Steven Spielberg, dorit pentru un film despre viaţa lui Moise

de Cristina Grigore în 29 Sep 2011
Steven Spielberg, dorit pentru un film despre viaţa lui Moise

Deşi extrem de ocupat şi dorit de multe studiouri pentru proiectele sale, Steven Spielberg pare să fie totuşi atras de noua ofertă făcută de studiourile Warner Bros., aceea de a realiza un fim despre viaţa lui Moise, intitulat Gods and Kings, anunţă Deadline.

Cineastul a mai adus pe marile ecrane unele momente delicate din istoria poporului din care se trage,  a cărui mândrie şi durere au fost descrise atât în Schindler's List, cât şi în Munich, astfel încât propunerea celor de la Warner nu a fost refuzată, urmând ca regizorul şi reprezentanţii studioului să se întâlnească cât de curând pentru a discuta detaliile.

Spielberg a fost atras de scenariul filmului ai căror autori sunt Michael Green şi Stuart Hazeldine, şi care va descrie viaţa lui Moise de la naştere până la moarte - cu accent pe evenimentele importante din viaţa acestuia pentru poporul evreu: eliberarea evreilor din Egipt, primirea celor zece porunci, drumul spre Israel. Este un proiect ambițios şi amplu, pentru care cei de la Warner vor trebui însă să accepte un parteneriat cu Dreamworks.

Este cel de-a doua peliculă inspirată de Vechiul Testament ce se pregăteşte la Hollywood, după cea anunţată de Mel Giboson şi care îl va avea în centru pe Iuda Macabeul. Asta dacă celebrul cineast îşi va putea face timp pentru aceasta, fiind acum ocupat cu biopic-ul Lincoln şi SF-ul Robocalypse.



Părerea ta

Spune-ţi părerea
danymury pe 29 septembrie 2011 10:20
ar fi un film cu adevarat frumos, cele doua filme cu teme istorice Schindler’s List, Munich au fost absolut geniale...sa vedem ce se hotaraste
Crist11 pe 29 septembrie 2011 14:07
Daca va fi realizat de Steven cu siguranta ca va fi un film foarte bun, imi place de el foarte mult, are un dar pentru asa ceva.
alex_il_fenomeno pe 29 septembrie 2011 16:25
fara indoiala , va iesi ceva de mare succes cu Steven la carma !
Bayard pe 30 septembrie 2011 11:50
Nu prea inteleg cum poti prezenta intr-un film toata viata lui Moise.... fara sa o faci intr-un mod superficial. Oricum, oricat de bun o sa-l faca nu vad cum ar putea sa depaseasca varianta cu Charlton Heston si Yul Brynner!!
nicolas84 pe 2 octombrie 2011 12:31
Asta mai are nitel sid devine el Moise si se apuca de film cu Moise cand lui nu-i sta capul decat la reinvieri de dinozauri sau mai stiu eu ce.
Nu ma intelegeti gresit e chiar bun ca regizor dar ma enerveaza ca re idei dalea PUTINE SI FIXE.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells