Săptămâna 24 - 30 aprilie, la cinema

de Gloria Sauciuc în 24 Apr 2009
Săptămâna 24 - 30 aprilie, la cinema

Dacă unii fani ai originalului Crank au aşteptat cu sufletul la gură şi continuarea, iată că eroul filmului, Chelios, care  parea să fi murit la sfârşitul primei părţi, se întoarce... cu o inimă nouă, de săptămâna aceasta în cinematografele de la noi în Crank: Tensiune maximă. Membrii unei bande îi culeg corpul, îl pun pe masa de operaţie pentru a-i fura organele, dar eroul scapă, după ce inima i s-a înlocuit cu una artificială. Pe care trebuie
s-o menţină în funcţiune prin alimentarea la curent electric.

Din păcate, e prima oară când Statham e la limita penibilului, după rolul energic din seria "Transporter", sau din thrillerul "Bank Job". Nu e numai vina lui: imaginea este într-atât de nereuşită, încât  de-abia poţi să îl vezi clar. Şi nu are nici replici, nici nu e ironic, ori spiritual.
Crank 2 sfârşeşte prin a fi un film de acţiune sordid şi ieftin, cu un Jason Statham care arată pur şi simplu jalnic.

Al doilea film al săptămânii este Blindness-Alb orbitor, cu Mark Ruffalo şi Julianne Moore în rolurile principale.
Povestea este plasată într-un oraş anonim, populat de personaje fără nume, unde izbucneşte o epidemie de orbire.
Fără o cauză aparentă, oamenii îşi pierd rând pe rând vederea şi... barbaria se instalează. Structurile politice nu pot reacţiona decât prin represiune şi, curând, apar variante ale lagărelor. Din motive necunoscute, o singură persoană scapă de flagel - soţia unui medic - jucată de Julianne Moore. Aceasta este ecranizarea romanului Ensaio sobre a cegueira (Eseu asupra Orbirii sau Oraşul Orbilor) a laureatului premiului Nobel, scriitorul Jose Saramago.

Dragonball: Evolution, un film fantasy despre un tânăr, Goku, care ar putea fi şansa omenirii împotriva unui demon distrugător. Dar când pe demon îl cheamă Piccolo, şi când actorii joacă prost, iar scenografia e făcută pe genunchi, nu te mai poate interesa că este contra cronometru cursa pentru găsirea a şapte globuri ce pot îndeplini orice dorinţă.

Săptămâna e generoasă cât priveşte numărul filmelor,astfel încât la cinema intră şi comedia Caut cavaler de onoare/I Love You, Man, cu Paul Rudd, Jason Segel şi Rashida Jones (Zooey) în rolurile principale. Când Peter Klaven (Paul Rudd) trebuie să-şi găsească un cavaler de onoare, devine o adevărată aventură căutarea lui. Iar când îl găseşte, se pare că legatura de dragoste cu Zooey s-a cam dus pe apa sâmbetei.

Săptămâna ne rezervă şi o vizită la o clinica de reabilitare din New Mexico, unde o întâlnim pe Andie MacDowell. Drama Intervention/Dezintoxicare a fost selecţionată în Festivalul de Film de la San Diego şi în Rhode Island Film Festival.

Imagini

Părerea ta

Spune-ţi părerea
dax pe 30 aprilie 2009 16:09
nea... nu-mi place genu asta
Radu1711 pe 18 aprilie 2010 10:45
mi-a placut filmul Blindness
Blood_Major pe 10 august 2010 10:59
Nu-i fain !

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells