Animal Farm

(1999)

Ferma animalelor

Poster Animal Farm Postere Animal Farm

Sinopsis Animal Farm

Parabola inspirata de romanul lui George Orwell, despre coruptie, tradare si inceputurile comunismului in Rusia post-revolutionara. La Manor Farm, animalele se revolta impotriva oamenilor care le trateaza cu cruzime si ii alunga, devenind stapane pe domeniu si pe propria soarta. Nu peste mult timp, insa, porcul Napoleon - conducatorul revolutiei - prinde gustul puterii si incepe sa-si chinuie fostii aliati, transformandu-i in umili supusi, fiindca "toate animalele sunt egale, dar unele sunt mai egale decat altele".

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 6.0
Kelsey Grammer Kelsey Grammer Snowball (voce) Ian Holm Ian Holm Squealer (voce) Julia Louis-Dreyfus Julia Louis-Dreyfus Mollie (voce)
Julia Ormond Julia Ormond Jessie (voce) Patrick Stewart Patrick Stewart Napoleon (voce) Peter Ustinov Peter Ustinov (voce)
Pete Postlethwaite Pete Postlethwaite Benjamin (voce) / Jones Paul Scofield Paul Scofield (voce) Claire Nadeau Claire Nadeau (voce)
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

Țara

SUA

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
mihaelatb pe 10 Octombrie 2010 16:00
1. Tot ce merge si are doua picioare este dusman.
2. Tot ceea ce merge pe patru labe sau are aripi este prieten
3. Animalele nu trebuie sa foloseasca imbracaminte
4. Nici un animal nu trebuie sa doarma intr-un pat
5. Nici un animal nu trebuie sa bea alcool
6. Nici un animal nu va maltrata un alt animal
7. Toate animalele sunt egale .
Incet incet aceste percepte vor disparea unul cate unul, pana cand va ramane ultimul, dar modificat :
- Toate animalele sunt egale, dar unele sunt mai egale ca celelalte .
Este atat de actuala cartea lui Orwell scrisa in '45, iar filmul ...este o buna realizare .

5 0
rizea.alex70 pe 09 Iunie 2010 14:50
Ferma Animalelor
In aceasta animatie este vorba despre neputinta unora de a conduce pe altii,despre inganfarea si rautatea celor care conduc(in acest desen este vorba de porcul Napoleon).O animatie reusita....merita!!!
2 2
cojy pe 14 iunie 2010 03:53
Chiar de foarte multe ori as zice sa-l revezi ... ca daca e vorba despre coruptia partidelor (era plin de partide in perioada regimului comunist... colcaia de ele... stat de drept,parlament pluricameral, separatia puterilor in stat, drepturi civile si cetatenesti bine determinate,loc de odihna prin hatisurile siberiene pregatite minutios si chiar migalos de catre Stalin si multe alte oportunitati)... mai... eu ti-as recomanda sa privesti si prima ecranizare a filmului ( http://www.cinemagia.ro/filme/animal-farm-36110/ )ca poate asta nu te-a convins si te-a bagat in ceata mai mult decat era cazul de elucubrezi cu atata ostentatie... si nu e o drama ca o faci dar ne-o mai arati si noua ... sau pune mana pe George Orwell si citeste-l,ia frumusel si romanul "1984" si daca nici astea nu te vor convinge prea tare, iti recomand cu caldura Virgil Iernunca- Fenomenul Pitesti... si ca sa-l intelegi bine citeste inainte si Poemul Pedagogic al lui AS Makarenko poti sa dai o cautare pe google si despre directivele NKVD... asta daca tot esti pasionat de orori si vrei sa le intelegi mecanismul ... si te asteptam cu drag si dor mai apoi sa vii si sa ne spui si noua care-i treaba cu partidele alea ca nu am inteles-o chiar asa de bine... am vazut ca esti pasionat de desene... chiar mai mult decat e cazul... nu vrei tu sa te uiti la alea pana in 12 ani (ca varsta si nu ca vechime) si sa lasi tu politica ptr altii care si-asa nu se descurca prea bine cu ea?Nu de alta dar cica ar fi o mare curva si un copilut ca tine care se zbate prin hatisurile realitatii ar putea dezvolta comportamente antisociale si chiar frustrante... Asta nu e de pe maidan,te asigur!!!
sebidelpi pe 13 septembrie 2010 02:20
in primul rand George Orwell era un comunist convins,a si participat la razboiul civil spaniol de partea comunistillor si anarhistilor,are si o carte despre asta Homage to Catalunia.Asta fiind spus,Orwell in Animal Farm incearca sa arate ce s-a intamplat cu revolutia comunista rusa,care a pornit ca o miscare populara justa si pe care Stalin si nomenclaturistii bolsevici reprezentati aici de porci,au furato poporului ei devenind noua clasa asupritoare care a inlocuit burghezia reprezentata aici de oameni.Porcul batran care porneste revolutia si apoi moare este Lennin,iar cel alungat de catre Napoleon(Stalin) este Trotsky.Orwell incearca doar sa explice ce s-a intamplat cu revolutia si faptul ca,comunismul rus nu mai este comunism,deoarece dupa cum spuneam revolutia populara a fost furata de Stalin si nomenclatura bolsevica care nu a facut altceva decat sa inlocuiasca burghezia.1984-nu are legatura doar cu stalinismul caiuta si tu macar o wikepedia daca vrei sa intelegi mai bine 1984.In concluzie Orwell nu avea cum sa fie un anticomunist,el era un anti stalinist.iar el isi dorea o revolutia a animalelor(revolutie comunista) insa una care sa ramana a animalelor.In Animal Farm el arata doar ce s-a intamplat cu revolutia comunista si de ce a esuat.Cand porumbeii merg sa vesteasca revolutia si la alte ferme dar animalele din aceste ferme refuza revolutia pt ca ele aveau un trai multumitor in aceste ferme se referea la esecul extinderii revolutiei in occident,revolutia s-a exsins doar in acele ferme unde viata era mizerabila,insa Orwell ar fi trebuit sa prezinte si de ce in ''fermele''occidentale viata era mai buna.Si asta era pt ca ''fermele''occidentale au traite secole intregi exploatand celalalte ''ferme'' ale lumii.
xerses pe 04 Mai 2012 20:27
Merita sa vezi cum reusesc animalele sa se revolte impotriva oamenilor....
1 0
koosie pe 17 Aprilie 2011 21:49
Un excelent film animat care poate si in ziua de azi ar trebui vizionat de unele persoane si merita sa-l vezi macar odata..este prea bun pentru a nu fi luat in seama:)
1 0
aurelvirlan pe 27 Februarie 2011 14:03
Prefer Animal Farm 1954
Filmul reprezinta una dintre cele mai acide satire la adresa societatii in care traim.
Fabula asta nu ar trebui ratata de nimeni, iar daca nu o rateaza, propun si Animal Farm din 1954!! Asta chiar este o capodopera! :))

1 0
danut_iulian pe 23 Ianuarie 2017 00:40
Un film bun lam avut ca resumat la educatie civica.
Este un film foarrte bun bine regizat avant ca referire la revolutia.

0 0
omucuvaloare pe 10 Aprilie 2015 12:49
Un exemplu foarte bine conturat de organizatie apartinand societatii.
0 0
pisicuta1 pe 21 Martie 2013 22:32
da un film care alr trebuii sa il vada multa lume ,o satira!
0 0
simleuan pe 01 August 2012 22:56
un film de familie exceptional, merita vazuta de oricate ori
0 1

Spune-ţi părerea despre Animal Farm

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells