Un secret bine “Ascuns” iese la lumină la CineTePrinde

23 Sep 2009
Un secret bine “Ascuns” iese la lumină la CineTePrinde

CineTePrinde revine la Pro Cinema pe 26 septembrie de la orele 22.00 cu “unul dintre marile filme ale deceniului”, cum a fost caracterizat de The Guardian: “Ascuns” (“Cache”), un nou film comentat şi recomandat de Cristian Tudor Popescu.

“Ascuns” îi are în rolurile principale pe Juliette Binoche, câştigătoarea unui premiu Oscar pentru “Pacientul englez” şi nominalizată la premiul Academiei Americane de Film pentru “Chocolat”, şi Daniel Auteuil, câştigător al unui premiu BAFTA şi de două ori laureat al premiului Cesar, din nu mai puţin de 12 nominalizări. Sub bagheta regizorului austriac Michael Haneke, “Ascuns” a avut premiera la Festivalul de Film de la Cannes din anul 2005, festival unde a câştigat premiul pentru cea mai bună regie, premiul FIRESCI, Premiul Juriului Ecumenic şi a fost nominalizat la Palme d’Or. “Montajul păstrează povestea fluidă, dar foarte concisă şi ţine trează atenţia publicului de la început şi până la ultimul cadru”, spun cei de la Variety, iar Rogert Ebert de la Chicago Sun Times comentează: “un film tulburător, cu un efect puternic, care arată cum nişte vieţi confortabile pot fi zdruncinate de simplul fapt că cineva, din afară, priveşte”. Regizorul Haneke a dorit ca filmul său să nu aibă o coloană sonoră, ceea ce face şi mai sesisabilă tensiunea în care trăiesc personajele.

Cea mai bine plătită actriţă franceză din toate timpurile, Juliette Binoche dă viaţă personajului principal feminin din “Ascuns”. “Filmele sunt ca uşile deschise, iar la fiecare uşă, îmi schimb personajul, dar şi viaţa… Trăiesc întotdeauna pentru prezent şi accept riscurile. Nu neg trecutul, dar acesta este o pagină deja întoarsă”, spune Juliette Binoche. “Actoria este ca o ceapă cu multe foi. Trebuie să decojeşti o foaie, pentru a putea scoate în evidenţă o alta. Îmi place să fac filme care au un mesaj, o idee, filme care îndrăznesc să pună întrebări”.


Telespectatorii o vor putea vedea pe Juliette Binoche alături de Daniel Auteuil în “Ascuns”, la CineTePrinde, pe 26 septembrie de la orele 22.00, la Pro Cinema.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells