Studiourile nu mai sunt interesate de actorii de clasă A

de Gloria Sauciuc în 15 Nov 2009
Studiourile nu mai sunt interesate de actorii de clasă A

Hollywood-ul a ajuns să se gândească de două ori înainte de a cheltui banii pe actori de serie A şi de a pune la cale producţii costisitoare, pe de o parte ca răspuns la criza economică, pe de alta ca reacţie la succesul neaşteptat al unor filme cu actori relativ necunoscuţi, comentează cei de la Hollywood Reporter.

După ce comedia The Hangover, un film fără nume mari, a reuşit să obţină la box-office 459 milioane de dolari, şi alte producţii au demonstrat că pot să se lipsească de actori renumiți atunci când vine vorba de a atrage publicul.
 District 9, un film cu buget redus în care protagoniştii sunt extratereştri refugiaţi pe Pământ, are în distribuţie actori puţin cunoscuţi, dintre care cel mai cunoscut sud-africanul Sharlto Copley.

Filmul a reuşit încasări de 200 milioane dolari. Thriller-ul Paranormal Activity, cu Katie Featherston şi Micah Sloat, a atins la rândul lui încasări de 100 milioane. Urmează The Twilight Saga: New Moon, continuarea poveştii din Twilight (2008), care a făcut staruri din Robert Pattinson şi Kristen Stewart. Site-urile care vând bilete confirmă rezervări în număr mare, deşi filmul a folosit un buget relativ redus (50 milioane dolari).

Weekend-ul trecut însă, A Christmas Carol, cu vocea lui Jim Carrey, a devenit ultimul film cu o celebritate în distribuţie care s-a poticnit la box office, deschizându-se cu încasări de 30 de milioane dolari - în mod clar sub aşteptări. În acelaşi timp, alte filme cu actori de serie A au avut eşecuri: Bruce Willis în Surrogates, Adam Sandler în Funny People, Will Ferrell în Land of the Lost, Julia Roberts în Duplicity.

Surse din Hollywood susţin că actorii de serie A au dificultăţi în a mai obţine suma medie de 15 milioane per film, apropiindu-se de 20% din încasările generale, lucru obişnuit pentru un actor de vârf. Noua practică este de a primi o parte din sumă în momentul semnării contractului, iar restul după obţinerea încasărilor filmului.

 Pentru filme ca Twilight şi Harry Potter, nu e ieşit din comun ca să debuteze cu actori relativ necunoscuţi, dar popularitatea filmelor ulterioare din serie cresc salariile şi succesul actorilor. În condiţiile în care Hollywood-ul a fost lovit de recesiune, concurenţă din partea jocurilor video şi a Internetului, politica studiourilor s-a modificat pentru a face faţă costurilor: "Ne-a făcut să ne reconsiderăm nu numai ce investim în filme, dar şi cum le vindem şi le distribuim", afirmă Bob Iger, şef la Disney.

Vei mai merge la cinema pentru filme în care nu sunt distribuiţi actori renumiţi?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
johnnyg pe 15 noiembrie 2009 13:55
Daca am impresia ca filmul e bun, ma duc la cinema sa-l vad indiferent cine joaca in el. Cat despre filme cu actori mari care nu au avut succes de casa povestea e un pic altfel in sensul ca filme precum Duplicity sau Funny People nici nu au fost realizate pentru a scoate bani. Si mai departe pot sa continui cu un milion de exemple de filme mici, fara succes de casa, dar cu actori mari si de o calitate net superioara filmelor de genul Twilight cu actori mici si box office impresionant.
bella888888888888 pe 15 noiembrie 2009 15:56
Niciodata nu am fost la film pentru actori(inafara de kristen stewart si johnyy depp)... Deobicei te saturi de vedetele cu fite in cap si cand vazi pe poster Angelina Jolie mie personal imi vine sa fug(fara suparare)... Asa ca haide actorii mici!!!!
P.S. @johnyyg - Twilight este un film cu actori mici, insa box office-ul impresionant ia facut pe toti celebrii. Nu cred ca inainte de Twilight cnv a auzit de Kristen Stewart sau Robert Pattinson

fan pe 15 noiembrie 2009 23:08
angelina nu mai e la moda... a venit megan fox...si eu cand vad postere cu vampiricul si speriata aia din twilight mi se face greata, cu toate ca filmul mi-a placut mult de tot,( l-am vazut de 3 ori la cinema si de vro 8 ori acasa)
reacti asta a caselor de productie e normala si nustiu de ce a venit asa de tarziu.
un film de mai bine afci 10 filme cu 200 mil dolari si iei un profit de 10 ori mai mare decat sa faci unu si sa stai stresat sa vezi daac are succes
ps: eu stiam de kristen stewart... si acum tot actori mici sunt.. sa faca si ei 5-6 filme bune si apoi ii laudam

TAMARAINSA pe 16 noiembrie 2009 09:29
Se lanseaza din colectia GHID VIZUAL niste carti superbe.Istoria este o carte de povesti?Sau Lumi disparute....De ce nu s-ar lansa si ghidul spectatorului????
Cine mai scrie pentru educatie????

mady18 pe 16 noiembrie 2009 14:31
Daca filmul este unul de genul meu si imi plc traileru merita vazut...nu toata filmele cu actori renumiti sunt bune ;))
cinefiliousss pe 16 noiembrie 2009 18:38
Un expemlu concret: "Slumdog Millionaire", are la activ 8 premii Oscar si locul 73 in top 250 IMDB.Cred ca mai toti am auzit de acest film, dar cati dintre noi am auzit de Dev Patel??? Deci intr-adevar merita sa vezi filme noi, daca exista un scenariu bun, daca exista un regizor bun, indiferent de actori.;)
TM pe 16 noiembrie 2009 18:55
nu e adevarat de Adam Sandler în Funny People ,e foarte tare filmu,indiferent de ce sau spus in stire,filmu are nota 10 din partea mea
Mariana pe 17 noiembrie 2009 12:25
Sincer, in ultimul timp am inceput sa ma feresc de filmele cu actori cunoscuti. Daca mi se pare interesanta povestea si ma tenteaza sa-l vad, cand ma uit la distributie si dau de nume prea cunoscute, imi piere si cheful si interesul.
aem pe 20 noiembrie 2009 09:22
actori de clasa A au avut si ei perioda lor de glorie ani in care ma duceam la film numai cand vedeam numele unui actor trecut pentru ca mai vazusem flme cu el suntem in secolul vitezei gusturile sau schimbat sf ,calculator ,internet ,comoditate de ce sa ma duc la cinema il iau de pe internet asa am inceput sa gandim rar se mai duce lu mea la cinema am multe de spus ,dar nu am timp
emy pe 22 noiembrie 2009 00:08
este cel mai tare film,de cand tot il astept,am vazut prima parte de 11 ori il stiu pe de rost,merita vazut,a doua parte e mult mai sofisticata,si cu mai multe intamplari tari,nu stiu nu am cuvinte urmariti-l k merita
cryna pe 26 noiembrie 2009 18:06
mda... multe aveti de spus si nu va opreste nmeni sa spuneti. dar ar fi mai bine daca inainte sa va dati cu parerea ati invata sa scrieti.
cryna pe 26 noiembrie 2009 18:07
*nimeni
@cryna pe 11 decembrie 2009 14:02
Rade ciob de oala sparta.... Twilight bleah am reusit sa vad juma de film pe langa o poveste de rahat si uzata nici macar actorii nu impresionau ... a se vedea imdb-ul note sub 7. Prefer un actor ca Jack Nicholson care sties sa joace deja se poarta natural in filme, mai sunt cativa actori cu nume mare printre care Will Smith, Johnny Deep, Denzel Washingto, pentru care merita sa mergi la cinema. Dintre fete imi place foarte mult Nicole Kidman, Natalie Portman, si Julia Roberts. Sunt putine filmele cu ei din care sa fi iesit dezamagit din cinema. Fata de acest Twilight care e de rahat si actorii joaca fals precum robotii.
TAMARAINSA pe 29 decembrie 2009 12:36
Animatia dar mai ales dublarea filmelor au virusat actoria?
Va intreb si eu asa.
Ca nu pot sa fiu luata in seama .Emisiunile tv au ingropat tot ce mai era de 'spusa santa si frumoasa'?????

bloodhound pe 1 ianuarie 2010 02:17
ai putea spune ceva,poate chiar extrem de putin despre filmul in care joaca un actor cunoscut,si desi risti sa nu-ti laca filmul,il incerci caci se poate sa mai fie un film de-al actorului X,pe cand la actori necunoscuti risti 100%,nestiind decat ,poate,ovestea filmului care de multe ori nu are decat scop publicitar fiind de multe ori o imagine eronata a filmului.
bogdan0125 pe 22 aprilie 2010 17:19
E criza si in acest timp studiourile nu prea mai au bani pe actori celebrei si sunt mai degraba interesati de cei necunoscuti. Mi se pare normal.
Radu1711 pe 25 aprilie 2010 22:45
intotdeauna ii bine sa gaseasca actori tineri si talentati, nu pot tot cei de clasa A sa joace in toate filmele
yullyana pe 28 aprilie 2010 14:42
e bine ca le acorda si actorilor tineri o sansa, dar sa nu uitam de cei pe care i-am privit in multe filme de succes.Atunci cand vor muri actorii de la clasa A, oamenii, in special fanii vor protesta spunand ca ei sunt cei mai buni, ca toti i-au pus in umbra si tot asa.Sa nu uitam de cei care ne-au facut sa plangem, sa radem si sa ne tina in suspans atunci cand vizionam filmul.
alex_il_fenomeno pe 28 august 2013 18:58
Poate ca sunt mai rezervati, dar tot cu nume mari isi scot banii.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells