Oscar 2012: şansele nominalizaţilor

de Gloria Sauciuc în 25 Ian 2012
Oscar 2012: şansele nominalizaţilor

Nominalizaţii celei de-a 84-a ediţii a premiilor Oscar s-au anunţat marţi după-amiază, arătând - prin cele 11 nominalizări ale filmului Hugo şi 10 ale producţiei The Artist - nostalgia membrilor Academiei după vremuri demult apuse ori în curs de a deveni istorie.  În Hugo este pastişată scena antologică cu locomotiva ce parcă iese din ecran, spre spectator,  legendarul Georges Méliès fiind jucat de către Ben Kingsley, iar în The Artist omagiu este adus cinematografului mut. Vezi lista completă a nominalizaţilor aici.

The Girl With The Dragon Tattoo, Bridesmaids, Drive, The Ides of March ies prematur din cursa pentru "Cel mai bun film", lăsând loc unei reale confruntări în categorie filmelor The Artist, The Descendants şi Hugo. Midnight in Paris, cu nominalizare şi la "Cel mai bun film", va rămâne probabil numai cu Oscarul pentru "Scenariu original".

Martin Scorsese şi al său film Hugo - călătorie incitantă într-o lume fabuloasă şi - totodată - un omagiu imperfecţiunilor filmului pe peliculă, a fost nominalizat la cele mai multe categorii ale premiilor Oscar, marţi, 24 ianuarie. Însă Scorsese va lua, probabil, numai Oscarul pentru Regie.

Pe locul al doilea, cu 10 categorii la care a fost strigat (faţă de 11 nominalizări ale lui Hugo) este The Artist, considerat până la conferinţa de presă de marţi principalul favorit. Jean Dujardin, protagonistul din The Artist, şi George Clooney îşi dispută categoria "Cel mai bun actor principal", întrucât un Brad Pitt cu Oscar pentru o dramă sportivă ar redeschide o rană celor care votau în 2010 cu Meryl Streep, şi celor care nu s-au gândit nicio clipă că anul va fi, de fapt, al Sandrei Bullock pentru interpretarea mediocră din drama sportivă The Blind Side. Gary Oldman, prima dată nominalizat la Oscar, a completat lista nominalizaţilor în defavoarea interpretării curajoase şi rolului controversat jucat de Michael Fassbender în Shame (despre dependenţa de sex şi cedarea în faţa impulsurilor).

Una dintre categoriile dificile este cea a actriţelor în rol principal, cu o Meryl Streep care ar putea să piardă în faţa unei Viola Davis, ale cărei atuuri sunt sensibilitatea membrilor seniori ai Academiei faţă de tema segregaţionalismului, prezentată în The Help, şi faptul că The Iron Lady este un film slab cotat (de critică şi public).

The Tree of Life, după ce lua Palme d'Or la Cannes în luna mai a anului trecut, dar era complet ignorat la Globuri, este nominalizat ca "Cel mai bun film ", iar Terrence Malick - "Cel mai bun regizor ". Probabil filmul va rămâne doar cu nominalizările.

Leonardo DiCaprio iese prematur din cursa pentru Oscar cu rolul lui J. Edgar, Michael Fassbender cu Shame pierde în faţa lui Gary Oldman, iar Ryan Gosling ratează nominalizarea probabil în faţa lui Demián Bichir. Aventurile lui Tintin: Secretul Licornului nu este nominalizat, în favoarea mai slabului Puss in Boots, la categoria "Animaţii".

 

Părerea ta

Spune-ţi părerea
anca_11 pe 25 ianuarie 2012 12:37
Preferinta mea actrita in rol principal : as vrea sa castige Octavia Spencer sau Rooney Mara .
Sunt convinsa ca Meryl a jucat f.bine ...dar sa mai castige si nume noi ......
Nu am vazut My week with Marlyn , The Iron Lady.......

Dar la Oscar mereu "incurcate sunt caile (de gandire)" Academiei

wildinthecountry pe 25 ianuarie 2012 18:31
Roonney Mara a jucat slab Nici nu se compara cu Noomi Rapace in acelasi rol...
JohnnyAddams pe 26 ianuarie 2012 14:26
@wildinthecountry : ai vazut cum a jucat Rooney Mara? A fost cu mult peste Noomi Rapace, nici nu se compara. Pun pariu ca nu ai vazut noua adaptare, unde Rooney Mara joaca exact cum Lisbeth trebuie sa fie si in roman. Oscar pt Mara sau Williams.
alexaa pe 25 ianuarie 2012 13:12
meryl streep clar...nu concep alt rezultat.
ChristianCage00 pe 25 ianuarie 2012 15:41
eu da. Rooney Mara sau Michelle Williams.
Yasmina001 pe 25 ianuarie 2012 14:05
Sunt curioasa unde sunt personajele care se bateau cu pumnii in piept pentru Drive???
Liviu- pe 25 ianuarie 2012 18:17
Realizezi ca e vorba de Oscar, nu? Valoarea lor din punct de vedere calitativ e aproape nula. Demonstratia e una simpla: Extremely loud & incredibly close. q.e.d.
vali17 pe 26 ianuarie 2012 03:20
Au fost nominalizate filme multe mai violente decat ”drive,” in ani trecuti. Defapt principalul motiv e ca a fost slab.
CullenA pe 25 ianuarie 2012 18:03
Preferintele mele: Cea mai buna actrita in rol principal: Meryl Streep/Rooney Mara
Am auzit ca The artist are sanse mari la cel mai bun fim,
Cel mai bun actor in rol principal: George Clooney
Cel mai bun regizor: Martin Scorsese

ChristianCage00 pe 25 ianuarie 2012 19:19
Extremely loud & incredibly stupid?! Really?! Unde e Fincher?! Niste decizii total aiurea, macar Albert Brooks pt "Drive" merita nominalizat. Rooney Mara/ Michelle Williams la Best Actress, Brad Pitt / Gary Oldman la Best actor, The Artist la best movie, Scorsese sau Mallick la best director, Woody Allen la scenariu original, Sorkin la scenariu adaptat...
klaudya_e pe 26 ianuarie 2012 01:31
ai vazut Extremely Loud & Incredibly Close? putin respect pentru titlu nu ar strica, chiar daca filmul poate nu o sa fie atat de reusit precum cartea
ChristianCage00 pe 27 ianuarie 2012 23:19
my bad.
Andrei.Ciprian pe 27 ianuarie 2012 11:13
Imi doresc foarte mult sa castige Hugo sau Moneyball desi sunt sanse putine.La actor in rol principal sper sa castige Brad Pitt pentru ca il merita.Pacat ca Di Caprio nu a fost nominalizat.
alex_il_fenomeno pe 4 februarie 2012 15:35
din pacate , nu sunt la zi cu ultimele stiri ...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells