Peter Jackson, inspiraţia lui James Cameron? Vezi ce va „copia” Avatar 2 de la The Hobbit

de Cristina Grigore în 29 Nov 2012
Peter Jackson, inspiraţia lui James Cameron? Vezi ce va „copia” Avatar 2 de la The Hobbit

Încă de la anunţul făcut în prima parte a acestui an de către Peter Jackson legat de decizia acestuia de a filma The Hobbit la 48 de cadre pe secundă, controversa a însoţit părerile criticilor de film şi ale publicului. Chiar dacă verdictul final legat de această inedită modalitate de filmare nu va putea fi dat până la lansarea din luna decembrie a filmului, un alt regizor celebru ia în considerare ideea celor 48 de cadre pe secundă.

James Cameron, care a fost prezent ieri la premiera din Noua Zeelandă a primului film din seria The Hobbit a lui Peter Jackson  a declarat că, dacă tehnica de filmare va avea succes s-ar putea să folosească de ceva similar pentru continuările lui Avatar, notează site-ul Yahoo.

„Dacă filmarea la 48 de cadre pe secundă va fi acceptată, atunci aceste filme vor croi drumul pentru sequel-urile lui Avatar, ce vor profita şi ele de acest avantaj. Am păşit hotărât înainte cu tehnologia 3D în cazul lui Avatar, iar acum Peter o face cu The Hobbit. Este nevoie de astfel de iniţiative îndrăzneţe pentru a face o schimbare”, a declarat cineastul.

În ceea ce priveşte stadiul în care se află acum Avatar 2 şi 3, Cameron a spus că lucrează încă la scenariile filmelor. „Vreau să termin întâi cu scenariile”, a menţionat el. „Nu vreau să mă trezesc că încă scriu la ele când mă aflu în post-producţie. Am făcut într-un fel asta la primul film şi m-am trezit că tai la montaj o mulţime de scene şi fac o mulţime de alte ajustări, aşa că nu vreau ca situaţia să se repete”, a mai adăugat regizorul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
legolas05 pe 29 noiembrie 2012 10:47
da,l-am vazut la premiera,se va lansa filmul si la noi in Bucuresti cu 48 cadre pe secunda
vanhelsing_ro pe 29 noiembrie 2012 16:44
sunt in asentimentul celorlati prieteni de pe cinemagia:si eu sper ca noua tehnica de filmare cu48 de cadre pe secunda sa fie un nou orizont pentru cinematografia mondiala dar cu precadere pentru industria de film de la hollywood. mult succes peter jackson ptr prima parte din hobbitul astept cu nerabdare partile 2si 3 din avatar
Xenomorph pe 30 noiembrie 2012 08:26
diferenta dintre LOTR \ TH si Avatar este ca primele ( presupunem ca si TH) au\vor avea pe langa tone de efecte speciale si un scenariu care nu insulta un minimum de inteligenta.... Pai e Avatar sau Pocahontas + Cel care danseaza cu lupii ?D Nu stiu, Abisul mi se pare cel mai bun film al lui Cameron care nu s-a bucurat de atata popularitate...
rizea.alex70 pe 29 noiembrie 2012 14:57
Sper sa iasa bine Avatar 2 si Cameron sa aiba succes pentru ca merita.Cat despre cele 48 de cadre pe secunda sper sa fie cu noroc si sa fie folositoare in industria filmului.
Fourleaf22 pe 29 noiembrie 2012 17:19
Ce succes sa mai aiba....sincer, de parca nu a facut cu 2 filme bani cat restul de filme facute (like ever) la un loc.
Xenomorph pe 30 noiembrie 2012 08:28
poate mai stabileste un nou record:)
alex_il_fenomeno pe 30 decembrie 2012 12:03
se inteleg ei bine, avand in vedere ca intre cei doi regizori mi-e greu sa cred ca ar putea sa existe, chiar si pe viitor, vreo cearta. sunt adevarati profesionisti.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells