Articole A Christmas Carol

(2009)

O poveste de Crăciun

Cum sună Crăciunul

Echipa care a realizat filmul a apelat la cele mai mari nume din industrie pentru coloana sonoră

Regizorul Robert Zemeckis nu a stat prea mult pe gânduri până a ales numele la care a făcut apel pentru muzica filmului “O POVESTE DE CRĂCIUN”. Compozitorul Alan Silvestri a fost prima lui opțiune. “Eu și Alan avem o îndelungată relație profesională, care se întinde pe 25 de ani în urmă,” spune Zemeckis.

E un adevărat privilegiu că unul dintre cei mai mari tenori ai vremurilor noastre ne-a susținut cu talentul său, interpretând o melodie atât de plină de forță și emoție. Ne considerăm cu adevărat norocoși pentru acest lucru !” ~ Jack Rapke, Producător

Pentru “O POVESTE DE CRĂCIUN”, cei doi au folosit același proces de colaborare ca și pentru celalte filme ale lor. “Ca întotdeauna,” spune Zemeckis, “i-am cerut lui Alan să sublinieze emoția fiecărei scene.”
Producătorul Jack Rapke adaugă: “Muzica reprezintă un element esențial pentru întregul film. Este ultima noastră șansă de a spune povestea, subliniind fiecare emoție, fiecare moment de suspans.”

Partitura clasică a lui Silvestri a fost înregistrată de o orchestră cu 103 instrumente, în Los Angeles. “Este o partitură dinamică, plină de forță,” spune Rapke. “E blândă atunci când trebuie să fie blândă și puternică atunci când trebuie să fie puternică.”

Silvestri a făcut echipă cu Glen Ballard pentru a crea melodia perfectă, care să încununeze filmul. “God Bless Us Everyone” (Dumnezeu să ne binecuvinteze pe noi toți) este o melodie originală, inspirată de celebra replică a Micului Tim, de la sfârșitul filmului, și a fost interepretată de nimeni altul decât Andrea Bocelli. Zemeckis spune: “Bocelli a auzit melodia minunată compusă de Glen Ballard și Alan Silvestri și a decis imediat că vrea să o înregistreze el. Cred că melodia va deveni o piesă clasică de Crăciun.”

Rapke adaugă: “Am auzit că Andrea Bocelli lucra la un album de Crăciun. Astrele s-au aliniat așa cum trebuia și – cu puțin efort – el a reușit să înregistreze pentru noi această melodie incredibilă. Este un adevărat privilegiu că unul dintre cei mai mari tenori ai vremurilor noastre ne-a susținut cu talentul său, interpretând o melodie atât de plină de forță și emoție. Ne considerăm cu adevărat norocoși pentru asta !”

“Disney înseamnă să visezi - și mi-a făcut o mare plăcere să fac parte din acest proiect,” spune Bocelli. “Noi toți, părinți și copii deopotrivă, am crescut așteptând Crăciunul alături de acele personaje atât de mult iubite de diverse generații, adevărate simboluri ale bunătății, care și-au păstrat intactă forța, de-a lungul timpului.”

Bocelli nu a înregistrat doar versiunea în engleză a melodiei, ci și pe cele în spaniolă și italiană. “Mai multe limbi străine, dar un singur Crăciun, o singură muzică - muzica inimii,” spune Bocelli.

Despre distribuție și echipa de producție Distribuția unei povești clasice
jinglebells