Se lansează Urzeala tronurilor

de Ştefan Dobroiu în 18 Apr 2011
Se lansează Urzeala tronurilor

HBO lansează în doar câteva ore serialul Urzeala tronurilor, o incursiune pe tărâmul genului fantasy inspirată de romanele lui George R.R. Martin, grupate în seria A Song of Ice and Fire. Poţi vedea mai jos despre ce e vorba în noul serial şi de ce credem că acesta te va ţine ţintuit în faţa micilor ecrane cu povestea lui despre ambiţie, onoare, uneltiri şi pericole nebănuite.

Într-un tărâm în care verile durează decenii iar iernile vieţi, conflictele pândesc la tot pasul. Din sudul machiavelic şi sălbaticele ţinuturi din est până în nordul îngheţat şi anticul zid ce protejează regatul de întuneric, două puternice familii sunt prinse într-un joc mortal de-a şoarecele şi pisica, al cărui scop e controlul absolut asupra celor Şapte Regate din Westeros. În timp ce trădările, poftele carnale, intrigile şi forţele supranaturale zguduie cele patru colţuri ale regatelor, sângeroasa luptă pentru Tronul de Fier va avea consecinţe neprevăzute.

Verile durează decenii, iar iernile pot dura o viaţă. Lupta pentru Tronul de Fier a început. Se va întinde din Sud, unde căldura provoacă comploturi, pofte şi intrigi, către sălbaticele tărâmuri estice şi până în Nordul îngheţat, unde un zid de gheaţă de 400 m protejează Regatul de forţele întunecate de dincolo.

Incitanta poveste are loc într-un tărâm locuit de femei şi bărbaţi ambiţioşi, mai mult sau mai puţini onorabili. În cele Şapte Regate din Westeros, cel ce controlează Tronul de Fier are puteri nebănuite. Serialul se concentrează pe măreţia şi decăderea câtorva familii ce vor puterea cu orice preţ. Astfel, nobilii din familia Stark sunt conduşi de Eddard Stark, zis şi Ned, care este numit Mâna Dreaptă a Regelui după ce predecesorul său a murit în circumstanţe dubioase. Familia Lannister este o familie cu multe secrete, ale căror ambiţii vor duce la distrugerea păcii în regat. Familia Targaryen e alcătuită din prinţesa Daenerys, moştenitoarea fostei dinastii şi diabolicul ei frate Viserys, care visează să recâştige regatele ce aparţineau odinioară familiei sale. E o poveste a duplicităţilor şi trădărilor, a nobililor şi a onoarei, a cuceririlor şi a triumfului.

La începutul serialului, Regele Robert Baratheon (Mark Addy), căsătorit cu Cersei Lannister (Lena Headey) din corupta şi bogata familie a Lannisterilor, îi cere Lordului Eddard “Ned” Stark (Sean Bean) să vină în sud şi să-l ajute să-şi conducă regatul după dubioasa moarte a omului său de încredere. Între timp, tronul e ameninţat din Est, de prinţesa Daenerys (Emilia Clarke) şi fratele ei Viserys (Harry Lloyd), ambii în exil după ce familia lor, aflată la conducerea regatului vreme de mulţi ani, a fost masacrată. Şi există zvonuri cum că s-ar petrece lucruri ciudate la marginea regatului, la nord de zid, unde Jon Snow (Kit Harington), fiul ilegitim al lui Ned, face parte din frăţia Rondului de Noapte, care a jurat să păzească Regatul.

Regi şi regine, cavaleri şi renegaţi, mincinoşi, lorzi şi oameni cinstiţi, toţi se vor lupta pentru putere pentru că aici fie învingi, fie pieri.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
AllyasD pe 18 aprilie 2011 18:02
Winter is coming !
Button pe 18 aprilie 2011 18:55
Vine iarna, bitches! :D
legolas05 pe 18 aprilie 2011 19:18
o sa ma uit
Radu pe 18 aprilie 2011 19:52
Cartile scrise de George R. R. Martin sunt absolut geniale. Tinand cont ca filmul este facut de HBO, sub stricta "supraveghere" a lui Martin, si ca este cu Sean Bean, unul din actorii mei preferati, cred ca o sa fie foarte bun. Va recomand sa va uitati, mai ales daca ati citit cartile sau sunteti fani fantasy!
tavi pe 18 aprilie 2011 23:03
Cum se numeste filmul in engleza?
original name pe 18 aprilie 2011 23:28
Game of Thrones se cheama in engleza.
The pe 19 aprilie 2011 12:08
L-am asteptat cu nerabdaew, eu fiind fan al Cartilor Lui Tolkien.M-am asteptat sa gasesc ceva asemanator dar, primul episod a semanat cu o farfurie cu mincare in care cineva a scapat solnita cu sare. (sarea fiind scenele de sex). Sincer, prefer actiunea titelor si fundurilor expuse cu generozitate.
alex_il_fenomeno pe 20 aprilie 2011 18:13
din tot ce s-a spus pana acum , cred ca este un serial de exceptie !
Mihai pe 27 aprilie 2011 13:07
Trebuie sa fie misto. Am gasit si cartea aici http://www.e-carti.info/urzeala-tronurilor-george-r-r-martin/
daniel pe 27 iunie 2011 15:22
am vazut sezonul 1......merita savurat din plin !
un serial de exceptie care te pune si te tine in suspans ...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells