The Tree of Life

(2011)

Pomul vieții

Poster The Tree of Life Postere The Tree of Life

Sinopsis The Tree of Life

Mai mult
The Tree of Life HD

Urmărim evoluția unui băiat de 11 ani din Midwest, Jack, unul din cei trei frați. La început totul pare minunat. El vede ceea ce mama lui face cu ochii sufletului. Ea reprezintă calea iubirii și a milei, în timp ce tatăl încearcă să-și învețe fiul calea lumii, de a se pune pe sine pe primul loc. Fiecare părinte își susține credințele, și Jack trebuie să împace cererile fiecăruia. Filmul se întunecă în timp ce el are primele licăriri de boală, suferință și moarte. Lumea,…

citeşte
A contribuit la sinopsis-ul filmului: OzzzY
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 6.8
3 nominalizări Oscar, un premiu Cannes
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

AKA

  • Tree of Life

Produs de

Plan B Entertainment

Tip Ecran

wide

Distribuitorul international

Chapman/Leonard Studio Equipment

Țara

SUA

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
Sergiu.Lobont pe 22 Septembrie 2011 23:31
Despre totul şi nimic, cronică cu şi despre bovine
Am avut timp destul să meditez asupra filmului şi asta chiar în timp ce îl urmăream pentru că consistenţa lui mi-a permis asta. Eram convins din trailer că va fi un film puternic metaforizat. Dacă mă aşteptam eu la metafore kusturicene am primit un „2001: A Space Odyssey” ceva mai alert, că doar orice film e mult mai alert decât „2001” care stă pe loc dar e capodoperă… dar vai, cum mi-am permis eu să compar un film cu incomparabilul „Space Odyssey”? Ok, îl compar atunci cu „The Fountain” sau e şi acesta incomparabil?

Înainte să îmi vărs năduful pe un film nevinovat, „The Tree of Life” este un film care pune problema evoluţiei umane pornind prin „Big Bang” în urma căruia a apărut Terra ca mai apoi atenţia să fie direcţionată la nivel celular care adaptându-se au rezultat în mine şi în tine. Asta atâta timp cât… citeşte

44 22
dido pe 10 octombrie 2011 20:59
De ce a fost considerat Asimov genial...pentru ca a scris SF pe intelesul tuturor...recunosc,si al meu!De ce e un pacat asa de mare sa nu fii foarte dotat si foarte inteligent si sa-ti placa lucrurile simple si usor de inteles?Cu cat stim mai multe cu atat ne dam seama ca stim de fapt foarte putin...,,fericiti cei saraci cu duhul"...Asa ca e bine sa fii mai moderat cu desconsiderarea celorlalti!Am vazut filmul,mi-a placut ce a fost de placut,m-a atins divagatia de la inceput despre cele doua cai...dar nu ma simt vinovata deloc pentru faptul ca probabil nu voi revedea acest film niciodata...mi-ajunge zdruncinul meu interior nu am chef si de al altora...
helsing pe 5 februarie 2012 22:41
Daca rezisti in prima jumatate de ora, filmul devine apoi interesant. Recunosc ca n-am inteles ce se intampla in prima parte decat dupa ce am citit comentariile! Dar, la sfarsitul fimului, care este previzibil si nu prea reusit prezentat, chiar iti pui cateva intrebari despre viata si poate iti revizuiesti unele obiceiuri nocive! Un film interesant, merita vazut!
Liviu- pe 24 Septembrie 2011 17:28
N-am fost niciodata un mare fan Malick, am constientizat ca e un regizor bun, dar n-a reusit sa ma atinga si asta pentru ca nu eram eu pregatit. Pe cand vedeam Badlands si Days of Heaven nu stiam inca sa apreciez forta imaginilor, vroiam sa ma impresioneze in primul rand narativ. Intre timp am luat contact cu Tarkovsky, poetul suprem al marelui ecran, si am inceput sa vad lucrurile cu alti ochi, de fapt pot spune ca abia atunci am inceput sa vad filmul cu adevarat, ca pe o arta vizuala inainte de toate. Mi-e imposibil sa nu-l mentionez pe rus pentru ca asemanarile sunt numeroase, iar numele sau va fi repetetat de mai multe ori in randurile ce urmeaza. Am dat apoi si peste celelalte doua filme ale lui Malick, iar ambele mi-au placut destul de mult, americanul a crescut in ochii mei, dar nu intr-atat incat sa-l consider cu adevarat mare. Am inceput sa ma indragostesc de stilul sau, de… citeşte
23 10
Pok3rFictionMV pe 27 septembrie 2011 02:00
Voiam si eu sa las un comentariu la film, dar imi este si rusine sa o fac dupa ce am citit descrierea ta. Felicitari pentru modul in care ai prezentat acest minunat poem filosofic, acest magnific joc vizual de imagini desavarsite.
ionutt- pe 9 octombrie 2011 21:18
Poker te invata baiatu' cum sa procedezi, cand vezi prea mult scris citesti numai primele si ultimile randuri . Asa nu mai are cum sa te-ncurce :), ca-i clar ca mai mult te-a incurcat Liviu.
FlorinMovieFreak pe 05 Octombrie 2011 16:56
Viata e plina de iubire
Minute bune am crezut ca ma uit la un documentar, apoi la o poveste de dragoste, pusa in sanul familiei, credintei si-al destinului. Rolul nostru pe Pamant poate fi atat de simplu dar totusi atat de complex. Este un film minunat, de pe vremea cand respectul pentru parinti inseamna ceva iar dragostea fata de copii avea un rol puternic in relatia lor. Acest film te face sa fii mai bun, mai optimist, sa ai grija de frati, parinti, natura. Sa ai credinta, sa iubesti.

Ma-nclin!

18 4
rockk pe 16 Septembrie 2011 08:54
nu pt romani.
filmele lui malik schimba perceptia asupra vietii, la propriu, in ceea ce priveste imaginile, regia , e o opera de arta.

cu toate astea, trei sferturi din sala a iesit dupa 15 minute de film. Nu exista monolog, e doar oserie de imagini.

in mod cert, nu e un film pentru romanica sau pt cei ce se asteapta sa le fie data cu lingura portia mesajului din film, pt ca nu exista. tre sa te gandesti.

oricum, la noi filmul va deveni o snobie, toti vor spune ca e (cum spunea prefacutul de mai sus, cliseul ala ) " o piatra de hotar in cinematografie. Vreau doar sa subliniez ca asta s a spus si despre avatar, care e un intro de joc video 3d , nik mai mult.

17 11
dido pe 6 octombrie 2011 17:19
Bine pus punctul pe i!
Aluna pe 27 ianuarie 2012 19:45
bine maaa! NU ne pune pe toti intr-o oala. :|
jammess pe 21 Ianuarie 2011 12:46
MARI SCHIMBARI
Astept demult filmul asta, si din cat am citit in descriere, va fi o piatra de hotar in perceptia celor care il vor vedea. De astfel de filme are nevoie umanitatea acum. Ma bucur ca Hollywoodul incepe sa inteleaga mai profund natura umana divina. Inspirati de invatatorul spiritual Eckhart Tolle, Jiim Carrey si alti actori si oameni de film au lansat nu demult un mega proiect care va da nastere la filme adanci si spirituale. Sunt curios sa vad cat vor reusi aceste mesaje umaniste sa schimbe in inimile impietrite si in mintile egotice ale amatorului inconstient de horror sau pistoale sau muschi a la Vandame care e cuul
15 18
rockk pe 16 septembrie 2011 08:59
pai da, vandamme era cool, arnold, stallone erau cool. anii 90 erau COOL. acum e cool sa te afisezi cu panatloni albi si tricou roz, cu ochelari albi cat ai lu` buna mea, asta la fete. da, van damme era cool. acum nu mai exista nici un exemplu de " cool " , majoritatea sunt ga y. generatia facebook...ce sa le ceri...
arabellasugistan pe 3 martie 2019 04:26
tipului aceluia de masculinitatea i-a apus vremea
Plume pe 27 Aprilie 2011 18:43
Trailerul e promitator
Sper ca filmul sa ofere tot ce promite trailerul - o poveste care sa te lase fascinat de viata si de complexitatile ei... Sau macar asta ma astept eu sa fie filmul asta. Sper sa nu fie o dezamagire.

P.S. Ce naiba cauta "Zoolander" la Recomandarile de sub "Tree of Life"?!?

14 14
legolas05 pe 03 Noiembrie 2010 22:30
sper sa fie ceva frumos.....insa nu se stie ce va fi
13 19
Ovipac pe 30 Septembrie 2011 22:10
Mie nu mi-a placut prea tare, mi se pare putin lungit. Ideea filmului nu am inteles-o deloc, credca are o tenta religioasa, daca poate cineva sa imi spuna ce a dorit sa exprime acest film o sa ii raman recunoscator.
12 8
psihologu pe 20 Mai 2011 07:48
Simbolistica biblică (identificarea tatălui cu Iov şi a mamei cu fecioara Maria – „I give him to You, I give You my son” – ) nu îşi prea are locul lângă Geneza, deloc „în şapte zile”, ilustrată în montaj. Iar Sean Penn, redus la a rătăci cu privirea mereu pierdută şi bântuită, şi mersul împleticit, e cu siguranţă foarte tăiat la montaj. Iar finalul pre(ten)ţios, undeva între Viaţa de Apoi şi coborârea de pe Arcă, după potop, aminteşte pe undeva de o scenă din The Fall al lui Tarsem Singh, fără însă a avea aceeaşi prospeţime vizuală.

Fără îndoială, filmul arată minunat. Dar aşa arată şi fotografia lunii din National Geographic, şi un moment Kodak reuşit (cu care îl asemăna un critic). Dacă ar fi să aleg un film care opune dramei de familie Cosmosul, prefer Melancholia lui von Trier.

12 12
zeno.marin pe 8 octombrie 2011 16:28
Good point! Aveai 3 dislikes si 1 like. Cu cel de la mine acum ai doua voturi "thumbs up". :-)
Giulestina85 pe 6 februarie 2012 19:55
pai Melancholia are o tenta pesimista ca mai toate filmele lui Von trier !iar The tree of life are i o oaza de speranta !amandoua sunt filme bune dar nu pt oricine !iar faza cu Geneza ai gresit tu ...totul mi s-a parut calculat !Geneza a fost la inceput ,,apoi potopul lui Noe cand se scufunda copilul in apa iar apoi faza cu Iov !
lightsensation pe 02 Octombrie 2011 14:37
pierdere de timp
Un film intins pe mai mult de 2 ore ce putea fi rezumat in 20 de minute maxim. Momente bune in care stai si te uiti la niste imagini abstracte sau la niste wallpapere pe care le gasesti pe google....si ce naiba cauta dinozaurii in filmul asta ??? mi se pare un film slab...unii spun ca e super-film....pt mine e mediocru.
12 15
rory_cris pe 18 decembrie 2011 16:29
Mult spus: mediocru! :D O porcarie!
Constantiniasi pe 1 martie 2012 11:25
Cine are ochi de vazut sa vada. Cate filme din ziua asta mai au asa un mesaj?
HanD pe 26 Iunie 2010 21:48
the tree of life... posterul aduce aminte de copacul din "the fountain"... cred ca va fi un film la care vom medita :)
12 16
clm pe 15 octombrie 2011 20:56
nu are nici o legatura, in comparatie cu the fountain, the tree e jalnic
JohnnyAddams pe 20 martie 2012 21:23
@clm : care "the tree"? Pentru tine o fi jalnic, exista oameni care il considera cel mai bun film al anului 2011.
Krakatau pe 01 Iulie 2010 17:37
Am un feeling ca va iesi ceva bun. Totusi, nu va puteti abtine sa dati note? Totusi, filmul mai are ceva vreme pana sa apara...
11 14
Piratu pe 26 Septembrie 2011 10:26
“The only be to be happy is to love. Unless you love, your life will flash by. Do good to them. Wonder. Hope. “
Intr-un astfel de “proiect” numai conteaza actorii cu nume sonor pentru ca filmul in sine transmite totul-pot zice ca face o interpretare de zile mari iar pentru “rolul” jucat ar merita un oscar…

The Tree of Life ofera imagini absolut superbe care redau cu lux de amanunte intr-o explozie de culori evolutia universului: faimosul Big Bang, primul “ragnet” al unui vulcan,prima zvacnire de viata totul intr-o rescriere a ce exista, o cronicizare superba…

Malick schimba perceptia asupra vietii, la propriu, este o incercare de a reconcilia cele mai profunde aspiratii intrinseci ale speciei noastre in legatura cu fundamentalul si asprimea realitatii in care existam.Da “nastere” notiunii de Dumnezeu, un concept care in ciuda tonului de film biblic, pare aproape secundar, una din ipotezele in masura sa ofere mai multa intelegere a naturii existentei… citeşte

10 2
strugurel pe 11 februarie 2012 21:57
un film extraordinar dar destul de greu de inteles in primele 30 de minute credeam ca vad un documentar orcum merita urmarit
sabinalin pe 05 Octombrie 2011 17:21
Ratacitori pe calea suferintei
"Din haos Doamne-am aparut
Si m-as intoarce-n haos
Si din repaos m-am nascut
Mi-e sete de repaos".
Sunt versurile care mi-au trecut prin cap cand vizionam filmul care in acest an a primit "Palme d'Or" la festivalul de la Cannes. Geniul eminescian se intalneste, peste veacuri,cu creatia cinematografica a lui Terrence Malick. Vazusem in urma cu niste ani "The thin red line" la cinematograf in Timisoara si stiam ca trebuie sa am multa rabdare pentru ca Terrence Malick nu-i un cineast oarecare ci un regizor care filmeaza foarte rar,doar cand are ceva serios de spus,asa cum o facea Stanley Kubrick. La fel ca in "Thin red line" continutul "Copacului vietii" are puternic substrat filosofic numai ca de asta data se merge mult mai departe si se abordeaza inclusiv problema fundamentala care il framanta pe orice om care gandeste: cine suntem,de unde venim si incotro ne… citeşte

8 2
sabinalin pe 6 decembrie 2011 17:19
Intoarce-te la filme cu Jackie Chan, probabil pe acelea le intelegi!
daninita1985 pe 25 ianuarie 2012 14:08
:)) Sabine esti true tipule...
attila.afra pe 10 Iunie 2011 13:45
Incredibil! "The Tree of Life", castigatorul Palme d'Or-ului, ruleaza deja in Moldova si Bulgaria, iar in Romania nici nu va fi difuzat in cinematografe...
8 10
DanielaDiaconu pe 27 ianuarie 2012 18:42
ai sa spui sa te las pe tine sa decizi, dar belive me, nu pierzi nimic.....doar timp vizionand
Constantiniasi pe 1 martie 2012 11:30
La noi apar filme de tip fast food .Se vad si se uita repede.Cele bune ca acesta nu sunt intelese pentru ca procesul de gandire si meditatie nu este accesibil tuturor. Un film care merita vazut asa cum o carte buna trebuie citita.

Spune-ţi părerea despre The Tree of Life

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu The Tree of Life
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells