The 33 of San Jose, povestea minerilor prinşi în subteran în mina din Chile

de Cristina Grigore în 9 Nov 2010
The 33 of San Jose, povestea minerilor prinşi în subteran în mina din Chile

Nu se întâmplă prea des ca toţi cei implicaţi într-un accident de genul celui petrecut pe 5 august la mina de aur şi aramă din San Jose, Chile, să supravieţuiască şi să fie salvaţi după 69 de zile petrecute în subteran. Tragedia a uimit şi a ţinut în suspans lumea întreagă, dar a şi furnizat material pentru un viitor film intitulat The 33 From San Jose.
 
The Hollywood Reporter ne anunţă că filmările la The 33 Of San Jose au început la cinci zile după ce toţi cei 33 mineri au fost salvaţi, pe 13 octombrie. Scenariştii J.J. Barrios şi Jacobo Bergareche au început să lucreze la scenariu împreună cu regizorul Antonio Recio la doar câteva zile de la anunţarea tragediei petrecute la San Jose, în timpul zborului din Spania spre Chile. 32 de actori chilieni şi un actor cunoscut din Bolivia vor reda experienţele, temerile şi speranţele minerilor captivi, filmul conţinând şi numeroase secvenţe ale reportajelor de ştiri, în special la final, când cei 33 sunt readuşi teferi la suprafaţă. Filmările se vor desfăşura tot în Chile, într-o mină din apropierea celei in care a avut loc nefericitul accident.

Compania producătoare a filmului, American Video Film, este acum în căutarea distribuitorilor şi, având în vedere atenţia de care se bucură la American Film Market, nu va duce lipsă de oferte. Pentru Statele Unite, producătorii sunt în discuţii cu un studio important, al cărui nume va fi probabil dezvăluit în curând.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells