« Înapoi la pagina festivalului

Unul din favoriţii la Palme d'Or 2011, comparat cu Poliţist, adjectiv

de Gloria Sauciuc in 22 Mai 2011
Unul din favoriţii la Palme d'Or 2011, comparat cu Poliţist, adjectiv

Once Upon a Time in Anatolia, de Nuri Bilge Ceylan, a fost ultimul film proiectat din principala secţiune competiţională a Festivalului de Film de la Cannes. A avut premiera sâmbătă, 21 mai, şi este unul dintre favoriţii la Palme d'Or, cel puţin dacă este să ne luăm după preferinţele jurnaliştilor şi criticilor de film.  
 
Once Upon a Time in Anatolia  este un film poliţist despre obsesia celor care investighează şi despre birocraţia poliţienească. Producţia a fost comparată cu Poliţist, adjectiv al lui Corneliu Porumboiu, dar şi cu filmul Zodiac. Criticul de film Eric Kohn de la Indiewire spune că producţia este "o combinaţie foarte puternică între povestea de categorie grea a lui David Fincher despre asasinul în serie care a terorizat America timp de zece ani, şi drama de factură minimalistă a lui Porumboiu. Filmul lui Ceylan dă de gândit, iar problema lui se pune în termeni filosofici", spune Kohn.
 
Un film de două ore şi jumătate, cel de-al şaselea al lui Ceylan e cel mai lung şi are cea mai amplă naraţiune. Totuşi, conturarea acţiunii este mai sumară, iar personajele puţine: procurorul Nusret (Taner Birsel), Comisarul Naci (Yilmax Erdogan), Dr. Cernal (Muhammet Uzuner), prizonierul Kenan (Firat Tanis).

cu sprijinul

Părerea ta

Spune-ţi părerea
rob3rt_89 pe 22 mai 2011 21:03
tree of life a luat palme d'or:)
xerses pe 23 mai 2011 14:52
Totusi, un film de 2 ore si jumatate este prea lung, mai ales daca nu vorbim de dinamica, talent spre genialitate...
alex_il_fenomeno pe 23 mai 2011 18:52
nu cred ca avea sanse prea mari , avand in vedere adversarii !

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells