Premierele săptămânii 17-23 august

de Ştefan Dobroiu în 17 Aug 2012
Premierele săptămânii 17-23 august

Comedie cu Adam Sandler, animaţie Pixar şi scurtmetraje româneşti, iată oferta săptămânii în materie de premiere cinematografice. În avanpremieră poţi vedea şi Hesher, filmul cu Joseph Gordon-Levitt şi Natalie Portman în rolurile principale.

La cât de popular este Adam Sandler în România, ne e greu să ne dăm seama care dintre cele două premiere americane se va afla pe primul loc în box-office. Cel mai probabil Brave/Neînfricată, o poveste despre maturizare şi bună înţelegere, adică un film pe placul celor mari şi mici şi un bun prilej pentru a petrece timp alături de întreaga familie în sala de cinema.

Noi am aşteptat cu multă nerăbdare aventurile Meridei, prima prinţesă Pixar, o scoţiancă de viţă nobilă şi neîntrecută în mânuirea arcului. Rebelă şi excedată de eforturile mamei ei de a-i găsi un soţ, Merida se răzvrăteşte şi intră în bucluc, ajungând să-şi arunce familia într-un groaznic pericol. Am văzut deja filmul şi-ţi putem spune că noua premieră Pixar seamănă mai degrabă cu vechile basme Disney, cu vrăji, căutări de sine şi transformări miraculoase. Chiar dacă filmul ni s-a părut întrucâtva previzibil, cei de la Pixar român neîntrecuţi în crearea de imagini fabuloase, iar Brave este, aşa cum probabil te şi aşteptai, un răsfăţ pentru ochi.

Schimbăm tonul cu Adam Sandler şi That's My Boy/Băiatu' tatii, o nouă incursiune a specialistului în comedie în lumea glumelor fără perdea. După ce Jack şi Jill nu prea a reuşit să impresioneze la începutul anului, Sandler revine cu o idee (aproape) la fel de trăsnită: afli povestea adolescentului Donny, care se îndrăgosteşte de profesoara lui şi ajunge să o lase însărcinată. Tată la 14 ani, e clar că Donny nu are maturitatea necesară pentru a-şi creşte cum se cuvine copilul, iar drumurile celor doi se despart până când, trei decenii mai târziu, Donny are probleme cu Fiscul, iar cel mai uşor ar putea primi ajutor de la fiul său, ajuns acum un nume mare în lumea investiţiilor.

După ce în 2008 calupul de scurtmetraje 5 succese mari pentru 5 filme mici se lansa pe marile noastre ecrane, reunind scurtmetraje premiate în regia lui Bogdan Mustaţă, Radu Jude, Alexandru Mavrodineanu, Paul Negoescu şi Adrian Sitaru, iată că se repetă formula cu Hot Shorts. Ai ocazia să vezi trei scurtmetraje recente semnate de Radu Potcoavă, Bogdan Mirică şi Cristina Jacob, calup ce îţi permite ca, într-o oră şi jumătate petrecută la cinema, să treci printr-o mulţime de stări şi să "încerci" stiluri şi genuri de film diferite: dramă, comedie şi acţiune - pornind de la drama omului simplu şi cinstit care se trezeşte arestat, trecând la umorul nebun iscat la graniţa cu Republica Moldova când un actor caută cu disperare să ajungă la o filmare cu Francis Ford Coppola şi încheindu-se cu povestea lui Andrei, un puşti care devine pionul principal într-o reţea de mafioţi de cartier.

Tu la ce film mergi în weekend?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 30 august 2012 11:29
Brave mi-ar placea sa vad .

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells