Tragedie in cinematografia romaneasca - Regizorul Cristian Nemescu si sound designerul Andrei Toncu au decedat intr-un accident rutier

de Sursa: MEDIAFAX în 25 Aug 2006
Tragedie in cinematografia romaneasca - Regizorul Cristian Nemescu si sound designerul Andrei Toncu au decedat intr-un accident rutier

Regizorul Cristian Nemescu si sound designerul Andrei Toncu au decedat in accidentul rutier care a avut loc în noaptea de joi spre vineri, in centrul Capitalei, cand un autoturism Porsche Cayenne a trecut pe culoarea rosie a semaforului si lovit o Dacia Logan apartinând unei firme de taximetrie.  

Cristian Nemescu (foto), in varsta de 27 de ani, si Andrei Toncu, de 28 de ani, se aflau in taximetru, informeaza Politia.

Accidentul - soldat cu moartea taximetristului, Dumitru Arustei, în vârsta de 24 de ani, si a celor doi clienti - s-a produs în jurul orei 1:00, pe Splaiul Independentei, când soferul autoturismului Porsche, un cetatean englez în vârsta de 29 de ani, a trecut la culoarea rosie a semaforului. El a intrat în intersectia de la podul Eroilor si a lovit în plin taximetrul care circula regulamentar, dinspre Academia Militara catre strada Berzei.

Ipoteza politiei potrivit careia masina de teren Porsche Cayenne care a lovit, joi noapte, taxi-ul Dacia Logan pe Podul Eroilor din Bucuresti trecuse pe rosu este confirmata de un taximetrist care a surprins accidentul în timp ce statea la semafor, pe celalta parte a Dâmbovitei.

"Accidentul s-a petrecut în timp ce eu asteptam la semaforul care era rosu. Evident, daca eu aveam rosu, si cei care veneau din sensul opus aveau tot rosu, prioritate aveau cei care traversau podul, de la Academia Militara catre Berzei", a declarat, agentiei MEDIAFAX, Carol Mihai, taximetrist la o firma din Capitala.

Acesta a povestit cum, în timp ce stationa la semaforul rosu, pe celalalt mal al Dâmbovitei, a auzit o bubuitura puternica si, întorcând capul, a vazut o masina cum zbura prin aer.

"A fost o oroare, mi-e greu si sa va povestesc, desi sunt sofer de o viata", a spus Mihai.

Acesta a recunoscut ca nu a oprit pentru a vedea ce se întâmplase întrucât în masina avea o clienta care i-a solicitat sa-si continue drumul catre casa, refuzând sa priveasca tragedia.

"Nu mai era, oricum, nevoie de prezenta mea. Se oprisera deja alte cel putin zece masini, asa ca eu am preferat sa anunt dispeceratul despre eveniment. Le-am cerut colegelor mele sa cheme imediat Salvarea, constient fiind de gravitatea accidentului", a mai spus taximetristul.

Cinci persoane aflate în autoturismul Porsche, patru cetateni englezi si un român, au fost raniti. Ei au fost transportati la spital.  

La fata locului a sosit o masina a pompierilor, cu apa si spuma, precum si doua echipaje de descarcerare, acestea având nevoie de aproape o ora pentru a scoate din taxi cadavrele celor trei persoane.

Cetateanul englez Ali Imran (29 de ani), aflat la volanul autoturismului Porsche, care are resedinta în Dubai-Emiratele Arabe, a fost audiat, vineri, de politisti. El a declarat ca a venit în România cu afaceri, la începutul acestei saptamâni.  

Toti ocupantii din autoturismului Porsche Cayenne au fost testati cu aparatul etilotest si le-au fost recoltate probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

Cristian Nemescu este autorul filmelor de scurt si mediumetraj Poveste la Scara C si Marilena de la P7, cu care a participat si a luat premii la mai multe festivaluri internationale. Cu Marilena de la P7, regizorul a participat anul acesta la Cannes. De curand, el a terminat filmarile la primul lui lungmetraj, California Dreaming.

Sound designerul Andrei Toncu a colaborat cu Nemescu la toate cele trei filme mentionate. A mai lucrat la filmele Lampa cu caciula, To Kill a Killer, Heaven, Human & Bread.

Taguri:  Cristian Nemescu

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells