Articole Get Hard

(2015)

Mare și tare

Despre realizatori

ETAN COHEN (regizor/scenarist) este una dintre cele mai căutate minți comice din lumea filmului. Începând de la desemnarea sa drept Cel mai bun scriitor de comedie al anului 2009, la „Just For Laughs” Comedy Festival din Montreal, Cohen s-a dovedit a fi cel mai prolific scriitor din ultimii ani. „Mare și tare” marchează și debutul său regizoral.

În 2008, Cohen li s-a alăturat lui Ben Stiller și lui Justin Theroux pentru a scrie împreună scenariul pentru filmul „Furtuna tropicală”, în care au jucat Stiller, Jack Black, Robert Downey Jr. și Tom Cruise. Filmul a avut încasări de 185 milioane de dolari la nivel mondial. În același an, Cohen a scris și scenariul pentru filmul de animație „Madagascar 2” care a avut încasări de 594 milioane de dolari la nivel mondial. Alte scenarii scrise de el sunt cel pentru blockbusterul „Men in Black 3”, care a avut încasări de 655 de milioane de dolari la nivel mondial, precum și cel pentru comedia „Daddy’s Home”, cu Will Ferrell și Mark Wahlberg.

Cohen și-a început cariera la 19 ani, atunci când a scris scenariul pentru un episod din „Beavis și Butthead”, pe vremea când studia la seminar în Israel. el a trimis un scenariu celor care făceau emisiunea și creatorul acestui program, Mike Judge, l-a invitat să se alăture echipei de scenaristi. Anul doi al lui Cohen la Harvard a coincis cu începutul celui de-al treilea an ca scenarist la vestita emisiune.
Cohen a terminat la HArvard cu diplomă în ebraică și s-a mutat la Los Angeles, unde a semnat un acord cu cei de la Disney Television An imation. În același timp, a devenit scenarist la „It’s Like, You Know”, de pe ABC și a fost recrutat de Judge să lucreze ca editor și acopi ca producător executiv la „King of the Hill”, de pe FOX.

În acea perioadă, Cohen a semnat un acord cu cei de la FOX, a câștigat un Annie Award pentru Excelență în scenriile pentru animații și a început să scrie scenarii de film. Primul scenariu a fost pentru comedia regizată de Mike Judge „Supremația nătângilor”, cu Luke Wilson și Maya Rudolph.
În afară de proiectele de film, Cohen continuă să aibă proiecte pentru televiziune și, la ora actuală, lucrează la un pilot pentru Central Comedy pe care-l va scrie și regiza.
Cohen trăiește în Los Angeles, cu soția sa și cu cei trei copii.

CHRIS HENCHY (Producător) conduce Gary Sanchez Productions, co-fondat de actorii de comedie Will Ferrell și Adam McKay, care s-au asociat cu Sequoia Capital pentru a lansa www.funnyordie.com. Henchy a fost implicat în crearea acestui site și este foarte dedicat postării celor mai bune materiale comice pe site.
Henchy a mfost scenarist și producător la seriale ca „Anturaj”, „Orice e posibil” și „Iubire în lumina reflectoarelor”. El este producătorul serialului de comedie de pe HBO „Viața și apucăturile lui Kenny Powers”.

În plus, Henchy a scris scenariile pentru filmele artistice „Lumea pierdută”, „Agenții de rezervă”, cu Will Ferrell și Mark Wahlberg și „Campania”, cu Ferrell și Zach Galifianakis. Recent a fost producător executiv pentru „Tammy”, cu Melissa McCarthy și pentru „Hansel și Gretel: Vânătorii de vrăjitoare”, cu Jeremy Renner și Gemma Arterton.
Născut în New York, Henchy trăiește în Los Angeles alături de soția sa Brooke Shields.

ADAM McKAY (Producător/povestea) era scenarist principal la venerabila emisiune „Saturday Night Live” atunci când l-a cunoscut pe Will Ferrell, partenerul lui de scenarii și de producție. Scriitor, regizor și comic, McKay a regizat recent și a produs „Un știrist legendar 2” al cărui scenariu l-a scris împreună cu Ferrell, ca o continuare la comedia clasică din 2004, „Un știrist legendar”. Filmul a avut încasări de peste 172 milioane de dolari la nivel mondial până la ora actuală.

În 2013, McKay a produs comedia horror „Hansel și Gretel: Vânătorii de vrăjitoare”. Scrisă și regizată împreună cu Tommy Wirkola, povestea se reia la 15 ani de la întâlnirea cu vrăjitoarea care trăia în casa de turtă dulce, când Hansel și Gretel au devenit vânători de recompense. Filmul a avut încasări de 225 milioane de dolari la nivel mondial.

În 2012, McKay și Ferrell au colaborat pentru a scoate comedia prezidențială „Campania”, care a scos peste 100 milioane de dolari la nivel mondial și care este comedia politică cu cele mai mari încasări din box-office-ul american. În 2010, McKay și Ferrell au lansat „Agenții de rezervă”, care a avut încasări de peste 170 milioane de dolari în întreaga lume. McKay a fost producător executiv și la „Dictatorul” cu Sasha Baron Cohen.

McKay a fost crescut în Philadelphia, Pennsylvania, a mers la Penn State și la Universitatea Temple, dar nu a terminat-o pe niciuna. În schimb, s-a mutat la Chicago, pentru a intra în lumea comediei. El a fost unul dintre membrii fondatori ai Upright Brigade, o trupă de comedie, și este absolvent al Second City Improv Company din Chicago.

În 2000 și 2001, McKay a făcut câteva filme de scurtmetraj pentru „Saturday Night Live”. Cu toate că la SNL a fost mai degrabă scenarist și regizor, a avut și câteva apariții în emisiune, de regulă ca membru supraponderal al publicului care hărțuiește prezentatorul sau vedetele până ce acestea îl atacă fizic sau verbal.

McKay a mai lucrat ca producător executiv și pentru serialul HBO „Viața și apucăturile lui Kenny Powers” și a regizat un episod din primul sezon.
Alături de Will ferrell și Chris Henchy, McKay a pus bazele site-ului comic Funny or Die, care are peste 35 milioane de accesăr în fiecare an. McKay a scris și a jucat în „The Landlord”, primul filmuleț de pe site, care a avut peste 70 milioane de accesări.

JAY MARTEL (Scenariu/povestea) este producător executiv și scriitor la „Key & Peele” la Comedy Central. El a creat mai multe show-uri de televiziune, a scris scenarii alături de cofondatorul Upright Citizen’s Brigade Ian Roberts, a fost grădinarul lui Richard Nixon și a fost arestat o dată pentru că l-a înfruntat pe Jeb Bush în legătură cu programul privind pedeapsa cu moartea în Florida. De asemenea, a scris scenete comice pentru „The New Yorker” și „Rolling Stone”, precum și un roman SF comic, „Channel Blue”.

Martel a fost nominalizat la trei Premii Emmy și la patru Writers Guild of America Award și a câștigat recent un WGA pentru un special de Crăciun pentru Blake Shelton, precum și un Peabody Award și un American Comedy Award pentru ceea ce face la „Kay & Peele”.
Pentru mai multe informații despre ceea ce scrie Jay, intrați și pe Facebook.com/authorjaymartel.

IAN ROBERTS (Scenariu/poveste) este realizator și producător executiv la „Key and Pelle” de la Comediy Central, pentru care a primit un Premiu Peabody și un American Comedy Award pentru Cel mai bun serial de comedie alternativă. De asemenea, a primit Writers Guild of America Award pentru Cel mai bun special de varietăți/comedie pentru „Blake Sheldon’s Not So Family Christmas”.

Ca actor, Roberts a apărut în mai multe filme, cel mai memorabil fiind acela al coregrafului nebun Sparky Polastri, din filmul „Majoretele”. Roberts a apărut în mod constant la Comedy Central, în „Upright Citizens Brigade” și „Reno 911” și pe Spike TV, în „Players”. El este membru fondator al Unright Citizens Brigade și coproprietar al teatrelor și centrelor de pregătire din New York și Los Angeles. De asemenea, este autor al The Upright Citizens Brigade Comedy Improvization Manual, un ghid al stilului UCB de improvizație comică.

RAVI MEHTA (Producător executiv) este vicepreședinte senior pe partea de producție la Warner Bros Pictures din 2008, supervizând proiecte ca „The Astronaut Farmer”, „Nopți în Rodanthe”, „Totul e iluminat”, „Ținutul din nord”, „Asasinarea lui Jesse James de către lașul Robert Ford”, „Doamna din apă”, „Cursa din Hazzard”, „Fii pe fază și raportează !”, „Campania”, cu Will Ferrell și Zach Galifianakis și „Elita gangsterilor”, cu Sean Penn, Josh Brolin, Ryan Gosling și Emma Stone.

Cel mai recent, a fost producător la „Grudge Match: Faceți pariurile”, cu Sylveste Stallone și Robert de Niro. A fost producător executiv la „Talismanul norocos”, cu Zac Efron și Taylor Schilling, „Băiatu’ mamei”, cu Diane Keaton, Jon Heder și Jeff Daniels și la „Jonah Hex”, cu Josh Brolin, John Malkovich și Megan Fox.

Mehta și-a început cariera în entertainment la Paramount Pictures ca analist de bugete. După trei ani, Mehta s-a mutat la Warner Bros Pictures ca director de estimări și contabil pentru partea de producție de film, lucrând la pelicule ca „Torque – Circuite de foc”, „Zi de instrucție”, „Rock Star” și „Să moară Romeo !”.

KEVIN MESSICK (producător executiv) s-a alăturat companiei de producție a lui Will Ferrell și Adam McKay, Gary Sanchez Productions, în ianuarie 1009. Primul film la care a fost producător executiv pentru companie a fost comedia de succes „Agenții de rezervă”, cu Will Ferrell, Mark Wahlberg, Eva Mendes și Samuel L. Jackson. El a produs, alături de Ferrell și McKay, basmul de acțiune „Hansel și Gretel: Vânătorii de vrăjitoare”, cu Jeremy Renner și Gemma Arterton, un film care a avut încasări de peste 220 de milioane de dolari la nivel mondial. De asemenea a fost producător executiv la succesele „ Un știrist legendar” și „Un știrist legendar 2”, făcând din nou echipă cu Will Ferrell, Steve Carell, Paul Rudd și David Koechner, precum șiu cu Melissa McCarthy pentru comedia „Tammy”.
Messick a mai fost producător executiv pentru thrillerul de acțiune „Jack Reacher”, cu Tiom Cruise și pentru „Casa de mi Padre”, un film în limba spaniolă, cu Will Ferrell, Diego Luna și Gael Garcia Bernal. Cu Ferrell și McKay, Messick a produs și comedia „Vânzătorul mercenar”.
Înainte de a se alătura celor de la Gary Sanchez Productions, Messick a lucrat ca producător independent. Printre filmele produse de el se numără: „The Answer Man”un film care a intrat în competiție la Festivalul de Film Sundance, la secțiunea dramă, în care au jucat Jeff Daniels și Lauren Graham, „Din prea multă dragoste”, cu Ashton Kutcher și amanda Peet, documentarul „American Pimp”, care a intrat în competiție la Festivalul de Film Sundance, la secțiunea documentar, regizat de Allen și Albert Hughes, „Truth or Consequences, N.M.”, regizat de Kiefer Sutherland, cu Vincent Gallo, „Dorință fatală”, cu Alicia Silverstone și „Joc sângeros”, regizat de Ernest Dickerson, cu Rutger Hauer și Ice T.
Messick a absolvit la UCLA School of Theater, Film and Television.

JESSICA ELBAUM (producător executiv) este un producător nominalizat la Premiile Emmy și Tony care lucrează pentru Gary Sanchez Productions de când a fost fondată compania, în 2006, de către Will Ferrell și Adam McKay. Elbaum a fost producător pentru mai multe dintre proiectele companiei, între care „Frați vitregi”, „Agenți de rezervă” și „Casa de mi Padre” și a fost producător executiv la sequrlul „Un știrist legendar 2”, din 2013, regizat de Adam McKay, cu Will Ferrell, Steve Carell și Paul Rudd.
În 2008, ea a contribuit la aducerea la Cort Theatre, pe Broadway, a spectacolului lui Ferrell „You’re Welcome, America”. Spectacolul a doborât recordurile de public.
Recent a mai lucrat ca producător pentru filmul „Bachelorette”, scris și regizat de Leslye Headland, care a avut premiera la Festivalul de Film Sundance din 2012 și premiera în cinematografe în septembrie 2012, pentru filmul „Welcome To Me”, cu Kristen Wiig, Wes Bentley, James Marsden și Tim Robbins și pentru filmul de televiziunea produs de NBC „Assistance”.
Proiectele ei de viitor includ comedia scenaristului și regizorului Leslye Headland „Sleeping with Other People”, cu Alison Brie și „Daddy’s Home”, pentru regizorii Sean Anders și John Morris, cu Will Ferrell și Mark Wahlberg.
Elbaum a absolvit University of Southern California și locuiește la Los Angeles.

TIM SUHRSTEDT (director de imagine) a filmat multe filme, de la cele independente extrem de apreciate, ca „Fiecare se crede normal”, „Rutina, bat-o vina !”, „Mystic Pizza”, „Pierdut familie !”, „Pumpkin” și „Piesa”, la proiecte de studio ca „Nuntă cu cântec”, „Bill and Ted’s Excellent Adventure” și „Mașina timpului”.

Alte filme la care a lucrat sunt „As Cool As I Am” al lui Max Mayer, cu Claire Danes și „Extract”, cu Jason Bateman și Kristin Wiig, pentru care a fpcut din nou echipă cu Mike Judge, la fel ca la „Rutina, bat-o vina !”. Suhrstedt a mai filmat „Paradise”, debutul regizoral al lui Diablo Cody, „Filmul 43: Scandalos”, cu Emma Stone și Kate Winslet, pentru rezizorii Peter Farrelly și Alizabeth Banks și „Dragostea e chimie, nu magie”, cu Sam Rockwell și Olivia Wilde.
Experiența lui Suhrstedt de a filma episoade pilot pentru micul ecran a fost foarte apreciată și i-a permis să creeze o imagine cu totul nouă pentru seriale ca „The New Girl” sau „Chicago Hope”, ceea ce i-a adus, în 1995, un Premiu Emmy pentru Cea mai bună imagine, precum și o nominalizare pentru Cea mai bună imagine din partea colegilor săi la ASC Awards în același an. De asemenea, a filmat pilotul pentru „Rake”, al regizorului Sam Raimi.
Proiectele sale recente sunt „50 ti 1”, al lui Jim Wilson, bazat pe povestea adevărată a unui cal care a câștigat în 2009 Kentucky Derby, având șanse de 50 la 1 și „Sex Tape”, cu Cameron Diaz, în regia lui Jake Kasdan. De asemenea, el este director de imagine pentru noul serial de comedie al HBO „Silicon Valley”, creat de Mike Judge.

MAHER AHMAD (production designer) a lucrat recent la comedia lui Todd Phillips „Marea mahmureală 3”, în care s-au reîntâlnit Bradley Cooper, Ed Helms, Zach Galifianakis și Justin Bartha pentru capitolul final al trilogiei „Marea mahmureală”.
Recent Ahmad a mai lucrat și la drama lui Ruben Fleischer „Elita gangsterilor”, care a marca a treia lor colaborare, după „Ai 30 de minute sau bum !” și debutul regizoral al lui Fleischer „Bun venit în Zombieland”. Alte filme la care a contribuit sunt „Trei tipi duri”, al lui Fisher Stevens, „Viața așa cum este ea”, al lui Greg Berlanti, „Extract” al lui Mike Judge și comedia romantică „Totul despre Steve”, în care a jucat Sandra Bullock care a fost și producător alături de Mary McLaglen. Ahmad a mai colaborat cu Bullock și McLagen la comedia „Miss Agent Secret 2: Înarmată și seducătoare”.
A mai colaborat la realizarea filmelor „The Guardian”, „Dragoste în offsaid”, „Păzea la minge !”, „Dl. 3000”, „Găurile”, „Cu vârf și îndesat”, „Arme și traume”, „US Marshals”, „The Cemetery Club”, „O vară fierbinte”, „Pachetul”, „Miami Blues”, „Mai presus de lege” și „Codul tăcerii”. În plus, Ahmad a fost și producător asociat la „reacție în lanț” și a fost producător asociat și consultant vizual la „Mărul discordiei” al lui Andrew Davis.
Ca art director, a lucrat la „Ziarul” pentru Ron Howard, „Fugarul”, al lui Andrew Davis, „Băieți buni”, pentru Martin Scorsese, „Miss Petarda”, pentru Thomas Schlamme, „Cu mafia pe urme”, pentru Jonathan Demme și „Înger și demon” al lui Alan Parker.
Ahmad are un masterat în Scenografie și design de lumini de la Northwestern University și și-a început cariera ca scenograf în Chicago, unde a fost nominalizat de șase ori la Joseph Jefferson Award. A fost angajat ca scenograf pentru un film care se turna în Chicago și, de atunci încolo, a lucrat numai pentru filme, ajungând la peste 60 la număr.
Uneori, mai ține cursuri de scenografie la școli ca AFI sau Brooks Academy.
MIKE SALE (Editor) a editat recent comedia de succes cu Melissa McCarthy „Tammy”, regizată de Ben Falcone”, „Noi suntem familia Miller”, al regizorului Rawson Marshall Thurber, „Marea mahmureală 2” al lui Todd Phillips și „Domnișoare de onoare” al lui Paul Feig.
Înainte de acestea, a lucrat la „Caut cavaler de onoare”, „Înșelat de Sarah Marshall”, „Super-răi”, „Spion de cartier” și „Profesorul trăsnit și Clanul Klump”.
Pentru televiziune, a editat serialul dramatic „Amy” și a fost asistent editor la „L.A. Law”, „Northern Exposure” și „The Wonder Years”.

CHRISTOPHE BECK (Compozitor) este în spatele coloanei sonore din „Frozen”, un film laureat al Globuluid e Aur și al Premiului Oscar. Coloana sonoră din „Frozen”, devenită platinum după 11 săptămâni de la lansare, s-a vândut în peste un milion de copii și a stat cinci săptămâni, neconsecutiv, pe locul 1 în Billboard 200 album chart. beck a revenit la „The Muppets” pentru „Păpușile Muppet în turneu”, după ce a compus muzica pentru „Păpușile Muppet”, în 2001. A mai compus muzică pentru trilogia „Marea mahmureală”, „Jaf... la Turnul Mare”, „Sorocul”, „Întâlnire cu surprize” și „Pitch Perfect”. el a creat atmosfera dramatică în filme ca „Noi suntem Marshall”, „Percy Jackson și Olimpienii: Hoții fulgerului”, „Elektra”, „The Sentinel”, „Sunt soarele Toscanei” și filmele independente „Year of the Dog”, „Phoebe in Wonderland”, „Saved !”, precum și pentru documentarul premiat „Waiting for Superman”.
În plus față de „Frozen”, pentru care a câștigat un Annie Award pentru cea mai bună coloană sonoră, el a mai lucrat recent la „Stagiarii”, regizat de Shawn Levy, cu Vince Vaughn și Owen Wilson și „Joc riscant”, regizat de Brad Furman, cu Ben Affleck și Justin Timberlake, dar și la drama romantică „Îndrăgostiți pentru totdeauna”, „Edge of Tomorrow: Prizonier în timp” cu Tom Cruise, comedia „Hai să fim polițiști !” și comedia de familie „Alexander și cea mai oribilă zi”. Muzica lui va putea fi auzită în filmul „Hot Tub Time Machine 2”.
Compozitorul canadian a început să cânte la pian la vârsta de cinci ani, a studiat muzica la Yale și a urmat un program de compoziție de coloane sonore patronat de compozitori ca Jerry Goldsmith. A început să compună pentru televiziune la recomandarea legendei muzicii Disney Buddy Baker și, curând, a ajuns să compună muzica pentru „Buff, spaima vampirilor”, ceea ce i-a adus un Premiu Emmy.

SHAY CUNLIFFE (Costume designer) a terminat recent costumele pentru thrillerul „Selfless”, regizat de Tarsem Singh, cu Ryan Reynolds, Sir Ben Kingsley și Matthew Goode, care va avea premiera în 2015. Alte filme recente sunt „Noi suntem familia Miller”, pentru regizorul Rawson Marshall, „Wikileaks: A cincea putere în stat”, regizat de Bill Condon, „”Moștenirea lui Bourne”, al lui Tony Gilroy și „Ultimatumul lui Bourne”, pentru regizorul Paul Greengrass.
De-a lungul carierei eu, Cunliffe a colaborat cu mulți realizatori de prestigiu, între care James L. Brooks, John Sayles, Gary Sinise, Taylor Hacksord, Rob Reiner, Thomas Bezucha și Ken Kwapis.
Filme pentru care Cunliffe a creat costumele mai sunt și „Avocatul” al lui Steven Zaillian, filmul lui Michael Apted „Destul !”, „Viață pentru sora mea” al lui Nick Cassavetes, „2012”, al lui Roland Emmerich, „Orașul îngerilor”, al lui Brad Silberling, „Iubitul mamei”, al lui Amy Heckerling și filmul lui David Mamet „Spartan”.
Cunliffe a revenit la experiența sa în teatrul muzical, atunci când a făcut echipă cu Rob Marshall pentru „Annie”. Costumele din „Annie” au fost nominalizate la un Costume Designers Guild Award și la un Premiu Emmy. Ea a revenit în Anglia natală, pentru a lucra la povestea unei debutante „Ce-și dorește o fată”, regizat de Dennie Gordon.
Prima slujbă a fost pentru filmul „Doamna Swoffel”, cu Diane Keaton și Mel Gibson. Ea a mai lucrat cu Mel Gibson la debutul lui regizoral „Omul fără chip”.
Cunliffe a studiat la University of Bristol, din Anglia și și-a început cariera în teatru, la New York.

Despre distribuție
jinglebells