Western-urile preferate ale fraţilor Coen

de Cristina Grigore în 10 Ian 2011
Western-urile preferate ale fraţilor Coen

Cei doi fraţi Coen au fost autorii binecunoscutelor The Big Lebowski, No Country for Old Men şi Burn After Reading, iar fiecare din cele 18 filme ale lor se înscriu în genuri ce oscilează între thriller, dramă, mister şi comedie.

Cu True Grit este pentru prima dată când cineaştii s-au aventurat  pe teritoriul western-ului, şi au făcut-o atât de bine, încât filmul a obţinut încasări de peste 100 de milioane (cea mai mare sumă de până acum obţinută de unul din filmele lor) şi este un concurent puternic la Oscar.

Dar iată şi cele cinci westernuri favorite ale celor doi, aşa cum au fost descrise de ei, oarecum amuzant, pentru Entertainment Weekly:


1. Once Upon a Time in the West (1968). „Film de Sergio Leone. Avea pălării bune.”
2. The Outlaw Josey Wales (1976). „Filmul lui Clint Eastwood din anii ’70, când marile studiouri erau, exemplul fiind chiar acesta, mai puţin crispate.”
3. Greaser’s Palace (1972). „Film de Robert Downey Sr.. Un Putney Swope al westernurilor.” Scris şi regizat tot de Robert Downey Sr. în 1969, Putney Swope este o satiră şi o critică la adresa portretizării raselor în filmele Hollywoodiene, a luptei pentru poziţiile înalte ale albilor şi a corupţiei de la nivel înalt.
4.'Doc' (1971). „Un film de Frank Perry, scris de Pete Hamill. Pe acesta nu l-am văzut în întregime, dar o secvenţă de la început, un gag, ne-a făcut să credem că filmul merită să fie pe listă. Stacy Keach luptă cu tuberculoza, praful şi Doc Holliday. Filmul este pentru cei cărora le place să vadă filme cu oameni care tuşesc.”
5. The Life and Times of Judge Roy Bean (1972). „Interesant, dar se pare că cele mai bune filme western s-au făcut în anii ’70, deloc aşa cum ne aşteptam. Aici avem o altă scenă măreaţă de început  - cu acelaşi Stacy Keach şi, de data asta, Bad Bob. Suntem de acord că acest fim al lui John Huston este, în afară de scena de început, unul mai puţin captivant decât celelalte de pe listă, dar are ochii limpezi şi albaştri ai lui Paul Newman.”

Părerea ta

Spune-ţi părerea
psihologu pe 10 ianuarie 2011 12:44
au facut treaba foarte buna cu toate filmele pe care le-au facut...tot inainte
dante pe 10 ianuarie 2011 17:49
Astia nu au vazut The good the bad and the ugly?
Piratu pe 10 ianuarie 2011 21:09
pai nu ai vazut ca au enumerat cateva asa amuzati cum se vede si dupa comentarii,nu prea au zis-o la modu serios......

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells