Saptamana 11-17 iulie

de Stefan Dobroiu în 11 Iul 2008
Saptamana 11-17 iulie

Recomandarea Cinemagia pentru aceasta saptamana este fara indoiala Get Smart, din simplul motiv ca de Eddie Murphy ne-am cam saturat. Dupa ce l-am vazut multiplat de sapte ori in Profesorul trasnit si de trei in Norbit, ideea lui Murphy de-a se retrage pe Broadway capata tot mai mult... sens. In Meet Dave, actorul este pe de o parte un extraterestru miniatural si pe de alta nava spatiala care-l poarta pe acesta de pe planeta sa pe Terra, unde trebuie sa gaseasca un misterios dispozitiv ajuns ca prin minune in mana unui baietel (da, ca in Transformers). Erorile de navigare, precum si abilitatile "sofisticatei" astronave, sunt sarea si piperul acestei comedii care abunda in efecte de speciale ieftine, strambaturi si racnete specifice domnului Murphy. Concluzia? Meet Dave ramane o solutie de distractie doar pentru fanii inraiti ai actorului si pentru cei care au vazut Norbit de 100 de ori si au ras de fiecare data.

Mult mai interesant este Get Smart. Chiar daca multi s-au grabit sa-l compare cu celebrul serial omonim al lui Mel Brooks din anii '60 fara a-i da si nota de trecere, filmul lui Peter Segal provoaca suficient de des rasul pentru a garanta doua ore de relaxare in fata marelui ecran. Cinemagia n-a vazut serialul lui Brooks, asa ca principala referinta in ceea ce-l priveste pe agentul Smart este mai degraba agentul Drebin. Da, da, da, Leslie Nielsen in Politist cu explozie intarziata. Agentul Smart este la fel de habarnist ca si Drebin, dar norocul chior si prezenta frumoasei agente 99 (Anne Hathaway, de care nu-ti poti dezlipi ochii), il scot pe Smart din toate belele si-l lasa sa-si mitralieze constipat (daca ni se permite alaturarea) replicile de un absurd total. Chiar daca isi pierde suflul in a doua jumatate, acest James Bond tocilar (si categoric virgin la 40 de ani) se indeparteaza ca stil de comediile fara haz ale lui Judd Apatow sau de aiurelile lui Adam Sandler, iar asta este foarte bine.

Avem doua premiere pe marile ecrane, dar nu uitati ca inca se pot vedea Kung Fu Panda (care imbina rasul din inima cu o tehnica desavarsita), Wanted, o acrobatie vizuala cum numai Timur Bekmambetov putea pregati, si Totul despre Sex, pe care trebuie sa-l ajutam sa intreaca oroarea lui Roland Emmerich 10.000 B.C. (lansat saptamana aceasta pe DVD) in topul celor mai populare filme ale anului in Romania.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells