Trei în cărţi pentru Bilbo

de Ştefan Dobroiu în 17 Iul 2009
Trei în cărţi pentru Bilbo

Vom afla în câteva zile cine va fi hobbit-ul Bilbo (în imagine Ian Holm, Bilbo din trilogia Stăpânul inelelor) în noul film al lui Guillermo del Toro, dar până atunci cei trei finalişti pentru rol sunt prea tari ca să nu-i luăm puţin la forfecat. Dacă numele unuia dintre ei a mai apărut deja prin media în legătură cu acest proiect, al doilea este o hiper-mega surpriză. Primul ar fi James McAvoy, iar al doilea este... Daniel Radcliffe. Dar probabil că rolul o să-i revină lui David Tennant, un actor pe care îl ştii dacă ai văzut măcar unul din cele 48 de episoade ale serialului Doctor Who sau Harry Potter şi Pocalul de Foc, unde-l interpretează pe unul dintre cei mai loiali susţinători ai lui Voldemort, Barty Crouch Junior.

Rezultatul îl vom afla cel mai probabil în această săptămână, căci Peter Jackson, producătorul filmului şi autoritatea numărul unu mondială în ceea ce priveşte hobbiţii, se află în acest moment la San Diego, unde se desfăşoară una dintre cele mai mari convenţii având ca subiectul filmul fantastic. Întâmplător, dintre cei trei actori menţionaţi mai sus singurul prezent la San Diego este... David Tennant, aparent într-o încercare de a promova transformarea serialului său într-un lungmetraj.

Cei de la Los Angeles Times şi-au controlat sursele şi au venit cu această listă foarte scurtă de posibilităţi pentru noul film, care ar putea deveni una dintre cele mai tari premiere ale lui 2011. Iniţial un singur lungmetraj, The Hobbit s-a lăţit repejor, prima parte urmând să acopere romanul The Hobbit al lui J.R.R. Tolkien, în timp ce a doua ar descrie evenimentele dintre acest roman şi trilogia Stăpânul Inelelor.

Un sinopsis pe scurt: hobbit-ul Bilbo Baggins îşi părăseşte confortabila vizuină şi, însoţit de un grup de pitici, porneşte spre Muntele Singuratic pentru a recupera din măruntaiele sale nepreţuita comoară furată de balaurul Smaug. Aparent neajutoratul Bilbo va trebui să înfrunte o mulţime de pericole, dar va pune mâna între timp şi pe fantasticul Inel al puterii, cel în jurul căruia se dau atâtea lupte în trilogia Lord of the Rings.

Tu cu cine ţii să obţină rolul?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
airbende pe 17 iulie 2009 15:44
...parerea mea este k daniel radcliffe este perfect pt acest rol...din cat am vazut filmele de gen fantasy sunt specialitatea lui...el impreuna q del torro vor face un film de exceptie..
Dragosh02 pe 17 iulie 2009 17:21
O porcarie...Dupa parerea mea nici unul nu are fata de Bilbo. Pacat ca Ian Holm are 77 de ani,si nu cred ca mai poate face fata fizic unui asemenea rol,pt ca el s-ar potrivi de minune.In momentul cand hobbitul a plecat cu dwarfi in cautarea comorilor,avea frumoasa varsta de 55 ani (sau undeva pe acolo).Innafara de asta,dupa ce a gasit inelul,el nu a mai imbatranit.Asa ca de ce mama ei de viata sa foloseasca niste baieti de 20 ani,cand personajul trebuie sa arate a 50.Ca sa nu mai vorbim ca hobbitii sunt in general ceva mai plinuti (din cauza ca sunt foarte comozi si le place sa manance mult - miscarea nu e unul din hobby-urile lor),au fete binevoitoare si un ras placut (lucru total opus la David Tennant,care zici ca e posedat cand rade - si nu ma refer neaparat la rolul din HP).Nici unul din cei 3 baieti nu arata ca ar avea ceva in comun cu un hobbit.
Dar... daca trebuie neaparat sa aleg unul dintre cei 3,alegerea mea ar fii James McAvoy (chiar daca si acum mi-se face greata cand imi aduc aminte de el din Wanted). Daniel Radcliffe nu cred ca ar reusi sa acentueze acele trasaturi tipice unui hobbit (de adaugat e ca ei sunt ft timizi si speriati de tot ce e necunoscut), iar David Tennant din pct meu de vedere e exclus din start.

cristincik91 pe 17 iulie 2009 18:56
am citit cartea... si nici nu se compara cu trilogia, de aceea cred ca hobbitul este un rol usor pu actor, care n-ar fi el.
Codrutz pe 17 iulie 2009 20:25
In mare parte sunt de acord cu Dragos. Si eu m-am mirat cine candideaza pentru rolul lui Bilbo, Sunt prea tineri (asta poate in afara de David). Nu am preferinte. Oricare l-ar putea interpreta bine. Oricare dar in afara de Daniel R.
Georgiana pe 17 iulie 2009 23:58
airbende...Daniel Radcliffe va ramane intotdeauna la stadiul de Harry Potter, asta desi mai are cateva filme la activ. Nu se va mai remarca cu nici un alt rol asa cum a facut-o cu Harry. Va avea aceeasi soarta ca si Macaulay Culkin (Singur acasa), soarta pe care o va impartasi in curand si Robert Pattinson...exemple mai sunt multe.
Sustin ceea ce zice Dragos...din cei trei cel mai potrivit ar fi James McAvoy, insa nici unul din ei nu se incadreaza in tipologia personajului . Parerea mea!

bloodthirst pe 18 iulie 2009 20:12
Optez pt primul actor si sper ca filmul sa se ridice la nivelul asteptarilor mele...Daca e implicat si Peter Jackson o sa fim cu siguranta multumiti.
andrei pe 2 august 2009 02:31
ashtept cu nerabdare filmul deshi krd k niciun actor nu se va ridik la prestatzia batranului Ian Holm din LOTR
Rostas pe 23 ianuarie 2010 17:06
Daniel Radcliffe -Bilbo ? Sa fim seriosi,nu se potriveste deloc, Harry Potter si cu Lord of the Rings :)))) ,va bateti joc de film cand ziceti asta. In primul rand,nici nu il pot asocia cu Bilbo pentru ca l-am vazut numai prin Harry Potter pana acuma. David Tennant insa ,cu un pic de accent ,niste machiaj ,un pic de straduinta si efort pe acolo ,poate insa sa joace rolul lui Bilbo. Oricum,ce stiu sigur,e ca de abia astept sa-l vad pe Gandalf in film :).
legolas05 pe 11 iunie 2010 01:41
James McAvoy cred ca este cel mai potrivit pentru acest rol
legolas05 pe 6 ianuarie 2011 23:15
cu siguranta va fi unul din cele mai bune filme

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells