Versatila Naomi Watts

de Ştefan Dobroiu în 19 Oct 2011
Versatila Naomi Watts

Pe principiul "mai bine mai târziu decât niciodată", Naomi Watts a dat lovitura la Hollywood la o vârstă la care alte actriţe sunt deja pe ducă. Colegă de liceu cu Nicole Kidman în Australia, dar născută în Marea Britanie, Watts s-a făcut remarcată în Mulholland Drive, apreciatul film al lui David Lynch, regizor care a văzut în ea un talent confirmat de mai multe ori până în prezent. Cum actriţa apare şi în Dream House, thrillerul aşteptat vineri pe marile noastre ecrane, să-i trecem în revistă cariera şi proiectele de viitor.

Naomi Watts a cochetat de mai multe ori cu actoria în adolescenţă, apărând în mai multe seriale de televiziune înainte de a împlini 20 de ani. O serie de reclame au adus-o în atenţia agenţilor de casting, iar regizorul John Duigan i-a oferit un rol în succesul său independent Flirting, unde împarte ecranul cu Nicole Kidman şi Thandie Newton, pe atunci la fel de tinere şi necunoscute publicului internaţional. Foarte bine primit, filmul a recomandat-o la Hollywood, dar primii ani în Los Angeles nu au fost deloc uşori pentru Watts: actriţa a recunoscut că s-a îndepărtat de mai multe ori de cinema în această perioadă, din cauza unui şir întreg de probe pierdute, agenţi incompetenţi şi aşa mai departe.

Viitorul se luminează în 2001, când în urma unei întâlniri cu David Lynch Naomi Watts primeşte rolul principal din Mulholland Drive. Numele până atunci cvasi-necunoscut al actriţei se află pe buzele tuturor o dată cu premiera de la Cannes din mai 2001, mulţi critici lăudându-i adaptibilitatea şi transformările extreme de la o scenă la alta.

În 2002 apare în The Ring, remake-ul după horror-ul japonez omonim. Regizat de Gore Verbinski (acesta se va ocupa ulterior de Piraţii din Caraibe), filmul se va dovedi un succes de casă, multe dintre aprecieri fiind îndreptate spre Watts.

21 de grame, filmul regizat de Alejandro González Iñárritu în care împarte ecranul cu Sean Penn este poate cel mai lăudat al carierei ei de până acum şi-i aduce şi o nominalizare la Oscarul pentru Cea mai bună actriţă. Alături de Sean Penn va juca şi în The Assassination of Richard Nixon.

Ellie Parker şi The Ring Two aduc noi laude pentru actriţă, dar cel mai mare succes al perioadei, şi de fapt cel mai mare succes financiar al carierei de până acum se va dovedi King Kong, remake-ul regizat de Peter Jackson în 2005. Este unul dintre multele remake-uri în care apare Naomi Watts, aceasta fiind supranumită la un moment regina remake-urilor, după The Peinted Veil şi intensul Funny Games. În prezent mai pregăteşte un remake, după celebrul Păsările al lui Alfred Hitchcock.

După o îndepărtare de Hollywood datorată celor doi copii avuţi cu actorul Liev Schrieber, Naomi are în prezent mai bine de zece titluri în pregătire. Cel mai curând o vom vedea în J. Edgar, unde o interpretează pe secretara Helen Gandy, cea care i-a fost alături timp de mai bine de cinci decenii şefului FBI-ului interpretat de Leonardo DiCaprio.

Actriţa filmează în prezent la The Impossible, drama spaniolului Juan Antonio Bayona despre experienţele tragice ale unei familii prinse de tsunami-ul din 2004. Alături de Watts în film apare şi Ewan McGregor.

În plan mai este The Bleeder, un film biografic despre viaţa lui Chuck Wepner, boxerul care a inspirat şi seria Rocky a lui Slyvester Stallone. Actriţa ar trebui să apară în film alături de partenerul ei de viaţă, Liev Schreiber.

În 2012 este posibil s-o mai vedem pe Naomi Watts în We Are All the Same, o dramă cutremurătoare despre Nkosi Johnson, puştiul sud-african bolnav de SIDA care luptă, împreună cu mama sa adoptivă Gail (Watts), pentru acceptarea copiilor cu HIV de către societate, când îi este refuzată înscrierea într-o şcoală publică.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 19 octombrie 2011 15:21
impresionanta de fiecare data ! a ajuns atat de cunoscuta pe munca ei , dar si a talentului acesteia .
Gebeleizis pe 19 octombrie 2011 16:33
A fost colega de liceu cu Nicole Kidman ? Hmmm, eu inca de mult timp o asociam pe Naomi Watts cu Nicole Kidman.
moonlily pe 19 octombrie 2011 17:45
Watts up Naomi? Foarte ocupata.
Viitoarele filme par destul de bune...

Sorin87 pe 19 octombrie 2011 19:31
FOARTE FRUMOASA ACTRITA
cosminlipsa pe 20 octombrie 2011 00:23
Cu aceasta superba actrita va recomand filmul 'The Painted Veil'
margott pe 30 octombrie 2011 22:33
Minunata actrita. I-am vazut majoritatea filmelor, are un joc superb.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells