Unica sală IMAX din România se redeschide în format digital

25 Nov 2010
Unica sală IMAX din România se redeschide în format digital

Sala Samsung IMAX®, din incinta Cinema City Cotroceni, se redeschide pentru public începând cu noaptea aceasta (25-26 noiembrie). În ultimele trei săptămâni, sala a fost închisă pentru a fi adaptată la noua tehnologie digitală IMAX.

Sala Samsung IMAX® este a 2-a din cele 9 săli IMAX® deţinute de operatorul internaţional Cinema City în Europa care adoptă această tehnologie. În plus, sala Samsung IMAX® din Cinema City Cotroceni este una dintre puţinele din lume care au adoptat deja acest format digital lansat de corporaţia IMAX în anul 2008.

Noul format digital reconfigurează experienţa cinematografică IMAX®, permite vizionarea subtitrărilor în format 3D şi amplifică substanţial calitatea imaginii şi acurateţea sonorizării. Sunetul digital necomprimat, emis de difuzoarele patentate IMAX® elimină cea mai mare parte din distorsiuni, iar calitatea acestuia sporeşte senzaţia de imersiune în lumea filmului, caracteristică experienţei IMAX®. Proiecţiile difuzate pe IMAX® digital vor fi difuzate în continuare prin intermediul a două proiectoare separate,  care folosesc lentilele patentate IMAX®.

"Suntem bucuroşi să anunţăm deschiderea noului IMAX® digital, care ne aliniază la tehnologia actuala de top din lumea divertismentului cinematografic. Ne dorim cu adevărat să oferim o experienţă unică şi completă publicului nostru. Digitalizarea tehnologiei IMAX® este încă o dovadă a angajamentului companiei Cinema City faţă de public şi, mai ales, a dorinţei noastre de a oferi cele mai noi servicii şi cea mai bună calitate", declară Ela Siromascenko, Specialist Marketing Cinema City România.

Prima proiecţie în noul format este mult-aşteptatul Harry Potter şi Talismanele Morţii: Partea I, care va fi difuzat în format 2D digital.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Alex4Fun90 pe 25 noiembrie 2010 15:23
Foarte bine , sambata seara am rezervare pentru Harry Potter .
movie10 pe 25 noiembrie 2010 17:06
ehe ce nas da sa stau in bucuresti
Mirco pe 25 noiembrie 2010 20:11
Sa vedem daca tehnologia asta va face diferenta fata de cea precedenta....si pe viitor sa speram ca va fi prezenta si in alte mall-uri din tara, nu numai in bucuresti!
crs.rd pe 25 noiembrie 2010 22:57
tinand cont ca sunt doar 9 in Europa nu prea cred ca vor fi prea curand in alte orase din tara
Ruben pe 25 noiembrie 2010 23:29
Haha in Romania tot asa sunt cinematografele cu scaunele la acelas nivel?Romania asta nu mai evoluaza!imi amintesc ca si acuma 4 anii erau la fel.
el pe 26 noiembrie 2010 00:34
esti petarda. nu este la fel ca in poza
alex pe 26 noiembrie 2010 12:24
avem imax degeaba! sunt curios cat va rula harry potter >>2D
alex_il_fenomeno pe 28 noiembrie 2010 09:47
wow , subtitrari 3D !! in ziua de azi tehnologia atinge noi limite !

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells