Articole A Christmas Carol

(2009)

O poveste de Crăciun

Despre distribuție și echipa de producție

JIM CARREY (Scrooge, Fantoma Crăciunului Trecut, Prezent și Viitor) joacă alături de Ewan McGregor în “I Love You Phillip Morris,” o comedie neagră cu scenariul și regia semnate Glenn Ficarra și John Requa.
Carrey a fost văzut recent în comedia hit de la Warner Bros. “Yes Man,” în regia lui Peyton Reed.
În 2008, Carrey i-a împrumutat vocea sa Elefantului Horton din hit-ul blockbuster “Horton Hears a Who!,” o versiune 20th Century Fox de animație pe computer a cărții clasice Dr. Seuss.
Născut pe 17 ianuarie 1962 în Newmarket, Ontario, Carrey știa deja la vârsta de 3 ani că avea showbiz-ul în sânge. La 15 ani, a plecat la Toronto ca să apară cu un număr în Yuk Yuks, celebrul club de comedie. După aceea, cariera lui a demarat în forță și în următorii câțiva ani a lucrat în cluburi de comedie din toată Canada. În 1981, la 19 ani, și-a făcut bagajele și s-a mutat la Los Angeles. A devenit imediat o prezență obișnuită la Mitzi Shore’s Comedy Store, atrăgând atenția lui Rodney Dangerfield, o adevărată legendă a comediei. Dangerfield a fost atât de impresionat de tânărul comic, încât cei doi au început să facă turnee împreună. Atunci au început “să se lege” lucrurile pentru Jim Carrey.

Pe parcursul carierei sale, actorul veteran CARY ELWES (Dick Wilkins, Scripcarul Nebun, Omul de Afaceri #1, Domnul Dolofan #1, Omul sărac #2) a interpretat numeroase roluri de excepție, foarte diverse. De curând, a încheiat filmările la “A Little Murder,” unde joacă alături de Terrence Howard, și “Flying Lessons,” alături de Christine Lahti și Hal Holbrook. Înainte de aceste filme, a lucrat la filmul lui Steven Spielberg “Tintin” și a jucat în producția independentă “Shadows,” alături de William Hurt.

Actor britanic cu pregătire clasică, binecunoscutul COLIN FIRTH (Fred) este un veteran al filmului, televiziunii și teatrului, cu un palmares impresionant, care se întinde pe trei decenii. Adaptabilitatea lui Firth a fost recunoscută în drame și comedii deopotrivă, câștigându-i aprecierile criticilor și numeroase premii, între care nominalizări pentru Premiile Screen Actors Guild, o nominalizare la Premiul Emmy și multiple nominalizări la Premiile BAFTA.


Având la activ aproape 20 de ani ca prezență de faimă mondială în numeroase filme importante, GARY OLDMAN (Bob Cratchit, Tânărul Marley, Fantoma lui Marley, Micul Tim) este cunoscut milioanelor de fani din roluri precum Sirius Black (Nașul lui Harry Potter), Commisarul Jim Gordon (Partenerul lui Batman în lupta împotriva celor răi), Dracula, Beethoven, Lee Harvey Oswald, Joe Orton, Sid Vicious și teroristul care a deturnat avionul Air Force One al lui Harrison Ford. A mai apărut în filmele lui Luc Besson, “The Professional” și “The Fifth Element” și a jucat rolul lui Dr. Zachary Smith din “Lost in Space.”

Unul dintre cei mai distinctivi actori ai Angliei, BOB HOSKINS (Fezziwig, Bătrânul Joe) se bucură de succes pe ambele maluri ale Atlanticului, jucând frecvent în diverse producții britanice și americane. Printre cele mai cunoscute filme ale sale se numără “Who Framed Roger Rabbit?”, “Cotton Club”, “Mermaids”, “Nixon”, “Maid in Manhattan” și “Mrs. Henderson Presents”.

ROBIN WRIGHT PENN (Belle, Fan) și-a făcut debutul în filmul cult clasic al lui Rob Reiner “The Princess Bride” și de atunci a devenit una dintre cele mai apreciate actrițe de cinema.
Wright Penn va mai juca în “The Private Lives of Pippa Lee”, alături de Julianne Moore, Alan Arkin, Keanu Reeves și Blake Lively. Filmul a avut premiera la Festivalul Internațional de Film de la Berlin 2009 și va fi lansat în SUA în noiembrie 2009.

FIONNULA FLANAGAN (Doamna Dilber) este o vedetă premiată a marelui ecran și a scenei. De curând, a apărut alături de Jim Carrey în comedia hit “Yes Man”. Printre următoarele proiecte de cinema ale lui Flanagan se numără: “The Irishman”, un film în care joacă alături de Val Kilmer și Christopher Walken, și “Coming and Going”, alături de Rhys Darby.



ROBERT ZEMECKIS (Regizor, Producător, Scenarist) a câștigat Premiul Oscar, Globul de Aur și Premiul Director’s Guild of America pentru “Cel mai bun regizor” cu filmul de uriaș succes “Forrest Gump”. Printre numeroasele premii pe care le-a mai primit acest film se numără Oscarul® pentru “Cel mai bun actor” (Tom Hanks) și “Cel mai bun film”. Zemeckis a făcut din nou echipă cu Hanks pentru drama contemporană “Cast Away”, unde filmările au fost împărțite în două secțiuni, lipite de producția filmului “What Lies Beneath”. Zemeckis și Hanks au fost și producători pentru “Cast Away,” alături de Steve Starkey și Jack Rapke.

Partenerii de la ImageMovers, Zemeckis, Starkey și Rapke, au format recent ImageMovers Digital, pentru a se concentra asupra filmelor realizate pentru Walt Disney Studios cu această tehnologie specială, numită “performance capture”. Inițiativa continuă această tehnologie specială, cu care cei trei au făcut eforturi pionierat în filmele regizate de Zemeckis “The Polar Express” și “Beowulf”, dar și în filmul regizat de Gil Kenan, “Monster House”.

STEVE STARKEY (Producător) a câștigat un Oscar®, fiind unul dintre producătorii filmului “Forrest Gump”, premiat la categoria “Cel mai bun film”. În regia lui Robert Zemeckis, avându-l pe Tom Hanks în rolul principal, filmul a intrat pe lista producțiilor cu cele mai mari încasări din toate timpurile și a primit șase Premii Oscar, inclusiv pentru “Cel mai bun regizor” și “Cel mai bun actor”, dar și Globul de Aur, Premiul National Board of Review în 1994, două Premii ale Publicului, Premiul Producers Guild Golden Laurel Award, fiind în plus și nominalizat la Premiul BAFTA pentru “Cel mai bun film”.

JACK RAPKE (Producător) și-a început ascensiunea către postul de președinte al ImageMovers Digital atunci când, absolvind școala de film de la NYU, s-a mutat la Los Angeles în 1975, ca să lucreze în camera pentru corespondență a Agenției William Morris. După numai patru ani, Rapke cel tenace s-a alăturat Agenției Creative Artists (CAA), unde în următorii 17 ani a urcat hotărât treptele ierarhiei profesionale, pentru a deveni unul dintre cei mai puternici agenți de la Hollywood.

În cei șapte ani cât a fost co-președintele departamentului pentru film al CAA, Rapke și-a cultivat un șir întreg de clienți prestigioși, între care Jerry Bruckheimer, Ridley Scott, Michael Mann, Harold Ramis, Michael Bay, Terry Gilliam, Bob Gale, Bo Goldman, Steve Kloves, Howard Franklin, Scott Frank, Robert Kamen, John Hughes, Joel Schumacher, Marty Brest, Chris Columbus, Ezra Sacks și partenerii săi de la Imagine Entertainment, Ron Howard și Brian Grazer. Cum era esențial să construiască o companie de producție pornind de la toți acești clienți, a fost doar o chestiune de timp până s-a decis să înființeze această companie împreună cu unul dintre ei, mai exact cu Robert Zemeckis.

ANDREA BOCELLI’s (interpretul melodiei “God Bless Us Everyone”) este adesea descris ca o adevărată legendă, o legendă care și-a început ascensiunea la Festivalul din 1994 de la Sanremo. În primii 15 ani ai carierei sale, Bocelli a avut un succes imens, după cum demonstrează uluitorul număr de 65 milioane discuri vândute.

“Nu cred că te hotărăști să devii cântăreț. E o decizie pe care o iau pentru tine reacțiile celor din jur.” Andrea Bocelli are privilegiul de a se bucura de două daruri, ambele cu adevărat extraordinare. Primul este tonalitatea vocii sale – catifelată și puternică, atât de mobilă încât poate acoperi orice tip de repertoriu, de la imnuri sacre la melodii populare. Al doilea dar este mult mai delicat: faptul că nu vede i-a amplificat sensibilitatea cu care urmărește versurile în profunzime și l-a făcut să perceapă mult mai nuanțat diversele tonalități și expresii ale muzicii.


Sinopsis Cum sună Crăciunul
jinglebells