Trailerul filmului "Poliţist, adjectiv", online pe Cinemagia

de Gloria Sauciuc în 23 Apr 2009
Politist, adjectiv

În urmă cu câteva ore aflam că "Poliţist, adjectiv", în regia lui Corneliu Porumboiu, este selecţionat în competiţia oficială a festivalului de Film de la Cannes, secţiunea Un Certain Regard şi iată că acum avem trailerul filmului, online pe Cinemagia.

Clipul prezintă o parte din cel mai dificil moment al filmului, după cum l-a calificat regizorul, într-o convorbire cu redactorul Cinemagia. Este vorba despre o discuţie legată de conştiinţă, desfăşurată într-un birou, timp de 20 de minute.

Cristi (Dragoş Bucur), un poliţist dintr-un oraşel de provincie, este supus unui interogatoriu de către şeful său, Anghelache (Vlad Ivanov) despre ce înseamnă această noţiune. Discuţia are loc după ce Cristi nu vrea să participe la un flagrant organizat de poliţie pentru prinderea unor tineri infractori. În secvenţă îl vedem şi pe Ioan Stoica (în rolul lui Nelu).

Fără să aibă umorul visceral al lui A fost sau n-a fost?, cel de-al doilea lungmetraj al lui Corneliu Porumboiu, "Poliţist, adjectiv", are un alt tip de ironie. Corneliu Porumboiu a declarat că este 100% mulţumit de film şi că îl reprezintă, aşa cum este în acestă etapă a evoluţiei sale.

"Poliţist, adjectiv" va putea fi vizionat în cinematografele din România începând cu luna iunie.

Imagini

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex pe 23 aprilie 2009 17:55
Stupida replica asta cu DEX-ul, adica nu face logica. Din cate vad eu filmul se petrece in secolul 21, ori sunt sigur ca exista un calculator conectat la internet in acea incinta, si exista DEX ONLINE. Asta spune ceva despre cel care a scris scenariul....
aprozarnet pe 24 aprilie 2009 00:41
buna observatia...dar e adevarat si ca Dex Online tot nu Dex-ul; iar sa nu spui ca trebuia sa ceara Doom -ul, pt ca nu trebuiau sa fie politistii aia la curent ca s0a schimbat si e Doom acuma. plus ca Doom nu transmite, ce transmite cuvantul Dex-ul... poate o sa transmita Si Doom aceeasi semnificatie, dar peste 5,10 ani incolo...sau mai mult?
aprozarnet pe 24 aprilie 2009 00:42
ps: abea astept sa vad filmul !.. :)
bubu pe 2 mai 2009 01:07
e,hai sa iti spun ceva:majoritatea calculatoarelor din sectiile de politie sunt conectate la o retea interna cu acces la o baza de date "destul de secreta",din acest motiv accesul la internet nu se poate face de la acele calculatoare:)
andrei pe 9 aprilie 2010 05:05
foarte buna
alex_il_fenomeno pe 21 decembrie 2013 17:24
Chiar a fost un film placut, pacat totusi de acel final subit.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells