Săptămâna 3-9 aprilie

2 Apr 2009
Săptămâna 3-9 aprilie

Săptămâna începe cât se poate de spumos la cinema, pentru că Penelope Cruz, Scarlett Johansson şi Javier Bardem îşi fac apariţia în mult- aşteptata comedie a lui Woody Allen, Vicky Cristina Barcelona. Regizorul vorbeşte cu dezinvoltură în film despre flirt, aventură şi chiar ménage à trois, lui Bardem îi iese de minune să intre în pielea unui Don Juan, Scarlett Johansson este deschisă experienţelor intense, iar Penelope Cruz monopolizează toată atenţia. Vicky Cristina Barcelona are loc în timpul unei vacanţe de vară. Vicky (Rebecca Hall) şi Cristina (Johansson) părăsesc America natală pentru a-şi petrece vara în Spania. Pictorul Juan Antonio (Bardem)le vede într-un restaurant catalan şi le face o propunere care o seduce pe Cristina şi intrigă pe Vicky. De văzut şi revăzut, pentru că energia pozitivă pe care o degajă filmul e molipsitoare.

Despre Eliza Dushku s-a zis la un moment dat că ar putea-o interpreta pe celebra Wonder Woman într-o resuscitare pentru marele ecran a supereroinei. În The Alphabet Killer, frumoasa inclusă în topul Maxim al celor mai sexy femei din lume se mulţumeşte să fie o super-poliţistă pornită pe urmele unui criminal în serie. Investigaţiile femeii, pentru care cazul se transformă într-o adevărată obsesie, înscriu filmul regizat de Rob Schmidt într-un gen apropiat de excelentul Zodiac al lui David Fincher, dar regizorul ia şi câteva decizii extrem de proaste, reuşind să-şi transforme filmul într-o combinaţie între Tăcerea mieilor şi Al şaselea simţ! Schizofrenia, paranormalul şi riguroasa investigaţie a protagonistei nu prea se împacă bine în acest horror rezolvat neverosimil într-un final care ţipă după un sequel. În ciuda multelor sale defecte, În ordine alfabetică are suficiente momente bune pentru a-i mulţumi pe fanii genului.

Paradis în Vest, ultimul film al greco-francezului Costa-Gavras, îl are pe Riccardo Scamarcio (fratele mai mare din excelentul Mio fratello e figlio unico) în rol de Ulise foarte modern şi foarte sălbatic. Scamarcio este Elias, un sărman dintr-o ţară nenumită, al cărui vis extrem este să emigreze în Franţa. După o mulţime de peripeţii care dau filmului structura unei colecţii de scenete, foarte variate şi inegale, în stare să dea măsura exactă a tuturor belelelor ce ţi se pot întâmpla când emigrezi, Elias ajunge la Paris, dar şi aici continuă seria surprizelor. Cu toate exagerările, gafele şi sălbăticia protagonistului, Paradisul lui Costa-Gavras are o energie care te face să-i ierţi multe dintre păcate şi-ţi dă o lecţie neştiută de mulţi români: acasă poate fi mai bine.

Comedia Mă dau în vânt după cumpărături/Confessions of a Shopaholic, beneficiază de farmecele Isley Fisher, pe care aţi mai văzut-o şi în Definitely, Maybe, una dintre cele mai bune şi proaspete comedii romantice ale anului trecut. În filmul lansat vineri, Fisher este Rebecca Bloomwood, o jurnalistă în stare să-şi cumpere în aceeaşi zi, deşi e falită, pantofiori de la Prada, poşetuţă de la Versace, eşarfă de la Chanel şi aşa mai departe (la capitolul product placement filmul stă la fel de bine ca Totul despre sex). Ironia vine din faptul că Rebecca îşi risipeşte toate economiile achiziţionând fel de fel de lucruşoare de firmă în timp ce dă sfaturi despre economisire într-o importantă revistă financiară! Redactorul-şef al acesteia, frumosul Luke (Hugh Dancy) va furniza şi scânteile acestui film regizat de P.J. Hogan (My Best Friend's Wedding). E posibil ca domnii să prefere să le lase pe doamne singure la cinematograf în cazul acestui film, asta dacă nu cumva se dau şi ei în vânt după cumpărături.

Al patrulea film al seriei Fast and Furious (Furios şi iute 4: Piese originale) întră şi el în viteză în cinematografele din România, de vineri, 3 aprilie.
DE la cursele ilegale de maşini pe străzile din Los Angeles, la manevrele de spălat banii şi aventurile periculoase în Tokyo, seria de filme cu personaje care au mania vitezei continuă, de data aceasta reunind pe cei patru protagonişti din filmul original.

Vin Diesel şi Paul Walker  refac echipa pentru această cea mai recentă aventură din franciza pe bază de adrenalină Fast & Furious. Din nou pe străzile din Los Angeles se reîntâlnesc cu Michelle Rodriguez (Lost, Resident Evil) şi Jordana Brewster ( The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning) pentru a-şi încorda muşchii şi a-şi etala maşinile exotice tunate. Un imbold să băgăm într-a cincea spre cinema.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
clau pe 2 aprilie 2009 21:17
Fast and Furious is the best
vali-titan pe 4 aprilie 2009 02:53
Fast and Furious este incredibil!!Am fost la avanpremiera...IMPRESIONANT!
sal... pe 7 aprilie 2009 12:24
sal.. cel frumos fast and furios.. trebuie continua din nou "5" :D
Radu1711 pe 23 aprilie 2010 15:48
foarte tare filmul
alex_il_fenomeno pe 23 noiembrie 2011 07:19
a fost o saptamana foarte buna ! au rulat niste filme remarcabile .

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells