Pe HBO GO ai super-noutăți în această primăvară: seriale și sezoane noi

de Cinemagia, Ştefan Dobroiu în 30 Mar 2018
Acum poți să îți creezi cont direct pe hbogo.ro și ai o lună gratuit

În luna februarie se lansa pe marile noastre ecrane filmul All the Money in the World, ce prezintă un episod din viața moștenitorul familiei Getty, John Paul Getty III. Nepotul celui mai mare magnat al petrolului, John Paul Getty (Christopher Plummer), trăia modest, în Roma, alături de mama lui, Gail Harris (Michelle Williams), după divorțul părinților. Băiatul este produsul unei combinații devastatoare - dintre cultura hippie la care aderase, avariția și lipsa de omenie a bunicului și criminalitatea din Italia anilor de plumb. Dacă pătrunderea pentru două ore în universul acela fascinant și tarat v-a captivat, aveți șansa de a vedea toată povestea pe micul ecran, în noul serial HBO Trust.

Donald Sutherland este, în acest serial, John Paul Getty, în locul lui Christopher Plummer, Hilary Swank este Gail Getty, în locul lui Michelle Williams iar Harris Dickinson este J.P. Getty III. Acest serial se poate urmări pe HBO GO, platformă video pe care poți să îți creezi cont direct, cu o lună de probă.

Serialele Trust, Barry, Billions și Silicon Valley au câte un episod nou în fiecare zi de luni, exclusiv pe HBO GO. Joia, câte un nou episod din serialul Krypton

Un alt serial nou-nouț pe HBO GO este, în această primăvară, Barry - o comedie neagră ce invită la binge-watching în fața propriului calculator. Este un serial în care Bill Hader (Saturday Night Live) confirmă că e mai mult decât un comic de scheciuri. Este un actor captivant cu o voce ieşită din comun, care a reuşit să creeze unul dintre cele mai bune seriale ale anului. O comedie neagră, dar cu mai mult umor decât are de obicei acest gen.

Noul serial Krypton are joi, 29 martie, premiera numai pe HBO GO. Se vor difuza primele 2 episoade iar din aprilie câte un episod în fiecare joi. Se poate viziona aici.

Totodată, noi sezoane au fost lansate primăvara aceasta. Sezonul 5 din Silicon Valley și sezonul 3 din Billions/Miliarde vor putea fi urmărite pe HBO GO. Cinemagia vă prezintă, în continuare, motivele pentru care merită să urmăriți noile seriale și noile sezoane.

Trust

După Slumdog Millionaire şi 127 Hours, scenaristul Simon Beaufoy şi regizorul Danny Boyle fac din nou echipă pentru această incursiune în lumea celor bogaţi (şi nefericiţi). Acţiunea are loc în 1973, când J. Paul Getty (Donald Sutherland), unul din cei mai bogaţi oameni ai lumii, îşi conduce despotic invincibila corporaţie, Getty Oil, dar şi pestriţa familie disperată să-i moştenească averea gigantică. Este o lume în care nu există încredere (doar unul din cele două sensuri ale titlului) şi nici linişte, căci Getty este privit mai puţin un patriarh protector al familiei şi mai mult ca un incredibil de zgârcit furnizor de bunăstare. Apropierea capriciosului, cinicului multimiliardar de nepotul său (un expresiv Harris Dickinson) este în centrul atenţiei, primul episod sfârşindu-se cu răpirea acestuia din urmă de către mafia italiană. Cei care au văzut All the Money in the World, filmul lui Ridley Scott lansat luna trecută în cinematografe, ştiu încotro mergea povestea, dar tot ei pot vedea cât de diferit pot fi spuse aceleaşi lucruri de către doi scenarişti diferiţi.

Pe HBO GO se poate urmări câte un episoad în premieră în fiecare zi de luni. Serialul va fi difuzat la HBO din 30 martie, în fiecare vineri, de la ora 21:00. Primul episod poate fi urmărit aici.

Barry

Barry începe cu o scenă în care un bărbat a fost omorât într-o cameră de hotel. Asasinul său iese din baie, îşi împachetează liniştit lucrurile şi apoi iese din cameră. Acesta este Barry Berkman, un fost militar de carieră care acum e liber-profesionist: asasin plătit. Împreună cu şeful său Fuches (Stephen Root), Barry străbate America şi se ocupă de oamenii răi - mai bine zis, de cei despre care se spune că sunt răi... Barry pare un bărbat bun, amuzant şi normal, dar care face lucruri pe care puţini dintre noi şi le pot imagina. În timpul unei misiuni la Los Angeles, Barry îşi urmăreşte ţinta la un studio de actorie, unde e nevoit să urce pe scenă. El se descoperă pe sine, şi felul în care se poartă pe scenă are impact asupra felului în care se poartă în viaţă. Până în ultimul episod, Barry are o criză morală, cu episoade de durere explozivă, pe care Hader le reconstruieşte cu brio. 

Serialul semnat Bill Hader şi Alec Berg este captivant şi înduioşător. Publicația IndieWire scrie că Barry „tratează nişte idei răspândite - un asasin plătit chinuit de remuşcări şi un actor aspirant de Hollywood - dar mai specific, acesta are intenţia de a explora ambele lumi, ceea ce face serialul proaspăt”.

Primul episod poate fi urmărit aici.

Krypton

Krypton este produs de David S. Goyer (Man of Steel, Batman v. Superman: Dawn of Justice, trilogiaThe Dark Knight) și Cameron Welsh (Home and Away, The Last Ship, Constantine).

Acțiunea serialului se petrece cu două generații înainte de distrugerea planetei Krypton și prezintă povestea lui Seg-El, bunicul lui Superman. Seg luptă să apere onoarea familiei sale și să îi protejeze pe cei pe care îi iubește, toate acestea în timp ce e provocat de cunoscutele personaje DC, Brainiac (Blake Ritson) și călătorul în timp, Adam Strange (Shaun Sipos).

Primele două episoade ale noului serial Krypton pot fi urmărite începând de joi pe HBO GO. În luna iunie serialul va fi difuzat la HBO. Serialul este disponibil aici.

Billions/Miliarde

Al treilea sezon al serialului Billions începe în forţă, trăgându-şi seva din răsturnarea de situaţie de la sfârşitul sezonului doi. Îl vedem pe rechinul financiar Bobby Axelrod (Damian Lewis) încolţit de procurorul Chuck Rhoades (Paul Giamatti) şi obligat să improvizeze pentru a nu-şi pierde banii, libertatea, reputaţia şi familia. Este o lume gri, fără eroi şi villain-i, în care legea este mai mult decât flexibilă şi totul ţi-e permis, atâta vreme cât nu eşti prins. Publicul ar putea fi captivat de faptul că cei doi oponenţi se află acum pe poziţii similare, pentru că amândoi sunt şantajabili şi la fel de uşor condamnabili pentru faptele lor. Premisa este mai mult decât interesantă şi garantează imprevizibilul, o lăudabilă constantă a serialului Showtime.

Serialul este disponibil aici.

Silicon Valley

După ce T.J. Miller, care a jucat în Silicon Valley rolul lui Erlich Bachman, a părăsit serialul anul trecut, fanii și presa de profil şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la plecarea lui din echipă: „Cum va funcţiona Silicon Valley fără T.J.Miller?" Îngâmfat şi adesea drogat, Erlich era văzut la finalul Sezonului 4 fumând opiu. Însă, ca şi în sezoanele anterioare, atenţia principală se îndreaptă spre erorile şi păţaniile echipei Pied Piper (Flautul Fermecat) pe măsură ce aceştia încep ultimul lor proiect: un internet descentralizat care lasă controlul informaţiei, din nou, utilizatorului.

Ţinând cont de ultimele ştiri referitoare la Facebook, premisa pare tot mai interesantă. În primul episod din sezonul 5, Grow Fast or Die Slow, cele patru personaje principale - Richard (Thomas Middleditch), Jared (Zach Woods), Dinesh (Kumail Nanjiani) şi Gilfoyle (Martin Starr) - mută proiectul Flautului Fermecat într-un sediu nou, angajând noi programatori. Dar, ca de obicei, echipa se sabotează singură. Atunci când Dinesh şi Gilfoyle nu se ceartă unul cu altul, aceştia resping toţi candidaţii de la interviuri (pe criterii... despre cum arată părul sau barba). Nici Richard nu face impresie mai bună atunci când vomită în faţa noilor angajaţi.

Cu alte cuvinte, Silicon Valley exploatează în sezonul 5 acelaşi tipar de comportament, formulă narativă şi sensibilităţi care, tipic, s-au adresat publicului tânăr. Există gag-uri corporale în cel de-al doilea episod, Reorientation, care sugerează că Dylan Maxwell (scenaristul de la American Vandal) a dat sugestii. Totuşi serialul reuşeşte să evite vechile glume, poate şi datorită scenariştilor care descoperă absurdităţile lumii tehnologiei de vârf. „Fiecare sezon din Silicon Valley e mai mult decât un serial, fiind aproape un upgrade la un software”, scria publicația Vulture.

Primul episod din sezonul 5 poate fi urmărit aici.

În luna aprilie, noi sezoane se vor adăuga celor deja menționate, din seriale precum Westworld, The Handmaid's Tale.

Exploreaza subiecte similare:

All the Money in the World, Christopher Plummer, Donald Sutherland, Hilary Swank, Michelle Williams, Harris Dickinson, Bill Hader, Barry , Silicon Valley, Billions, Simon Beaufoy, Danny Boyle, ridley scott, Stephen Root, Alec Berg, T.J. Miller, Thomas Middleditch, Zach Woods, Kumail Nanjiani, Martin Starr, Westworld, Counterpart, Trust, The Handmaid's Tale 

Alte știri din cinema

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells