Scurtmetraje de Oscar la Festivalul NexT!

12 Mar 2012
Scurtmetraje de Oscar la Festivalul NexT!

Proiecţia-eveniment Oscars Night face parte şi anul acesta din programul Festivalului Internaţional de Film NexT şi va prezenta scurtmetrajele nominalizate la Premiile Academiei Americane de Film în 2012 şi câştigătorul din 2011.

Programul Oscars Night va avea loc vineri, 30 martie, de la ora 20.30, la Cinema Scala. Spectatorii vor păşi pe covorul roşu sub luminile reflectoarelor alături de invitaţii festivalului, iar după proiecţie sunt aşteptaţi la „Soundtrack Party” în Coyote Cafe, clubul festivalului, unde vor răsuna cele mai cunoscute coloane sonore, de la „Dirty Dancing” şi „Grease”, trecând prin „Pulp Fiction”, până la „Fight Club” sau „The Girl with the Dragon Tattoo”.

Biletul Oscars Night costă 15 lei în avans sau 20 lei în ziua proiecţiei şi include şi accesul la petrecerea din aceeaşi seară.

Proiecţia va fi deschisă de Zeul Iubirii/God of Love în regia lui Luke Matheny, câştigătorul de anul trecut al celei mai râvnite statuete, la categoria scurt metraj de ficţiune. Fermecătorul film îl are în centrul acţiunii pe un tânăr campion de darts, cântăreţ prin cafenele şi amorezat până peste urechi, care îşi vede dorinţele împlinite – la propriu – când primeşte o cutie misterioasă de săgeţi care te fac să te îndrăgosteşti. “Zeul Iubirii” nu este doar câştigătorul din 2011 al premiului Oscar: din echipa filmului face parte, în calitate de monteur, Levi Abrino, un vechi prieten al NexT, participant la cea de-a doua ediţie cu scurtmetrajul “The Lonely Bliss of the Cannonball Luke”/“Euforia solitară a lui Luke, Omul-Ghiulea”.

Câştigătorul de anul acesta al premiului Oscar pentru cel mai bun scurtmetraj de ficţiune este “Malul”/„The Shore” în regia lui Terry George. Filmul spune povestea a doi prieteni din copilărie, Joe şi Paddy, despărţiţi timp de 25 de ani de conflictul nord-irlandez. Când Joe se întoarce acasă în Irlanda de Nord, fiica sa, Patricia, îi convoacă pe cei doi la o reuniune cu rezultate neaşteptate.

Festivalul Internaţional de Film NexT va avea loc între 28 martie şi 1 aprilie la Cinema Scala şi Cinema Studio, iar seminariile, prezentate de JTI, se vor desfăşura la Café Verona Cărtureşti.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
xerses pe 12 martie 2012 18:32
Se anunta un eveniment fain.Mai ca as veni si eu....
alex_il_fenomeno pe 18 martie 2012 11:18
foarte frumos . fericiti cei ce vor fi prezenti :)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells