McBride care a fost și co-scenarist, alături de regizorul Jody Hill, precum și „Vânzătorul mercenar”, cu Jeremy Piven și „Frați vitregi”, care a avut încasări de peste 100 milioane de dolari numai în Statele Unite. În 2006, Ferrell a jucat în comedia de succes „Vitezomanu’ Ricky Bobby”, alături de John C. Reilly și Sasha Baron Cohen. Cu încasări de aproape 150 milioane în box office-ul american, filmul a devenit comedia ne-animată nr. 1 și continuă să stabilească recorduri și pe DVD.

Ferrell a jucat timp de șapte sezoane în emisiunea de succes a NBC „Saturday Night Live”, după ce a surprins lumea în „Indecision 2000” cu modul în care a interpretat rolul președintelui George W. Bush. Unele dintre cele mai memorabile personaje ale sale la SNL sunt Craig Majoreta Spartană, profesorul de muzică Marty Culp și Bush. Alte personaje pe care le-a jucat sunt Janet Reno, Alex Trebek, Neil Diamond și marele reporter sportiv Harry Caray. Contribuția sa la SNL i-a adus două nominalizări la Premiul Emmy în 2001, pentru Interpretare într-un program de varietăți sau muzical și pentru Scenariu al unui program de varietăți, muzical sau de comedie.

Un testament al impactului său asupra comediei americane este faptul că Ferrell a primit, în 2011, Mark Twain Prize for American Humor. Premiul recunoaște meritele celor care au avut un impact asupra societății americane în același mod în care a făcut-o comentatorul social, satiricul și creatorul de personaje memorabile Samuel Clemens (Mark Twain). Alți laureați ai acestui premiu sunt monștrii sacri ai comediei ca Richard Pryor, George Carlin, Lorne Michaels, Steve Martin și Tina Fey.

Crescut în Irvine, California, Ferrell a terminat USC cu o diplomă în informație sportivă. A lucrat ca și comentator sportiv la o emisiune sportivă locală, care se transmitea săptămânal, înainte de a se înscrie la cursuri de actorie și la ateliere de stand-up comedy și, în cele din urmă, a fost invitat să se alăture grupului de improvizație The Groundlings, după numai un an de pregătire. În acest grup, Ferrell a fost descoperit de cei de la „Saturday Night Live”.

KEVIN HART (Darnell) este unui dintre cei mai apreciați comici din industria comediei de la ora actuală. Cariera lui a început cu o interpretare uimitoare la o seară a amatorilor într-un club de comedie din Philadelphia, după care a început să joace în locuri precum The Boston Comedy Club, Caroline’s, Stand-Up NY, The LAugh Factory și la The Comedy Store în Los Angeles. Cu toate acestea, prima sa apariție la Festivalul de comedie „Just For Laughs” din Montreal a fost cea care i-a adus rolurile în filme ca „Soldați de hârtie”, „Comedie de groază 3” și „Surpriză: vine Polly!”, alături de Ben Stiller și Jennifer Aniston.

Hart a lucrat non-stop de atunci, devenind unul dintre cei mai versatili actori de comedie pe marile și micile ecrane. Cel mai recent a jucat în „Nebunie în Las Vegas”, sequel-ul pentru filmul de mare succes, „Spune-mi ce-ai făcut azi-noapte”, un remake al filmului din 1986, „Trăiește clipa”, care a avut un mare succes de box office, „Un polițist și jumătate”, alături de Ice Cube, care a avut încasări de peste 100 milioane de dolari și pentru care este deja programată o continuare în 2016 și în „Grudge Match: Faceți pariurile”, alături de Sylvester Stallone și Robert de Niro. În 2013, el a făcut și o versiune de film după spectacolul lui de comedie „Let Me Explain”. În curând, Hart va putea fi văzut în „Nuntași de închiriat”, precum și în serialul de succes „Real Husbands of Hollywood” al cărui al treilea sezon a început în septembrie.

Hart a fost gazdă în 2012 la Premiile MTV, fiind lăudat pentru prestația sa de dinainte de turneul în care a mers cu spectacolul său de comedie în 90 de orașe din America, Europa și Africa. În timpul acestui turneu, el a devenit al doilea american din istorie care a vândut toate biletele de pe O2 Arena din Londra. De asemenea, el a avut un rol secundar în comedia lui Nick Stroller „Te mai măriți cu mine ?”, produsă de Judd Apatow. Alte filme în care a jucat Hart mai sunt „O familie de coșmar”, cu Robert de Niro și Ben Stiller, „Înmormântare cu peripeții”, „Aurul nebunilor” și comedia lui Apatow „Virgin la 40 de ani”.

În 2011, Hart a scos „Laugh at My Pain” versiunea filmată a spectacolului său de comedie cu același nume. Filmul a avut încasări de peste șapte milioane de dolari și a fost filmul cu cel mai mare succes din categoria celor care au fost lansate în mai puțin de 300 de cinematografe. Turneul „Laugh at My Pain” a avut un succes așa de mare încât l-a catapultat pe Hart pe primul loc în rândul comicilor de la Ticketmaster, iar în februarie 2011, a avut spectacol cu casa închisă la Nokia Theatre din Los Angeles două seri la rând, bătând recordul deținut de Eddie Murphy. Asta a dus la un DVD dublu platinum, în februarie 2012, după ce fusese în vânzare timp de doar o lună.

În 2009, specialul Comedy Central de o oră „I’m a Grown Little Man” a devenit unul dintre specialurile cele mai apreciate, iar în 2010, DVD-ul „Seriously... Funny” a fost unul dintre DVD-urile cel mai rapid vândute, a devenit triple platinum și a fost difuzat pe Comedy Central și a avut cea mai bună audiență pentru un program special din 2010.

În televiziune, Hart a mai fost gazda serialului de stand-up „Comic View: One Mic Stand”, a „The Big House”, de pe ABC, pentru care a fost și producător executiv și scenarist și a avut roluri în „Love Inc”, „Barbershop” și „Undeclared”.
Pasiunea sa pentru stand-up și comedie umple mereu sălile de spectacol în turneele lui Hart.
La ora actuală, Hart locuiește în Los Angeles, împreună cu familia sa.

ALISON BRIE (Alissa) joacă, la ora actuală, rolul adorabilei Annie Edison, în comedia de succes de pe NBC „Community”. De asemenea are un rol, Trudy Campbell, în drama premiată cu Emmy „Mad Men”.
Pentru marele ecran, Brie este acum în faza de producție cu filmul lui Leslye Headland „Sleeping with Other People”, în care joacă alături de Jason Sudeikis și Adam Scott. În continuare va juca în „Search Party”, cu Krysten Ritter, Adam Paly și T.J. Miller, precum și în filmul independent „No Stranger Than Love”, cu Justin Chatwin și Colin Hanks.

Recent a fost vocea lui Unikitty în „The LEGO Movie”, film care a avut încasări de peste 400 milioane de dolari la nivel mondial. Brie a avut, de asemenea, premiere la Festivalul de Film Sundance cu „Regii verii”, cu Nick Offerman și Megan Mullaly, în 2013 și cu „Surorile”, alături de Lizzie Caplan, în 2012.

Alte filme în care a mai jucat sunt „Te mai măriți cu mine ?” în care a jucat alături de Emily Blunt și Jason Segel, „Get a Job”, cu Bryan Cranston, „Scream 4: Coșmarul continuă”, alături de Courteney Cox, David Arquette și Neve Campbell și în „Montana Amazon”, cu Olympia Dukakis și Haley Joel Osment.
Recent s-a anunțat că Brie va produce un pilot pentru TV LAND bazat pe serialul de pe net „Teachers”. Filmul urmărește șase profesori de școală elementară care sunt dedicați elevilor lor, dar care au o vraiște cumplită în viețile personale.

Brie a urmat cursurile California Institute of Arts, unde a primit diploma de licență și a mers și la Royal Scottish Academy of Music and Drama din Glasgow, Scoția. Când a absolvit a primit roluri în serialul Comedy Central și Diney „Hannah Montana”. De asemenea a jucat roluri pe scenă în Blank Theatre Company’s Young Playwright Festival și în spectacole la teatrele Odyssey, Write-Act și Rubicon, primind un Indy Award pentru felul în care a jucat rolul Ofeliei în producția Rubicon a piesei „Hamlet”.

CRAIG T. NELSON (Martin), laureat al Premiului Emmy, este actor, scenarist, regizor și producător. A fost soldat în Vietnam, activist hippie, un antreprenor șmecher și, mai recent, consilier pentru veteranii războiului din Afganistan. La ora actuală, el îl întruchipează pe Zeek Braverman, patriarhul extrem de marii și coloratei familii Braverman în apreciatul serial NBC „Numai tată să nu fii !”, ajuns la al cincelea sezon.

Nelson a jucat înainte rolul lui Jack Mannion în „Districtul”, o dramă inspirată de experiențele lui Jack Maple, un luptător împotriva criminalității, un luptător pentru șansele egale și un tip simplu care devine noul șef al poliției din Washington D.C., un oraș care are mare nevoie să fie scuturat. Nelson a fost și co-producător executiv și a și regizat câteva episoade din „Districtul”, care a avut patru sezoane, între 2000 și 2004.

În 1997, el a încheiat cel de-al optulea și ultimul sezon din „Coach”, în care a fost Hayden Fox. El a regizat numeroase episoade și a primit trei nominalizări la Premiile Emmy, în 1990, 1991 și 1992 pentru Cea mai bună interpretare a unui rol principal într-un serial de comedie și a câștigat premiul pentru sezonul 1991-1992. De asemenea, a primit și patru nominalizări la Globul de Aur.

Când a terminat „Coach”, Nelson a avut șansa de a-și varia proiectele și și-a făcut debutul în rolul Nat Miller în piesa lui Eugene O’Neill „O, sălbăticie” la Vibian Beaumont Theatre/Lincoln Center în primăvara anului 1998. Piesa s-a jucat pe o perioadă scurtă, dar s-a bucurat de recenzii foarte bune.

Nelson s-a născut în Spokane, Washington. El a fost mereu interesat de muzică și a cântat șa tobe și chitară în liceu și în anii de colegiu. A urmat cursurile University of Arizona și a studiat la Oxford Theater din Los Angeles. Și-a început cariera de scenarist/interpret la „Lohman and Barkley Show”, iar talentul lui de scriitor i-a adus un Los Angeles Emmy Award. Nelson a scris, printre altele, scenarii pentru „The Alan King Special” și „The Tim Conway Show”.

Nelson a apărut ca invitat special în „Hawaii 5-0”, în episodul final din „Monk”, în trei episoade din „CSI: New York - Criminaliștii”, patru episoade din „Earl”, în „The Mary Tyler Moore Show” și în „Private Benjamin”. A mai jucat în apreciatul serial „Call to Glory” și a regizat ultimul episod. Pentru televiziunea a făcut filme ca „Artă murdară”, pentru Showtime, „Take Me Home Again”, ci Kirk Douglas, „Rage”, „Toast of Manhattan”, „Alex: The Life of a Child”, „Alegerea”, „The Josephine Baker story” pentru HBO, precum și în miniseriile „În slujba dreptății”, pentru NBC și în „Creatura”. De asemenea, a prezentat, împreună cu Paula Zahn, specialul TV „The Ultimate Driving Challenge”.

Nelson a format Family Tree Productions, pentru a dezvolta și produce proiecte de televiziune ca „Provocarea”, o poveste despre speranță, descoperire și refacere, care se țese în jurul unui băiat. Scenariul a fost scris de Nelson, care a fost și producător executiv sub pălăria Family Tree Productions în cooperare cu Hearst Entertainment.

În 2004, Nelson i-a dat voce lui Bob Paar sau, așa cum era el cunoscut în zilele sale de supererou, Mr. Incredible din filmul laureat al Premiului Oscar „Incredibilii”, și acum bestseller pe DVD.

Alte filme pe care le-a mai făcut sunt „Oamenii Companiei” scris și regizat de John Wells, cu Tommy Lee Jones, Ben Affleck, Kevin Costner și Chris Cooper, „Vrei să te însori cu mine ?”, cu Sandra Bullock și Ryan Reynolds, „Tăișul gloriei”, cu Will Ferrell, „Familia Stone”, cu Sarah Jessica Parker și Diane Keaton, „Societatea secretă”, „Un nou început”, „Avocatul diavolului”, cu Al Pacino și Keanu Reeves, „Fantome pe Mississippi” al lui Rob Reiner, cu Woopi Goldberg, „Nu mă cheamă Rappaport”, alături de Walter Matthau și Ossie Davies, „Poltergeist 1” și „Poltergeist 2”, „Action Jackson”, „Câmpiile morții”, „Silkwood” și „Weekend cu spioni”.

Nelson s-a implicat în arta curselor auto ca participant, în 1991, la Toyota Pro Celebrity Grand Prix. A ieșit pe locul al treilea și cursele au devenit o pasiune. A format Screaming Eagles Racing Entreprise în primăvara anului 1992 și nu numai că era proprietarul echipei, dar era și pilot. Echipa a participat la concursurile din American City Racing League și la World Sports Car series al International Motor Sports Association. Nelson a participat și la Porsche Super Cup Series în mai 1994, în Monte Carlo, Monaco. echipa s-a destrămat în 1998 și, în anul următor, el a fost pilor invitat, într-o Corvette la 100 BF Goodrich Tires Trans Am Series Race de la Toyota Grand Prix din Long Beach și la Tenneco Detroit Grand Prix.

Pasiunea lui Nelson pentru golf este și ea bine documentată. El a fost campion la amatori în liceu și avea un scor foarte bun. În decembrie 2007, Golf Digest l-a clasat pe locul 4 din 100 de vedete de televiziune și film.
Nelson are trei copii și opt nepoți, precum și doi strănepoți. El și soția sa Doria trăiesc în Los Angeles.

Note de producție Despre realizatori
jinglebells