Twilight

(2008)

Amurg

Poster Twilight Postere Twilight

Sinopsis Twilight

Mai mult
Twilight HD

Viața unei adolescente pe nume Bella ia o turnură diferită din momentul în care se mută în orășelul Forks-Washington, pentru a locui cu tatăl ei. Inițial totul i se pare deprimant, pentru că trebuie să se acomodeze cu noua locuință și cu

citeşte
A contribuit la sinopsis-ul filmului: sweety9
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 5.3
Kristen Stewart Kristen Stewart Bella Swan Robert Pattinson Robert Pattinson Edward Cullen Taylor Lautner Taylor Lautner Jacob Black
Ashley Greene Ashley Greene Alice Cullen Nikki Reed Nikki Reed Rosalie Kellan Lutz Kellan Lutz Emmett Cullen
Anna Kendrick Anna Kendrick Jessica Cam Gigandet Cam Gigandet James Jackson Rathbone Jackson Rathbone Jasper Hale
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

Produs de

Maverick Films

Tip Ecran

normal

Distribuitorul international

Summit Entertainment

Distribuit in Romania de

MediaPro Distribution

Țara

SUA

Site oficial

Twilight
Film disponibil pe DVD în România

Box office Twilight

Weekend premieră (19.01.2009)
  • Loc 2
  • Spectatori 11.443
  • Încasări (RON) 182.340,83
Total
  • Spectatori 61.140
  • Încasări (RON) 888.784,43
  • Încasări (USD) 269.255,19

Părerea criticului

StefanDo pe 18 Martie 2009 17:48
Twilight/Amurg
Daca nu ar fi Kristen Stewart si Robert Pattinson, probabil ca n-ar ramane prea multe de vazut in Twilight/Amurg, mult-asteptata ecranizare a primeia dintre cartile cu vampiri scrise de Stephenie Meyers. Pentru spectatorul de sex masculin acest chick flick nu prea are potential, dar chimia dintre cei doi actori principali, cateva replici inteligente si substratul plin de directii fac acest film regizat de Catherine Hardwicke sa reziste si-n ochii publicului doldora de testosteron. Oricum, spectatoarele vor aprecia mult mai mult Twilight si-i vor insoti aproape fiece cadru cu "oh"-uri si "ah"-uri.

Kristen Stewart (a fost fiica lui Jodie Foster in Panic Room) este Bella, o adolescenta care ajunge in mohoratul orasel Forks pentru a locui cu tatal ei, seful politiei locale. Bella nu asteapta deloc cu nerabdare prima zi la liceul din oras, dar aici il cunoaste pe frumosul… citeşte

78 64
bobo_sj pe 29 martie 2009 23:06
total de acord. filmul e slab si plin de stereotipii, nu aduce nimic noi in povestile cu vampiri, dar pattinson si stewart sunt actori foarte buni. ei mai salveaza filmul. abia astept sa-i vad in roluri serioase. "little ashes", de pilda. :)
suffarstar7 pe 31 decembrie 2012 23:58
Mikala,nu vreu sa fiu rau dar mi se pare ca ''a comenta''e cam tot una cu ''a critica''

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
olguta pe 15 Martie 2009 09:56
fetelor, daca doriti sa va enervati iubitul, mergeti cu el sa vedeti twilight!!!
baieti ..daca vreti sa cuceriti o fata, mergeti impreuna sa vedeti twilight!!!!! :))))

101 40
roxana.ver pe 1 decembrie 2009 13:05
:)))
rebecca_sburlea pe 2 februarie 2014 13:56
=)))))
DarkTroianu pe 10 Iunie 2009 09:50
Ok, ziceti ca e bun. De ce ?
De obicei cand aud o persoana ca-si da cu parerea despre un film, vreau sa aud si de ce e sau nu e bun acel film si nu-mi plac raspunsurile de genu "mi-a placut cartea " sau "e bun actoru' ". Un film bun se evidentiaza prin o regie de exceptie si niste actori memorabili, ceea ce n-a fost cazul aici pentru unii din "eroii" filmului se chinuiau sa-si spuna replicile.
Incercati sa fiti putin mai obiectivi data viitoare, in fond asta e un site pentru cinefili, nu pentru cititori de carti...

69 37
alicecullen pe 14 iunie 2009 23:38
nu te supara dar cine esty tu sa critici?sunt actori profesionisti shi un regizor bun nu ar mai avea atat succes daca nu ar fi un film bun...daca nu iti place nu esty obligat sa teuiti la el
Ovidiu239 pe 20 august 2013 00:32
Mai mimarcel, tie asta ti se pare o capodopera iar la The Godfather ai dat 1...mai are rost sa mai zic ceva?
ioanaioana16 pe 05 Aprilie 2009 18:33
de obicei gusturile nu se discuta pentru ca difera de la o pers la alta dar.....sincera sa fiu.....mia placut mult filmu....
65 55
Xenia pe 12 octombrie 2009 17:42
si mie mi+a placut dar am vayut doar prima parte,vreau sa te intreb exista si serialul Twilight sau doar filmul?
AlyAlesia pe 8 iulie 2011 16:12
sunt si filmele pe google:)
Selenyy pe 16 Aprilie 2009 19:36
Cartea a fost mult mai buna.. normal:P dar si filmu e bestial! Mi'a placut foarte mult!
49 45
VampiresOnly pe 5 august 2011 20:47
Nu mi s-a parut atat de bun sa castige atatea premii ( insa au fost doar premii, gen MTV) , cred ca s-a facut prea mare zarva pe faptul ca este un film atat de bun, actorii sunt incepatori, povestea este draguta insa Stephanie ,autoarea cartilor, a copiat ideea lui L.J Smith din Jurnalele Vampirilor.
MariaVilla pe 5 ianuarie 2013 18:17
in general cartile sunt mult mai bune ! de aceea se fac filmel; ele fiind adaptate dupa carti
Matza pe 22 Aprilie 2009 16:39
eu consider ca filmul a fost reusit...bineinteles ca nu se compara cu cartea dar nu degeaba a fost pe primul loc in Box Office'urile a peste 25 de tari..daca era o asa mare prostie de film nu prindea atat de mult la public;)
si a candtigat in prima zi de lansare de 3 ori mai mult decat a castigat Harry Potter;)

mie una persnal chiar mi`a placut filmul si astept cu pare placere si partea a doua a seriei:X

42 36
Xenia pe 12 octombrie 2009 17:45
da prima serie de unde ai luat-o ca eu am vayut doar prima parte la filf si as vrea sa o vad si eu sami spui i mie te rog daca sti?
Beastmaster pe 17 iunie 2013 10:49
Nu am vazut multe filme mai bune decit cartile dupa care s-au inspirat. Ideal este sa citesti cartea dupa ce vezi filmul daca se poate. Oricum 7,3 aici fata de 5,2 pe IMDB arata ceva . Ma asteptam ca romanii sa fie mai complexati dupa ce s-a mincat atit rahat la TV pe aici despre mitul vampirilor.
d3wtza pe 11 Aprilie 2009 18:50
Despre comentariile absurde
Daca nu v`a placut filmul, nu mai comentati aiurea, ca nu o sa schimbati cu nimic parerea miilor de persoane care au urmarit povestea de dragoste dintre Edward si Bella.Recunosc si eu ca mai buna e cartea decat filmul, dar filmul macar reflecta o parte din ea.
Film de "emo", de "pitipoance" , nu v`ati gandit ca poate voi v`ati incadra in genul ala :)) si sa nu mai zic de "cocalari" :)).Comentati aiurea, fara sa ganditi .
"Amurg" a avut un mare succes in toata lumea, dar cum a ajuns in Romania, imediat a
inceput sa fie comentat de oamenii nostrii "culti", care se cred mari critici de filme :)).
Ii admir pe cei care urmaresc/citesc in continuare si le dorec sa continue tot asa .

35 39
mongolarix pe 12 aprilie 2009 15:05
auzi scumpa mea fata.vorbesti si tu sa nu taci !!in primul rand !! prea bine se stie k filmul asta e o mare nereusire !! e un film sec prostesc! fara nici un sens! in al 2-ilea rand filmul este ridicat in sclavi de mii de adolescente !! de accea sa creat impresia asta. k filmul este frumos!!filmul este frumos pentru fetitele astea pana in 19 ani !! si nu imi spune mie k nu e asa!!! pt k lucrez la un cinematograf! si toate fetele care veneau la film in perioada in care rula twilght !! erau maxim pana in 20 de ani maxim !! erau fetiscane de astea de 12 - 16 ani !! hai sa fim sinceri...astea veneau la film pt k le placea actorul ....si se lasau duse de vall de ''povestea de dragostea dintre scliparici si tipa aia'' asa k nu imi spune mie tu mai multe despre filmul asta k pun pariu pe orice...k mai multe de 90% dintre useri care au dat comment !! sunt fete pana in 20 ani maxim precum spuneam!!!
Beastmaster pe 17 iunie 2013 10:52
inutil sa amintesc ca acei "critici" dau note contra bani pesin si oricum sint senili rau. Daca voua vi se pare normal ca valoarea unui film sa fie cintarita de o minoritate de bosorogi contra tot globul , atunci faceti parte din acea minoritate.
bbyjuliet pe 02 Aprilie 2009 13:42
wake up!!
ia mai lasati-ma in pace!!! da unde scrie k dak vampirii nu ard la soare nu au colti sau nu fac nush ce lucruri kre le fac altii de prin late povesti nu se numesc vampiri... pur si simplu asa si i-a imaginat Stephenie Meyer... in primul rand totul este un mit si fiecare isi poate imagina cum vrea un vampir... nu a vazut nimeni niciodata unul sa zici k dak straluceste nu mai este vampir!!! e o povesteee.. wake up people!! kt despre film mie mi-a placut si nu vaiiii pt k a jucat Robert Patinnson ci pentru ca mi-a placut povestea in sine... astept New moom cu nerabdare :)
30 27
bogdi_07_yo pe 29 ianuarie 2010 22:28
Sa te lasam in pace ?! Ti-a facut cineva ceva ? :)
Dez pe 27 martie 2013 06:10
nu doarme nimeni
shooter pe 26 Martie 2009 17:45
un foarte bun film de dragoste pentru cei mai romantici anumite scene ,dialoguri din film sunt tulburatoare.este imposibil ca vizionand acest film sa nu te gandesti la marea dragoste....prima iubire.o sa ai mereu acea traire adolescentina a dragostei indiferent de varsta.foarte putine filme reusesc asta.
29 21
Rotarescu pe 10 noiembrie 2009 12:35
uita-te la Painted Veil, sau la Scent of a Woman, Pride and Prejudice etc. Astea filme bune.
serghei_romanu pe 8 decembrie 2009 12:56
Vorbeste despre dragoste un individ al carui avatar este un sniper si al carui nick este shooter.Doamne viata asta... e o ironire.Rotarescu ai dreptate toate 3 sunt super filme de dragoste.As mai pune Titanic, The Notebook, Love Story, The english patient si mai sunt.
MihaelaMM pe 09 Aprilie 2009 13:26
Filmul transmite emotii intense.:x
Povestea cu vampiri fara dintii specifici,faptul ca la soare nu se transforma in lupi,ci stralucesc dau filmului o nota de originalitate ,iar nerespectand reteta clasica cu vampiri,ii determina pe unii sa considere povestea proasta.
Nu frumusetea actorilor te face sa vizionezi filmul iar si iar,nu Robert sau Kristen captiveaza...
Captiveaza povestea. Captiveaza imposibilul,irealul pentru ca in lumea noastra nu exista vampiri.
Captiveaza fiecare suflare si privire a celor doi,cu fiecare emotie ne dorim tot mai mult sa ne afla in pielea personajului,fie Bella,Fie Edward.
Bineinteles ca exista si o atractie sau simpatie fata de Bella sau Edward pentru ca fara ei,filmul nu ar fi avut farmec.
Filmul trasmite o poveste imposibil de trait in lumea reala.Iar asta surpinde si mareste interesul.
Totul face parte dintr-o… citeşte

29 28
lorenne pe 29 ianuarie 2010 22:12
Acelasi lucru il simt si eu , oricat de mult l as viziona nu ma plictiseste deloc , /totusi inainte sa l vizionez din pura curiozitate pentru prima data , eram total impotriva acestui fenomen. E foarte frumos deoarece inspira tandrete si o iubire iesita din comun , ireala , pura [ ceea ce nu se mai prea gaseste in ziua de astazi , din pacate ] asa ca inainte sa comentam ar trebui sa analizam mai bine ceea ce spunem raportat la ceea ce simtim.
Beastmaster pe 17 iunie 2013 10:53
daca te referi la harta ciumpovita, fara Basarabia si Bucovina, DA! Din nefericire nu ai tu atita har.
mileycyrus pe 09 Iunie 2009 17:28
am vazut filmul shi chiar m`a mpresionant
am vazut filmul shi chiar m`a mpresionat.....multi spun ca este o tampenie dar chir e frumos atragnd prin poveste de dragoste dintre o fata si un vampir....si cartea este minunata ...am citit`o si trb s arecunosc cu anumite shtene este diferita dar tot nuvad cum sareau de la o scena la alta asha cum spunea Alisa.B ...dak se uita mai atetnt obs k au legatura scenele intre ele si cxa nu e fuga singura diferenta este k in caret spune c gandeste fiecare iar in film nu poate sa relateze asta.....
22 24
ooo333 pe 17 august 2010 13:38
pe tine te impresioneaza orice e prostesc .
Amy9998 pe 6 mai 2013 10:30
Ție îți place și Hanna Montana :)) și nici măcar să scrii nu știi.
violet_alex pe 14 Mai 2009 17:50
PRIMUL FILM DIN VIATA MEA LA CARE M-AM PUS SA DORM CHIAR IN CINEMA
in ce tara traiesc, de majoritatea commenturilor zic k asta a fost un film bun? vampiri emo?? wtf???? doaamne filmu asta nu are nici macar efecte speciale nu are actori nu are poveste nu are NIMIC :( parca si actorii erau scarbiti de rolurile patetice pe care trebuie sa le joace!! dar asta este, e clar la noi in tara nu se mai promoveaza valorile adevarate de mult, si nu ma refer la filme, ci la muzica, la idei, la cultura, la tot. Pai ai putea vreodata sa compari "Interviu cu un vampir" cu penibilitatea asta la care mi-a fost rusine ca m-am uitat? Singurul lucru bun care mi-a ramas la filmul asta este ca in timpul filmului am inventat impreuna cu un prieten urmatoarea zicala: "cati vampiri emo poti inhama MAXIM la o carutza? Şasă vampiri frumoş". Cred k rezuma ff bine ce s-a intamplat in film. Dar ia sa comentez putin filmul propriu-zis.
Interpretarea actorului… citeşte

22 25
cutepo1son pe 14 mai 2009 17:57
daca si aia sunt vampiri emo eu sunt mahatma gandhi=))
yOyO_poOpzZ pe 31 mai 2009 19:18
buey` alex care a luat bataie :)) inteleg ac nu iti place filmul... multor baieti nu le place. asta e! nu am de ce sa ma plang :| dar nu trebuie sa te certi cu lumea pe aici si sa ne insulti. nu iti place?! problema ta. imi place?! problema mea. nu o sa se intample niciodata sa ne placa tuturor acelasi lucru. poate tu nu il consideri un film bun. ok. parerea ta. daca este un film bun sau nu.. decid producatorii in urma incasarilor si profitului. twilight a avut un profit enorm. deci... e un film bun :) nu suntem anormali pentru ca ne place filmul, dar tu prezinti o latura de anormalitate fiindca ne critici parerile. nu ma cunosti asa ca nu ai ce sa spui despre modul in care gandesc si actionez :| P.S. care vreti sa va certati :) mergeti la piata ;)
yOyO_poOpzZ pe 27 Aprilie 2009 22:42
luv :X:X:X:X
::X:X:X:X:X:X:X:X:X:
cel mai sooper film :X:X:X:X:X:X::X:X:X::X::X
cartzile j mai mijto.. :X:X:X:X

19 32
knoxuletz pe 15 noiembrie 2009 21:36
macar scrie si tu in limba romana daca tot te trezesti lasand comentarii ....
bibii.andrada pe 19 decembrie 2011 20:54
Imi dau seama de cultura fanelor Twilight dupa mesajul lasat de aceasta... creatura :D. Mimarcel : nu este in limba romana, este in limba cocalareasca.
tgr pe 15 August 2009 17:52
Filmul e foarte slab!!!
L-au salvat actorii cu fete de constipati care au prins la generatia hi5.In special the gay dude.

PS.Astept comentariile negative atat de previzibile.

18 12
bogdi_07_yo pe 29 ianuarie 2010 22:44
:)) Ce tare !
reivan pe 14 aprilie 2012 18:48
bravo ba..in sfarsit mai vad si eu oamnei sanatosi la cap pe site-ul asta.
cutepo1son pe 05 Aprilie 2009 13:56
in ceea ce priveste faptul ca unii compara Twilight cu Harry Potter, eu nu pot sa zic decat ca fiecare are alta tema. Iar in ceea ce priveste Twilight Gusturile nu se discuta. Nu cred ca are rost ca o persoana careia nu i'a placut filmul sa inceapa sa adreseze cuvinte jignitoare celorlalte. Poate ca filmul nu e tocmai sclipitor insa mie imi place ideea in sine, faptul ca Edward este constient ca ar rani'o pe Bella si vrea sa o protejeze iar ei nu ii pasa ca el este vampir. E frumoasa povestea in sine, sentimentul de dragoste pe care ti'l inspira si posibilitatea de a visa si tu la o astfel de poveste. E considerata o carte pt adolescenti? probabil. caci ei sunt singurii care mai urmaresc astfel de filme si citesc aceste carti. Insa eu cred ca e buna pentru toate varstele.
18 14
Cristake pe 18 februarie 2011 00:21
Visezi visezi, dar te mai si trezesti la realitate, asta ar putea fi o problema, cred ca multe fete care vad filmu de 12-16 chiar sper 20 sa nu confunde cumva filmu cu viata reala si apoi se plang ca baietii sunt mincinosi nu ca Edward care ar face orice ptr Bella :|... deja am deviat rau de tot :))) e 12 noaptea si doar ce am vazut Twilight deci as putea sa scriu doar abldsftfdsfs si tot as avea o scuza. P.S.= macar Harry Potter a fost funny primele parti.
coralya pe 01 Aprilie 2009 21:43
Filmul este ok. Bineinteles, nu se poate compara cu cartea si din acest motiv pot spune ca este destul de bun, cu mici scapari. Ceea ce salveaza totul e chimia dintre actori, chiar dak Rob mai are de lucrat la interpretare...at least he's cute
18 15
MissBlossom01 pe 29 mai 2010 14:35
da,de acord.Nu se poate compara cu cartea pentru ca in carte personajele sunt de sute de ori mai bine conturate..ma refer la faptul ca de exemplu Bella si Edward si chiar toti [inafara de Charlie xD] arata depresivi in film,in carte poti spune ca exista si destula comedie,care ar face filmul mult mai dragut.Dar nuuu,cei de la summit vor sa strice toata atmosfera asta.probabil incearca ceva horror si nu le iese.Oricum apreciez efortul lor pentru filme...

Spune-ţi părerea despre Twilight

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Twilight
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells