Articole Elizabeth: The Golden Age

(2007)

Elizabeth: Epoca de aur

Despre realizatori

Regizorul SHEKHAR KAPUR este licentiat in economie al Universitatii din Dehli. Dupa ani de contabilitate in Anglia, s-a reintors in India decis sa-si faca o cariera in cinema. Filmografia sa indiana cuprinde: Mr. India, Masooum, Bandit Queen, utimul o revelatie la Cannes. Elizabeth este primul sau film vorbit in engleza, iar dupa acest succes (nominalizarea filmului la sapte categorii la Oscar), regizeaza The Four Feathers. In India este un adevarat star TV, el inspirandu-l pe Andrew Lloyd Webber in compunerea hit-ului Bombay Dreams. Alaturi de gurul Deepak Chopra a fondat Intent Corporation, pentru promovarea culturii asiatice in lume.

Scenaristul William Nicholson a studiat la Cambridge si a lucrat un timp ca regizor de film documentar. A scris scenariile pentru serialele TV, Shadowlands si Life Story. A scris scenariile la Sarafina, Nell, First Knight, Grey Owl si Gladiator (co scenarist). A scris si regizat filmul Firelight. Semneaza literatura pentru copii, dar si pentru adulti.

Si scenaristul Michael Hirst si-a inceput cariera in TV cu serialul The Tudors. A semnat scenariile la Meeting Venus al lui Istvan Szabo, la Wherever You Are alaturi de K. Zanussi, si la The Deceivers in regia lui Nicholas Meyer. Este si scenaristul filmului Have No Fear: The Life of Pope John Paul II.
Sinopsis Despre actori
jinglebells