Ce filme de la Cannes vedem în România

de Gloria Sauciuc în 23 Mai 2011

Nu mai puţin de 11 filme care au avut premiera la festivalul de film de la Cannes  anul acesta şi-au anunţat premiera şi pe marile ecrane din România, cele mai multe fiind aduse de distribuitorul român cu cele mai
multe premii Gopo de la noi, Independenţa Film.

Iată, în continuare, ce filme se vor lansa în ţara noastră. Totodată, să nu uităm de alte două evenimente cinematografice de la noi, care vă vor propune cele mai bune titluri de la cel mai important festival de film din lume. Este vorba despre Les Films de Cannes à Bucarest, anul trecut desfăşurat în capitală la mijlocul lunii octombrie şi Festivalul Internaţional de Film "Bucureşti", care a adus anul acesta, în luna aprilie, câteva titluri de la Cannes.

Afișează:
1 din 12
Midnight in Paris. 16 septembrie 2011

Midnight in Paris este o evadare din prezent, în anii '20. Protagonistul (scriitor, jucat de Owen Wilson), ajunge din secolul XXI în trecut, întâlnindu-i pe Hemingway și Fitzgerald, doi dintre romancierii preferați, plus mulți alții -  totul într-o defilare amuzantă, mizându-se integral pe efectul surprinzător și comic al situației, scoțându-se din schemă latura profundă, filozofică pe care astfel de întâlniri le-ar putea implica.

Declarația de dragoste a lui Woody Allen pentru Paris se arată preponderent în scene de noapte și secvențe pe timp de ploaie. Gil (Owen Wilson) lucrează la un roman și caută inspirația pe străzile Parisului. Un vehicul care apare exact la miezul nopții îl transportă cu aproape un secol în urmă. În această epocă o întâlnește pe Adriana (Marion Cotillard), care-i devine un fel de muză și care-l face să reflecteze la relația pe care o are cu logodnica lui, Ines, jucată de Rachel McAdams. Dacă intro-ul filmului, până la anunțarea distribuției, e ca o răsfoire plicticoasă a unui album cu vederi ale Parisului, continuarea are și momente care vor surprinde spectatorul, iar peregrinările lui Gil au ceva din ritmul și senzațiile pe care ți le trezește o poezie nostalgică.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
wildinthecountry pe 24 mai 2011 10:27
the tree of life,nu?
chiar pe castigatorul palme d'orului nu il putem vedea la cinema in romania?????

angesa pe 24 mai 2011 11:26
Tree OF LIFE???
aur_11 pe 24 mai 2011 11:28
Da , chiar: TREE OF LIFE?
Ce sanse, cand?

and the rest... pe 24 mai 2011 11:39
...Drive? Arirang? Sleeping Beauty? evident ca le'au ales pe cele mai "comerciale" ...
legiune pe 24 mai 2011 11:46
Inafara de animatii de abia asteptam sa nu vedem restul de filme, nici macar pe blue ray (aici ma indoisc ca vor aparea toate pe acesta tehnologie, in special filmul romanesc).
Filme de duzina. Nici macar din categoria duzinelor placute.

liferobotdog pe 24 mai 2011 12:49
Fix pe The Tree of Life nu l-au adus, pe care astept sa-l vad de vre-un an-doi.
Gloria pe 24 mai 2011 12:52
The Tree of Life nu va fi deocamdata adus in Romania. Distribuitorul roman MediaPro a vandut drepturile de difuyare, cu mult inainte de inceperea festivalului, unui distribuitor bulgar. Deci filmul poate fi urmarit in Bulgaria.
Sorin87 pe 24 mai 2011 12:59
Kung Fu Panda 2 il astept sa apara este o animatie comica foarte reusita
Bayard pe 24 mai 2011 13:06
Eu o sa ma uit doar la Habemus Papa si Hung Fu Panda
Faenor pe 24 mai 2011 13:49
Gloria, Mediapro a achizitionat filmul atat pe Romania cat si pe Bulgaria. In Bulgaria a sub-licentiat drepturile unui distribuitor local, care il va lansa in acest week-end, in timp ce in Romania a ales sa nu-l lanseze pe cinema si sa-l duca direct pe Video. Asadar filmul "a venit" si in Romania, doar ca nu va fi vazut in salile de cinema.
Gloria pe 24 mai 2011 14:12
Ieri am discutat cu cei de la MediaPro, nu era in carti nici aducerea pe DVD. De unde aveti informatia ca va fi adus, totusi, pe DVD. Sau, mai bine zis, de cand o aveti?
Faenor pe 24 mai 2011 15:12
Tot de ieri si tot de la ei...lansarea pe DVD inca nu e confirmata ca data (asta de obicei se intampla cam la o luna-o luna jumatate dupa lansare pe cinema in SUA), dar cum controleaza toate drepturile pentru Romania banuiesc ca nu o sa ajunga direct pe TV...cu Fighter asa s-a intamplat-a ajuns direct pe DVD.
Arlequinade pe 24 mai 2011 18:38
... si va suparati cand mai zice cate unul ca romanii sunt prosti facuti gramada. Ei bine, na-ti dovada! (nu intentionam sa rimeze).

La noi vin numai comedii romantice si filme de actiune de doi bani... iar desenele animate devin din ce in ce mai greu de gasit la cinema FARA dublaj in romana si FARA 3D. No offense, dar nu toata lumea are bani pentru 3D sau pur si simplu nu poate sta cu ochelarii aia, din motive de sanatate.

Dar "inteligentii" care se ocupa de distributie stiu foarte bine ca banii adevarati se scot de la cocalarul tuciuriu care sta cu popocornu' pe burtoi si cu crucea de haur la gat si rade de chilotii-vibrator pe care-i poarta Katherine Heigl. Sau prin plodul astuia, pe care-l aduce ca sa se uite la Tangled in romana, sa rada si el de "Gheorghe Papagheorghe". Heh heh heeeeee....

Umor de cretin.

Welcome to Romania, lads. Welcome.

mika pe 24 mai 2011 19:34
minunat... si TIFF-ul? nu ii important, nu?????
legiune pe 24 mai 2011 19:49
@marta fati cont si argumenteaza.
andu7zu pe 24 mai 2011 20:08
interesant....
xerses pe 24 mai 2011 20:55
Ma bucur ca 4 filme din cele 5 favorite pentru mine sunt deja pe lista distribuirii in Romania.
alex_il_fenomeno pe 25 mai 2011 10:02
nu imi vine sa cred ca nu se va difuza "The Tree of life" ....
Mishu25 pe 25 mai 2011 10:11
Ar trebui intrebati cei de la mediapro care e logica de a nu aduce un film care este evident ca e dorit de spectatori..bine ca au distribuit Red Riding Hood in toate orasele
Gebeleizis pe 25 mai 2011 14:24
Eu chiar vreau sa ma uit la la La source des femmmes.
Lanfear pe 8 iunie 2011 01:10
Eu am fost special in Bulgaria la Ruse sa vad Tree of Life . A fost in engleza subtitrat in bulgareasca. Astept de foarte mult timp sa il vad pe ecran mare. Multumesc Gloria de informatia postat de tine in legatura cu posibilitatea vizionarii lui in BG.
Pentru detalii despre locatia si prgramul cinemaului din Ruse (Pyce):
http://cinemacity.bg/index.php?c_id=4

Crist11 pe 25 iunie 2011 15:36
Kung fu panda :X

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells