Avram Iancu împotriva imperiului

(2024)

Avram Iancu împotriva imperiului

Poster Avram Iancu împotriva imperiului Postere Avram Iancu împotriva imperiului

Sinopsis Avram Iancu împotriva imperiului

Avram Iancu împotriva imperiului

1848 - În plină revoluție în Transilvania, moții răspund chemării lui Avram Iancu de a apăra Munții Apuseni, care se transformă într-o fortăreață. Legiunile de români resping atacurile armatei răsculaților maghiari. Deși slab echipați și fără o pregătire militară sistematizată, românii sunt dispuși la sacrificiu, însuflețiți de personalitatea lui Avram Iancu, avocatul devenit Crăișorul Munților.

A contribuit la sinopsis-ul filmului: blacksea_rider
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 8.0

Caseta tehnică

Produs de

Papa Pictures, Transilvania Art

Distribuit in Romania de

Papa Pictures SRL

Țara

Romania

Box office Avram Iancu împotriva imperiului

Weekend premieră (22.01.2024)
  • Loc 16
  • Spectatori 6.500
  • Încasări (RON) 67.000,00
Total
  • Spectatori 14.500
  • Încasări (RON) 241.120,00
  • Încasări (USD) 52.572,20

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
user-65b691ec48517 pe 28 Ianuarie 2024 19:46
O pierdere totala de timp omul.asta a avut o viata spectaculoasa demna de film pe care regizorul a redus o la nimic iar finalul lăsa de dorit nu sa menționat moartea lui pe prispa casei și multe alte eveniment foarte remarcante și importante care nu au fost menționate
4 0
user-65c660a2db074 pe 09 Februarie 2024 19:29
Foarte slab! Nu merită văzut… vă pierdeți timpul aiurea
0 0
Caius13 pe 29 Ianuarie 2024 14:51
Am așteptat ani de zile apariția unei pelicule închinate Craiului Moților, Avram Iancu... Cuprins de emoție am mers la acest film pe care l-am urmărit cu mare atenție și intensitate ... Chiar mi-au curs câteva lacrimi în final... Nu a fost însă, ceea ce mă așteptam. E un amalgam interesant, modern,în care se întrepătrunde scenariul unui film cu intervențiile unor prof.universitari care oferă explicații legate de anumite evenimente istorice. Toți actorii joacă impecabil, însă filmul documentar, în care apare și o poveste de dragoste , e greu de urmărit. Era ideal dacă la începutul filmului apăreau câteva cuvinte despre contextul istoric în care s-a remarcat Avram Iancu și despre studiile acestuia. De asemenea, ar fi fost benefice câteva rânduri la final despre impactul Craiului asupra conștiinței neamului nostru. E un film pentru uz didactic ce poate… citeşte
0 0
Edddd pe 29 Ianuarie 2024 14:36
Subtitlu stupid ! ”Avram Iancu împotriva imperiului” :)))
Păi tocmai că Avram a fost DE PARTEA IMPERIULUI (habsburgic) împotriva răsculaților ungari care doreau recrearea Ungariei independente și care să conțină Ardealul.

0 0
av_andrei pe 25 Ianuarie 2024 13:46
Asa si asa
Este un film DOCUMENTAR; Acest lucru trebuia mentionat de la bun inceput ca sa stie lumea la ce sa se astepte ;
Ca si continut...e asa si asa...
Din ceea ce s-a vrut respectiv a se prezenta imaginea marelui Avram Iancu in cea mai corecta versiune a lui istoric vorbind, s-a reusit partial.
Filmul e alcatuit mai mult din secvente povestite din viata lui, prea documentar, prea lipsit de cursivitate iar finalul este prea abrupt. In plus iti trebuie o minima cultura istorica a vremurilor respective altfel nu vei intelege nimic si ramai si cu gust amar cu privire la maghiari/romani/Ardeal, etc...
Pt informatii si incercarea tanarului regizor am dat 6; Atat merita .
Cat despre a recomanda sau nu....Decat sa mergi la filmele lu Matciuc , mult mai bine asta...Dar daca te astepti sa petreci o seara grozava...vezi Netflix ;)

0 1
lavvw pe 22 Ianuarie 2024 22:14
Sper ca nu apare Codin Maticiuc și în asta ca am dat de
....

0 1
niggeremall pe 23 ianuarie 2024 19:30
sincer iti spun, cand am vazut anu cam la asta ma gandeam. deci, sa nu fiu inteles gresit. nu-s `ROMAN`, is ca nationalitate, din apuseni chiar, dar cum a fost istoria, cu bune cu rele, asa tra respectata ca asa am ajuns sa existam pana la urma. sa vad un personaj d-asta intr-un film cu avram iancu, nu e bine. nu ma declar ROMAN da is instare sa fac niste porcarii cand vad ca iau in badjocura un nume care a refuzat fel si fel de titluri pt crezu lui. + ca am avut stra strabunici in vidra de sus. in fine. destul de greu si oarecum riscant sa scoti in film istoric bun in zilele astea. acuma toate jegurile si plasticatele pa care le vezi la tv au ajuns comori nationale.
Lucianbenu pe 18 Ianuarie 2024 16:21
o mare bataie de joc
am fost la cinema city iulius mall cluj in sala am fost 3 persoane adulte si un copil intr-o sala de 70 de locuri regizoru si a batut joc de romini de romania si de istoria acestei tari daca vedea acest film Sergiu Nicolaescu murea de ris acuma da ture prin mormint cind vede cum ne batem joc de istorie PACAT AM ASTEPTAT MULT TIMP UN FILM DESPRE AVRAM IANCU ACTORI FRUMOSI REGIZOR VAI DE EL MAI ERA ACOLO UN ISTORIC ZICI CA ERA INBRACAT CU UN COSTUM NEGRU DE LA POMPE FUNEBRE NU O AVUT BANI DE O HAINA MAI FRUMOASA ??????
0 1
blacksea_rider pe 26 Noiembrie 2023 19:17
1848 – În plină Revoluție în Transilvania, moții răspund chemării lui Avram Iancu de a veni să apere Munții Apuseni, care se transformă într-o fortăreață. Legiunile de români resping atacurile armatei răsculaților maghiari. Deși slab echipați și fără o pregătire militară sistematizată, românii sunt dispuși la sacrificiu, însuflețiți de personalitatea lui Avram Iancu, avocatul devenit Crăișorul Munților.Aarc.ro
0 1
angel69 pe 11 ianuarie 2024 21:03
Vad ca ai descris pe scur fimul//////.....ce nota i-ai da ??? Merita vizionat ??

Spune-ţi părerea despre Avram Iancu împotriva imperiului

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells