« Înapoi la pagina festivalului

Un Palme d'Or pentru Jean-Paul Belmondo

de Gloria Sauciuc in 19 Mai 2011
Un Palme d'Or pentru Jean-Paul Belmondo

 Noaptea trecută, la Cannes, a fost dedicată lui Jean-Paul Belmondo, odată cu premiul Palme d'Or care i-a fost înmânat. Proiecţia unui documentar, un dineu şi o petrecere, în această ordine, au fost dedicate actorului.

 "Sunt aşa de emoţionat de premiu, m-am bucurat din tot sufletul", a spus Jean-Paul Belmondo, înconjurat de colegii actori, în sala Debussy: "Aş dori să mulţumesc tuturor celor care azi sunt aici, pe care îi cunosc sau nu. Un mulţumesc din toată inima!"

Mai devreme, în cursul aceleiaşi zile, Thierry Fremaux relata cum "fotografii îşi lăsau jos camerele pentru a-l putea aplauda", continuând "tot încercăm să îl convingem să accepte premiul de ani buni".  În filme de toate genurile, Belmondo a fost premiat în 1989 cu un Cesar pentru rolul din Itineraire d'un enfant gate, de Claude Lelouch, şi a lucrat de atunci cu cei mai mari regizori. Are deja o istorie îndelungată în Festival, fiind prezent de-a lungul timpului, în şase filme din Competiţie.

Cariera lui a fost rememorată într-un documentar, proiectat marţi în Cannes şi regizat de Vincent Perrot şi Jeff Domenech. Miercuri, omagierile au continuat cu proiecţiile filmelor Stavisky (regia Alain Resnais) în secţiunea Cannes Classics şi Magnifique (regia Philippe de Broca) în secţiunea Cinema de la Plage.

cu sprijinul

Părerea ta

Spune-ţi părerea
doinarac pe 19 mai 2011 12:57
Am vazut multe filme la Tv si la cinema cu Jean Paul Belmondo, in "epoca cealalta", in vremurile bune, cand erau multe filme : franceze, italiene, spaniole, indiene bineinteles, pe linga westernurile americane.
Un actor "plin de viata" si charismatic!

Gebeleizis pe 19 mai 2011 17:00
Un mare actor!
alex_il_fenomeno pe 20 mai 2011 09:42
merita acest premiu , deoarece este unul dintre cei mai buni actori ai cinematogragiei franceze !
victori pe 21 mai 2011 18:10
Vitalitatea caracteristica unui 'berbec' a razbatut in toate rolurile sale!
Vitalitatea adaugata talentului....

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells