Un regizor român îl filmează pe Pierce Brosnan, din noiembrie

de Gloria Sauciuc în 19 Aug 2010
Un regizor român îl filmează pe Pierce Brosnan, din noiembrie

Adrian Popovici va coregiza alături de Mo Ramchandani filmul Bonded/Încătuşat, la Los Angeles, din noiembrie, timp de şase săptămâni. Pierce Brosnan joacă în film rolul poliţistului care "descoperă o reţea de trafic cu copii din ţări subdezvoltate, din Mexic, România, India, puşi să muncească în subsolurile unor clădiri, ca sclavi", preponderent în confecţii. Dacă personajul principal va fi un copil mexican, pe nume Jesus, vândut de tatăl său şi transportat ilegal în Statele Unite pentru a fi exploatat, dar păcălit că va fi dus la Disneyland, în film va apărea şi o fetiţă româncă - pe care băiatul o cunoaşte  în subsolul unde va munci pe brânci.

Cei doi regizori vor lucra cu 20 de copii, dar niciunul dintre roluri nu a fost încă atribuit. Pierce Brosnan va juca fără a lua un onorariu, întrucât casa de producţie din partea americană este cea a fiului său, Sean: Irish Dream Time. Bugetul total al filmului este de aproape 3 milioane de dolari, după cum declară pentru Cinemagia Adrian Popovici, din care contribuţia românească se ridică la aproape 250.000 de dolari, adică suma pe care casa de producţie Artis Film a obţinut-o în urma acestei sesiuni a concursului de proiecte cinematografice.

"Avem un agend din America care ne-a recomandat filmul", declară Popovici, care spune că nu are emoţii chiar dacă urmează să-l filmeze pe Pierce Brosnan, întrucât a mai lucrat cu actori străini, ca Michael Ironside (Top Gun, Total Recall, Free Willy), Dustin Milligan, Amy Beth Hayes - pentru filmul Eva, iar acum este în producţie cu filmul Se caută o mamă, în care apar acelaşi Michael Ironside, Vas Blackwood şi actori din Republica Moldova,  acţiunea fiind plasată în Transnistria.

                                                                      Experienţa lui Adrian Popovici

Adrian Popovici spune că "ori te duci la festival, ori faci un film comercial" şi că el "tinde" să facă filme comerciale, pentru că "nu putem rămâne doar cu filme de festival, şi restul filmelor să rămână pe la CNC prin pivniţă". Totuşi, filmul său din 2008, Un acoperiş deasupra capului, a avut 739 de spectatori în total, iar după patru săptămâni de rulare a fost scos din cinematografele româneşti, criticii de film de la noi reproşându-i că a stricat un scenariu cu mare potenţial. În aceste condiţii e foarte greu de crezut cum de Pierce Brosnan ar merge pe mâna lui Popovici.  În 2002, un alt film pe care îl regizează Popovici, Dracula The Impaler, a fost văzut de 18.822 spectatori, situând filmul pe locul 80 în clasament, în condiţiile în care filme româneşti de festival ca Furia, Occident şi Filantropica au avut, în acelaşi an, dublu pâna la de cinci ori numărul spectatorilor lui Popovici, adică 38.652, 47.086, respectiv 112.560 plătitori de bilet.

Cu toate acestea în CV, Popovici nu se descurajează. Strânge un buget de 2 milioane de euro, face - după care lansează în 2009 - filmul Eva, cu actori majoritar britanici, şi spune despre produs că a început să fie distribuit prin reţele de televiziune, reţele de internet şi în lanţuri mici de cinematografe în Europa, Australia, SUA şi Japonia. Premiera în România a filmului Eva va fi pe 7 octombrie. Popovici mai spune pentru Cinemagia că Hallmark a cumpărat mondial filmul, şi că din februarie 2011 va rula la noi şi pe acest post TV.

Un abonat la palmaresului CNC, Popovici nu stă pe tuşă. Are un filmul pe care tocmai îl termină de turnat la Chişinău, Se caută o mamă, câştigător la ultimul concurs organizat de CNC, cu un scenariu scris de Valeriu Ţurcanu (Republica Moldova). Producţia e o pregătire, cel puţin prin subiect, pentru Bonded/Încătuşat, întrucât şi în Se caută o mamă e vorba de trafic de fiinţe umane. În Trasnistria o femeia îşi pierde bărbatul în război, apoi pleacă în Italia, păcălită că va lucra într-nu bar; ajunge pe strada, prostituată. Află că părinţii i-au murit, iar copilul său a ajuns la orfelinat. Se întoarce acasă ca să-şi salveze copilul. În distribuţie sunt doi copii moldoveni, "Păvălaş şi Gicu", după cum spune Adrian Popovici,  în clasa a doua, de la Şcoala de Arte din Chişinău. Rolurile feminine principale sunt jucate de două fete de la Teatrul Mihai Eminescu din Chişinău - Rodica Oanţa şi  Ina Surdu.

                                                                       Proiecte de viitor

Proiectele lui Popovici nu se termină aici. Regizorul ar vrea, după cum mărturiseşte pentru cititorii Cinemagia, să participe la sesiune din noiembrie a concursului de proiecte cinematografice organizat de CNC cu scenariul Maşina de şah, scris de Julian Fellowes (The Tourist, The Young Victoria), în distribuţia căruia ar fi implicat Anthony Hopkins. "Agentul meu american e în legătură cu Pierce Brosnan şi cu mulţi actori, cu multe case de producţie, el primeşte multe proiecte, deci am de la el multe propuneri, eu îmi aleg ce e mai tentant, [dar evit - n.red.] casele mari de producţie care cer foarte mulţi bani, şi nu au ce face cu cei 200.000 [de euro - n.red.] ai mei cu care intru în coproducţie". Deşi tentat de proiect, Popovici mai spune că "proiectul cu Hopkins e foarte mare, nu am bani deocamdată să intru în el, dar finanţarea nu e închisă, eu mai încerc să-l fac"...

Maria, Regina noastră, proiectul de documentar cu care Artis Film România a primit o finanţare de la CNC de 268.887 RON, va fi regizat de Adrian Popovici la iarnă, în Germania, Anglia, Elveţia, adică "locurile unde s-a plimbat regina".  Regizorul e de părere că până în martie va termina filmările, întrucât va combina docudrama cu imagini de arhivă. Va insera imagini filmate cu actori, la Peleş, dar nu vor exista dialoguri în film. Popovici mai spune că vrea să demonstreze că regina "a fost un mare om" şi că "ar fi fost bine să fie şi acum monarhie în România".

Părerea ta

Spune-ţi părerea
adi pe 19 august 2010 23:14
de aceiasi parere sunt si eu , uitati va la anglia , danemarca cum o duc si sunt monarhii
!!!!!!!!!!!!!

Piratu pe 19 august 2010 23:27
Sa ne asteptam la ce ii mai bun
kingdogg69 pe 20 august 2010 00:04
Imi place ideea filmului. Pare sa semene putin cu Slumdog Milionaire in ideea ca sunt copii rapiti si pusi sa munceasca. O sa fie sigur in lista mea de filme pe care vreau sa le vad.
Kalrak pe 20 august 2010 02:32
O sama feresc de filmu asta, sunt inconjurat de saracie, nu imi trebuie si in momentele cand ma recreez.
dee pe 20 august 2010 08:27
@kalrak "o sama" analfabet
ana pe 20 august 2010 08:45
@dee...cine te-a pacalit ca ramai analfabet daca nu te uiti la filme? iesi si tu in lume...citeste o carte...calatoreste...nu te plafona asa
Dragomara pe 20 august 2010 11:51
"o reţea de trafic cu copii din ţări subdezvoltate, ca Mexic, România, India" Ha?! Habar n-aveam că suntem o ţară subdezvoltată, tovarăşa Gloria! :D Şi ce e ăla "un agend din America" ?! În rest, cum mă dau în vânt după actorul Pierce Brosnan am să mă uit la orice film în care va juca, indiferent de temă şi regizor.
PS: neobişnuit comentariul lui Kalrak; de parcă ai putea uita de sărăcie în partea asta de Europă, indiferent de metodele de relaxare folosite! :-(

POPOVICI MINTE GROSIER pe 20 august 2010 12:29
IN ARTICOL SE SCRIE CA "filmul LUI POPOVICI din 2008, Un acoperiş deasupra capului, a avut 739 de spectatori în total, iar după patru săptămâni de rulare a fost scos din cinematografele româneşti, criticii de film de la noi reproşându-i că a stricat un scenariu cu mare potenţial". CORECT!

CRED CA POPOVICI DECLARA NUMAI VERZI SI USCATE SI CA O SA SPELE BANII DE LA CNC. NU SE UITA BROSNAN LA UN RATAT CA POPOVICI.

Drago pe 20 august 2010 12:46
Aşa, şi?! Ai uitat să spui unde anume minte! LOOOL
johnnyg pe 20 august 2010 13:45
Nu cred ca Mamma Mia sau The Ghost Writer sunt filme slabe mai alex_il_fenomeno! Oricum mult peste James Bond-urile The World is not Enough sau Tomorrow Never Dies la care am eu o banuiala ca faci tu referire :-)))))
Cat despre stire, felicitari lui Popovici ca lucreaza cu astfel de actori.

alex_il_fenomeno pe 20 august 2010 20:48
nu am spus ca este slab , ci ca o sa ajunga asa daca , in loc sa isi caute roluri in blockbustere , joaca in tot felul de filme....
rizea.alex70 pe 23 august 2010 22:02
Bravo lui ca incearca sa faca filme cu actori cat de cat mai cunoscuti...omul incearca poate pana la urma va iesi ceva bun.
pop-o-viciu pe 27 august 2010 02:22
nenea asta viseaza multe, da' are atit de multe filme "la sertar" si pe care le va lansa "sub pres" incit ar trebui sa servim stirea asta cu un pahar cu apa rece... stiti voi toata poezia. by the way, stiati ca a bagat bani de la cnc in laboratorul fuji?
Pusa, Palosu' lu' Popovici ! pe 9 septembrie 2010 17:03
Cordonul ombilical ce-l leaga pe Serbanescu de Palos si Popovici va exista atata timp cat acesta va fi director in CNC, cat timp va avea calitatea de functionar si poate fi subiect activ al infractiunii de luare de mita.
Serbanescu va fi marioneta Pusei la fiecare concurs CNC cat timp deasupra capului sau sta amenintarea Palosului de luare de mita.
Serbanescu se afunda in puscarie cu fiecare concurs CNC si cu fiecare plic cu bani pe care il ia de la Palos si Popovici.
In plus Serbanescu este dator vesnic Pusei pentru ca l-a pus in functia de Director CNC, Pusa fiind cea care s-a "ocupat" in 2006 de concursul de ocupare a postului de director CNC.
Cat timp Serbanescu este Director la CNC, Pusa Palos, Adrian Popovici si al lor Artis Film vor fura banii publici.

electricfeel pe 10 octombrie 2010 18:11
bine ca voi credeti ca ei fura! dar de giurgiu si clanul lui : mungiu, porumboiu, si cu ziaristi cu toti ce mai ziceti? toata lumea ii pupa in fund pe aia. in tara asta sunt o gramada de invidiosi. doar pt ca popovici vrea sa faca filme mai diferite decat astia care fac filme minimaliste sau ,,realiste" cum le spun ei, nu inteleg de ce trebuie sa ii dea in cap. eu nu am auzit si nici nu am vazut in ziare sa se ia si popovici de ei. foarte bine..fac filme minimaliste, castiga la Cannes? bravo lor..dar fiecare sa faca ce gen de filme le place.
si criticii..ma lasati..bine ca ei comenteaza atat filmele americane (ca nu stiu ce au cu ele,dar in schimb pe ale noastre le ridica in slavi) dar sa le pui o camera in mana sa faca un film ca inception sa zicem (ca tot s-a legat gorzo de el,desi criticii din alte tari au apreciat) cred ca nici un cadru nu sunt in stare sa filmeze.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells