Vine cea mai aşteptată cursă a anului!

15 Sep 2011
Vine cea mai aşteptată cursă a anului!

Ryan Gosling, Carey Mulligan şi Christina Hendricks pornesc în Cursa vieţii lor, în filmul premiat pentru “Cel mai bun regizor” la Festivalul de film de la Cannes. Pe 16 septembrie, în toate cinematografele partenere din ţară intră filmul bazat pe romanul omonim scris de James Sallis, care îl are în centru pe un cascador nu foarte cunoscut, interpretat de Ryan Gosling, care activează şi în calitate de şofer pentru jafuri. Cel mai nou film al regizorului danez Nicolas Winding Refn (Bronson, Valhalla Rising) se avântă în sălile de cinema ale României cu o distribuţie de excepţie, premiată la numeroase festivaluri ale industriei.

“Pilotul se identifică cu personaje pe care le-am gândit pentru Bronson şi Valhalla Rising, aceste făpturi incredibile, divine. Mă interesează în mod deosebit această parte neagră a eroismului, modul în care respectarea strictă a unui cod de onoare poate transforma viaţa unui om într-o cursă psihotică”, declară regizorul.

Ryan Gosling a fost cel care l-a abordat pe regizor pentru a-i propune adaptarea romanului Drive. Refn a privit acest roman cu interes prin prisma particularităţii scenariului, dar şi a tonului narativ dur. Regizorul a văzut ca pe o oportunitate faptul că protagonistul romanului nu are nume şi este cunoscut drept Pilotul, fapt care stârnea interesul pentru dramatic şi intriga publicul. Personajul lui Gosling ascunde o viaţă dublă - cascador în timpul zilei, cel mai căutat pilot pentru jafuri în timpul nopţii.

Pentru rolul lui Irene, regizorul Refn a distribuit-o pe Carey Mulligan, actriţa nominalizată la premiile Oscar (An Education, Public Enemies, Wall Street: Money Never Sleeps). Mulligan s-a dovedit a fi un fan înrăit al filmelor Bronson şi Valhalla Rising, exprimându-şi dorinţa de a lucra alături de regizor.

Filmul a primit numeroase recenzii pozitive, iar la festivalul de film de la Cannes a primit premiul pentru “Cel mai bun regizor” şi a fost nominalizat la categoria Palmes D’or. Esenţa filmului vine din dramatismul cu care Refn a îmbinat stilul formal cu precizia sa caracteristică. Cursa se remarcă prin tehnica cu care au fost create efectele vizuale, îmbinarea locaţiilor sărăcăcioase şi modul în care s-au realizat cascadoriile pentru focurile de armă.

“Momentele de violenţă din film sunt gândite în detaliu sunt foarte artistice. Cursa va bucura publicul, conectându-l la spiritul filmului pe mai multe nivele. Regizorul a adăugat nu numai morală şi tematică scenariului, ci a făcut din acest film un material greu de uitat. În loc să se înscrie în elementele genului, le-a ridicat şi le-a apropiat de propria viziune. Cursa ar trebui să fie pe placul cinefililor, criticilor şi audienţei obişnuite deopotrivă”, spune producătorul Marc E. Platt.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Manusa pe 15 septembrie 2011 09:54
Cred ca va fi un film reusit, abia astept sa il vad
wildinthecountry pe 15 septembrie 2011 09:56
me too man
Bayard pe 15 septembrie 2011 11:33
Suna ca un Transporter.... dar din ce am citit e un film complet diferit si foarte bun. O sa incerc sa-l vad si eu...
wildinthecountry pe 15 septembrie 2011 19:29
o sa vezi ca nu o sa fie ca si Transporter ci muult mai bun practic o sa fie un film foarte complex cu elemente de actiune,drama,film noir,thriller si psihologic oh yeah
andu7zu pe 15 septembrie 2011 11:52
deabea astept sa-l vad...
africanus pe 15 septembrie 2011 12:12
A mai fost un articol nu demult despre filmul asta, sigur o sa fie super tare, imi place de Ryan Gosling cum joaca si in plus are un scenariu destul de bun, asa ca asteptam sa-l vedem mai repede la Cinema.
Liviu- pe 16 septembrie 2011 01:15
O fi Gosling, o fi scenariu, dar e posibil ca cel mai bun lucru sa fie regia. Pentru asta a luat premiu la Cannes, iar Refn are cel putin doua filme la care exceleaza din punctul asta de vedere (Valhalla Rising si Bronson, altele n-am vazut, ca poate mai sunt).
africanus pe 16 septembrie 2011 08:26
Da ai dreptate, nu am luat in considerare si regia, care are unul din cele mai importante roluri in productia unui film, mi-a scapat pur si simplu din vedere. Pe Valhala Rising l-am vazut si eu, un film destul de dur pot sa zic.
Crist11 pe 15 septembrie 2011 15:05
sunt curios ce va iesi.
alex_il_fenomeno pe 15 septembrie 2011 15:27
de abia astept sa il vad !
xerses pe 15 septembrie 2011 18:26
Sper sa fie un film bun, ca sunt satula sa tot imi apara pe ecran promo-ul pentru film.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells