Resident Evil: Retribution e primul la box-office, The Master doboară recordul

de Cristina Grigore în 17 Sep 2012
Resident Evil: Retribution e primul la box-office, The Master doboară recordul

Trei producţii s-au remarcat în acest sfârşit de săptămână în clasamentul nord-american, ridicând nivelul scăzut al încasărilor din ultima perioadă. Protagonista lui Resident Evil: Retribution şi-a croit din nou drum spre vârful box-office-ului, obţinând 21 de milioane de dolari, una dintre cele mai slabe lansări ale francizei – mai puţin decât Afterlife, Extincition şi Apocalypse, dar mai mult decât filmul original din 2002.

Locul doi i-a revenit tehnologiei 3D prin Finding Nemo 3D, prima animaţie Pixar ce ajunge pe marele ecran în acest format de la Toy Story şi Toy Story 2. Pelicula a strâns din vânzarea biletelor 17,5 milioane de dolari, la un cost al conversiei de doar 5 milioane.

Între timp, beneficiind de vibraţia pozitivă obţinută după debutul de la Festivalul de Film de la Veneţia, The Master - recompensat pentru interpretarea actorilor Joaquin Phoenix şi Philip Seymour Hoffman cu premiul Cel mai Bun Actor - a obţinut 730 de mii de dolari din proiecţiile în doar cinci cinematografe, doborând, la 145 de mii de dolari pe cinematograf recordul acestei categorii, deţinut până acum de Moonrise Kingdom, cu 130 de mii de dolari pe cinematograf.

Iată şi restul clasamentului: The Possession coboară pe trei, cu 5,8 milioane de dolari încasări, urmat de Lawless (4,2 milioane), ParaNorman (3 milioane), The Expendables 2 (3 milioane), The Words (2,9 milioane), The Bourne Legacy (2,9 milioane), The Odd Life of Timothy Green (2,5 milioane) şi The Campaign (2,4 milioane de dolari).

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Skynet.Zbenga pe 17 septembrie 2012 21:59
Slabut, Resident Evil
alex_il_fenomeno pe 27 septembrie 2012 12:27
se spune ca nu e stralucit, dar mult mai bun ca Afterlife.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells