Articole Annie

(2014)

Annie

Personajele

Cine e fata care se mișcă în ritmul trepidant al aglomeratului NYC? Cine e fetița care vede partea bună a tuturor oamenilor – inclusiv a asistentei ei maternale, regina mercantilismului, Miss Hannigan? Cine ♥ New York-ul – și cui i se pare că New York-ul o ♥ pe ea? Numai o fetiță poate să aibă inima atât de mare – Annie!

În rolul principal al lui Annie o vedem pe Quvenzhané Wallis, remarcabilul talent care a jucat în Beasts of the Southern Wild, devenind cea mai tânără persoană nominalizată vreodată la Oscar pentru interpretare feminină. Interpretarea senzațională a lui Wallis a atras atenția realizatorilor filmului Annie.

Wallis spune că era o admiratoare a filmului original. “Era favoritul meu,” spune ea. “Îmi plăcea să cânt și să dansez odată cu el. Așa că sunt fericită că am putut să cânt și să dansez de-adevărat în acest nou film.”

“Annie este foarte bună și serioasă, își face griji pentru celelalte fete – se asigură că sunt în regulă,” spune Wallis. “Ea avea un singur vis – să-și regăsească părinții. Acesta e numărul unu pe lista ei de priorități. Miss Hannigan îi stă însă întotdeauna în cale, dar ea le are alături pe celelalte patru fete aflate în îngrijirea lui Miss Hannigan.”

Bineînțeles că Wallis are o legătură specială cu aveste fete. “Mi s-a părut pe platou că am patru surori cu adevărat,” afirmă ea. “Sunt atât de simpatice – mi-am făcut niște prietene extraordinare! Și Cameron Diaz – e atât de drăguță în realitate. Miss Hannigan trebuie să fie rea și interesată, dar Cameron e cu totul altfel!”

Will Stacks nu s-a gândit vreodată că ar avea nevoie de cineva alături – și dacă l-ai întreba de ce, ți-ar răspunde că are 4,7 miliarde de motive în bancă. Dar fiecare om are nevoie de cineva, iar Stacks, când o ia acasă pe Annie, află exact ce înseamnă acest lucru.

Foxx spune că prin modernizarea personajului său, el a devenit mai ușor de înțeles de către spectatorii din ziua de azi. “Stacks și-a petrecut viața clădind compania sa de telefonie – afacerea nu i-a permis să trăiască ca un om obișnuit,” spune Foxx. “El a uitat că ar trebui să aibă și o viață personală. Iar apoi, când s-a decis să candideze la primărie, viața lui personală a devenit și mai săracă. Interpretând rolul în felul acesta, publicul se va identifica cu ușurință cu personajul, având în vedere situația de astăzi.”

Majoritatea femeilor care iau în îngrijire copii orfani o fac pentru a-i ajuta pe respectivii copii să-și găsească un drum în viață. Dar nu și Miss Hannigan. Pentru această femeie care se visa pop star, a fi mamă adoptivă nu înseamnă să dai ceva copiilor, ci să obții tot ce se poate de pe urma lor (cum ar fi ajutorul de la stat pentru întreținerea copiilor). Înghesuind pe cele cinci fetițe într-o cameră, Hannigan e capabilă de orice numai să obțină cât mai mulți bani de alocație.

Creând o nouă versiune a lui Miss Hannigan, Diaz s-a bucurat de oportunitatea de a contura un personaj clasic cu o față nouă. “Am crescut cu Annie și îmi plăcea Carol Burnett în rolul lui Miss Hannigan,” recunoaște ea. Toată lumea cunoaște personajul. În acest film, am avut șansa de a juca un rol cunoscut de către public, dar care a fost actualizat într-o manieră extrem de plăcută și hazlie. Eu am acceptat rolul cu brațele deschise – era o oportunitate senzațională de a cânta și dansa într-un film bun.”

În această poveste, Miss Hannigan are un trecut aparte. “Acum 20 de ani ea a ratat ocazia de a deveni un star pop și de atunci nu și-a mai revenit din regretul că a pierdut faima de care s-ar fi putut bucura,” explică Diaz. “Ea crede că dacă ar fi reușit să devină faimoasă, ar fi fost fericită. De fapt, ea are nevoie să se respecte pe sine.”

Grace, adjuncta lui Stacks, este omul de încredere al lui Stacks, care-i ține firma în picioare, fără să scape un apel telefonic – dar are și ea o slăbiciune: se lipește de copilul care a intrat atât de brusc în viața șefului ei.

Rolul e interpretat de Rose Byrne, care a crescut iubind-o pe Annie. “Annie este un basm în multe privințe” spune actrița australiană. “Obișnuiam să jucăm Annie în curtea școlii, iar eu vroiam să joc rolul lui Annie pentru că aveam părul creț. Amintirile mele legate de Annie sunt foarte vii, iar Miss Hannigan și Grace, rolul pe care-l interpretez acum, sunt adânc imprimate în mintea mea de copil.”
Deși realizatorii filmului au promovat-o pe Grace de la funcția de asistentă, pe care a avut-o inițial, la cea de vice-președinte de încredere al lui Will Stacks – slăbiciunea ei pentru Annie a rămas aceeași. Ca și alte personaje din film, ea caută ceva despre care nu știa că-i lipsește – iar acel ceva este: familia.

“Atât pentru Will cât și pentru Grace, Annie aduce o nouă dinamică în relația lor,” continuă Byrne. “Ea aduce vitalitate, energie si perspectivă. Eu cred că ei erau cam adormiți înainte de a o cunoaște pe Annie.”

Filmul Despre producție
jinglebells