Oscar 2010: Filme şi actori de care membrii Academiei au uitat anul acesta

de Răzvan Boboc în 5 Feb 2010
Oscar 2010: Filme şi actori de care membrii Academiei au uitat anul acesta

(500) Days of Summer, Julianne Moore şi filmul de animaţie Ponyo sunt doar trei dintre marii absenţi de pe lista nominalizărilor la Oscar 2010.

Vă prezentăm astăzi o listă a nedreptăţiţilor ediţiei de anul acesta a premiilor Academiei Americane de Film, alcătuită în urma articolelor apărute în presa internaţională.

Vom începe cu (500) Days of Summer, una dintre cele mai bune comedii romantice ale anului, regizată de Marc Webb. Filmul a fost complet ignorat de Academie şi nu se regăseşte la absolut nicio categorie, deşi ar fi meritat să apară măcar la categoria Cel mai bun scenariu. Cu atât mai mult cu cât a fost deja nominalizat la premiile oferite de scenariştii americani pentru Cel mai bun scenariu original. De asemenea, prestaţia lui Joseph Gordon-Levitt a fost foarte apreciată, dar şi el a fost uitat.



Julianne Moore ar fi meritat să fie nominalizată la categoria Cea mai bună actriţă - rol secundar pentru impresionanta prestaţie din pelicula A Single Man. Criticii spun că ar fi putut să fie nominalizată în locul lui Penélope Cruz (Nine) sau a lui Maggie Gyllenhaal (Crazy Heart). De altfel, cea din urmă a fost una dintre marile surprize pe lista nominalizaţilor.



Filmul de animaţie al lui Hayao Miyazaki, Ponyo, a fost total ignorat, deşi este unul dintre cele mai bune filme de animaţie ale anului trecut. Este cu atât mai surprinzător cu cât pe lista nominalizaţilor la Cel mai bun film de animaţie se regăseşte The Secret of the Kells despre care nu prea s-a vorbit. În 2003, Miyazaki a obţinut Oscarul  pentru filmul Spirited Away.



Mulţi se aşteptau ca Star Trek să se numere printre cele zece filme nominalizate la categoria Cel mai bun film. Nu a fost aşa. Pelicula a fost nominalizat la patru categorii: machiaj, sunet, montaj de sunet şi efecte vizuale.



The Hangover, una dintre cele mai de succes comedii ale ultimilor ani, nu a primit nicio nominalizare. Surpriza nu a fost foarte mare pentru că se ştie că membrii Academiei nu iau în seamă filme de acest gen. Criticii spun că Zach Galifianakis ar fi meritat o nominalizare. The Hangover a obţinut anul acesta Globul de Aur pentru cel mai bun film - comedie sau muzical.



Tobey Maguire a făcut în Brothers unul dintre cele mai bune roluri din cariera sa de până acum. Se pare că nu a fost suficient de convingător încât să primească o nominalizare la categoria Cel mai bun actor. Maguire a trecut chiar şi printr-o transformare fizică pentru acest rol, ceea ce l-ar fi indicat ca un candidat sigur la Oscar 2010.



Nimic despre 2012 anul acesta la Oscaruri. Filmul lui Roland Emmerich nu a fost nominalizat la nicio categorie, nici măcar la efecte vizuale.

Este pentru a doua oară în ultimii doi ani când Clint Eastwood nu este nominalizat la categoria Cel mai bun regizor. Mai întâi pentru Gran Torino, iar acum pentru Invictus. Cu toate acestea Eastwood deţine patru statuete: două pentru Unforgiven - 1993 şi alte două pentru Million Dollar Baby - 2005.



Emily Blunt ar fi putut primi o nominalizare pentru interpretarea din The Young Victoria. Filmul apare nominalizat la trei categorii: machiaj, scenografie şi costume.

Înainte de anunţarea nominalizărilor, Robert Downey Jr. era dat ca sigur nominalizat  la categoria cel mai bun actor pentru rolul din Sherlock Holmes. Din păcate nu a fost aşa. Downey a fost nominalizat de două ori la Oscar pentru Tropic Thunder (2008) şi Chaplin (1992).

Alfred Molina ar fi meritat o nominalizare pentru rolul din An Education, la categoria Cel mai bun actor rol secundar. Cu toate că nu ar fi avut nicio şansă să câştige. Mai mult ca sigur această categorie va fi câştigată de Christoph Waltz (Inglourious Basterds), conform criticilor americani.



Voi cine credeţi că ar mai fi meritat o nominalizare la Oscarurile de anul acesta?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Phophosphoros pe 5 februarie 2010 01:44
Asta e hotie pe fata.Adica Avatar obtine 9 nominalizari si 2012 nu primeste niciuna,nici macar la efecte vizuale.Si ce-i drept Robert Downey Jr ar fi trebuit sa fie nominalizat la cel ami bun actor si filmul Sherlock holmes la cel mai bun film.la fel si cu Rachel McAdams care ar fi trebuit sa fie nominalizata la cea mai buna actrita intr-un rol secundar.Eh asa fac astia.N-ai ce sa le faci.Lista celor care au fost furati si anul acesta e lunga.
r2zv2n pe 5 februarie 2010 03:18
waa da ce lunga-i lista asta:))2012 ce sa primeasca?in afara de dezastre ce ai inteles?.....de acord ca Downey Jr a facut un rol mare da ii ajunge un glob de aur...cica se va face un sequel la 2012-Plotul?-ne va arata cum se duce drq lumea(din nou)......singurul film care merita cv la oscar din lista de mai sus este (500) Days of Summer o comedie romantica super draguta...si Zach Galifianakis merita sa fie nominalizat pt ca pur si simplu a aparut din senin acest super amuzant 'dude':)...las ca are timp,anul asta cred ca ne asteapta o comedie super amuzanta-Due Date(Zach Galifianakis,Robert Dawney JR).....
Thl pe 5 februarie 2010 08:27
Comparand cu restul filmelor lui Myazaki, Ponyo este cam slab (ma rog, se adreseaza mai mult copiilor) dar decat Mr. Fox... Daca Zach Galifianakis primea nominalizare la Oscar, cred ca urma Tom Green, Chris Rock si Carlos Mencia. Sunt partial un trekkie, dar in nici un caz filmul din 2009 nu mi s-a parut extraordinar. 2012 merita multe premii... la Zmeura de Aur. Torusi este un film educativ; te invata ce sa faci in caz de cutremur si/sau alte calamitati. Downey Jr. e un actor bun, dar daca nu a fost nominalizat pentru... sa zicem A Scanner Darkly, nu vad de ce ar fi pentru Sherlock Holmes, care a fost un film slab in opinia mea.
Liviu- pe 5 februarie 2010 08:56
Exista o diferenta intre film slab si rol slab :P Eu sunt putin uimit ca nu a fost trecut si Sam Rockwell pe lista celor care nu au fost nominalizati la cel mai bun actor.
StevieGG08 pe 5 februarie 2010 08:59
District 9 nici nu merita sa fie nominalizat la cele mai bune efecte vizuale...ci 2012...se vede de la o mila ca Oscarul e aranjat...e o facatura....iar 500 days of summer are poate cel mai bun scenariu de anul acesta...ciudat dar bestial
Jack pe 5 februarie 2010 10:07
Adevarul e ca au fost anul asta foarte multe filme bune... Din pacate sunt prea putine locuri la oscaruri.
Nicole pe 5 februarie 2010 11:18
Sherlock Holmes a fost cel mai bun film , in opinia mea. Acum fiecare cu parerea lui, insa eu cred k merita nominalizarea pt cel mai bun film si Downey jr pt cel mai bun actor...
Razvan pe 5 februarie 2010 11:21
Ponyo oricum nu merita nimic deci foarte bine ca nu a fost propus cat despre 2012 imi pare foarte rau, macar la efecte vizuale sa fi luat un premiu.....CU AVATAR-UL NE SUFOCA CAT NI-L BAGA PE CAP SI CU PREMII PESTE PREMII
kalamity pe 5 februarie 2010 11:24
cu siguranta Downey merita o nominalizare...poate chiar sa-l castige....a avut o prestatie superba nu conteaza daca ti-a placut filmul sau nu...despre 2012 chiar daca filmul mi s-a parut o aberatie nu inteleg dc nu a primit o nominalizare la efecte vizuale....pacat si de Hangover care este probabil una din cele mai bune comedii realizate vreodata...dar asta e important e sa-ti placa filmul nu daca va lua oscare sau nu...pace
Ady pe 5 februarie 2010 12:07
Dar Transformers nimic nimic..? cand a aparut toata lumea spunea ca e cel mai bun film al anului acum ce s-a intamplat ? Doar atat merita Bay pentru filmele pe care le face..?
FlameOn pe 5 februarie 2010 12:14
In primul rand Clint Eastwood nu a fost nominalizat ptr Gran Torino la nici o categorie....
Cred ca dezamagirea cea mai mare este de parte lui Robert Downey Jr. , ar fi meritat o nominalizare pentru ca a facut un rol bun in Sherlock Holmes.
Cat despre Transformers 2 Revenge of the Fallen si 2012, sunt filme comerciale 100%, 0% scenariu,prestatia actorilor etc, a primit Avatar 9 nominalizari , si fara sa insult pe nimeni si acesta e un film comercial doar la alt nivel , nu inteleg ce mai vreti?

O alta dezamagire o am pentru Daniel Day Lewis , e un actor bun , pacat ca in filmul Nine nu a fost apreciat, nici macar de criticii de la Golden Globes.
Si filmul Invictus ar fi meritat o nominalizare pentru Best Movie, e un film care transmite un mesaj , ne prezinta un om care a facut o "revolutie" .
Oricum asta e parerea mea.

pfuii pe 5 februarie 2010 12:19
auzi si la asta, transformers....lasa ca o sa castige Megan Fon categoria cea mai sexy actrita dintr-un film in 2009:)) ajunge. 2012 clar un film care nu are ce cauta la oscaruri.
500 days of summer si Hangover meritau o nominalizare la scenarie.
O prostie ar fi fost sa nominalizeze Sherlock Holmes la oscar, este un film de pop corn, e ok filmu asa sa treaca vremea dar nimic mai mult.

Sile007 pe 5 februarie 2010 12:30
filmul 2012 ,dupa cum ati spus,macar pentru efectele speciale
funk pe 5 februarie 2010 12:36
2012 ca poveste e mai bun ca avatar..voi nu stiti ce is alea filme si ma lasa rece ce si cine ia oscar sau etc pt ca aia is varza care fac nominalizarile nu is corecti ..imi dau seama d asta cand stiu ca un actor ca al pacino are doar un oscar cand el a jucat in multe filme care au ramas emblema pt cinematografie asa ca cine ia oscar ma doare in*..2012 ca poveste e mult mai bun voi traiti in lumea voastra a xxx ..cand a explodat bulcanul yellowstone in film mi s-a facut pielea d gaina nu am mai simtit asa l nici un film gandindu-ma ce s-ar intampla dak ar fi asa in realitate si culmea ca is 80% sanse s se intample pt ca cei care se mai documenteaza putin stiu ca yellowstone e cel mai mare vulcan din lume..ca e in zona rosie..ca a fost inchis pt turisti in 2008...oare d ce??? ..e un film care te pune pe ganduri nu e vb d oscar aici avatar a fost facut s faca istorie 2012 a fost facut s previna nici nu avea cum ca un film desp sf lumii s ia oscar dar asta nu inseamna ca nu e bun cum zik atotstiutorii aci
Codrutz pe 5 februarie 2010 13:29
Bey THL? Tu ai vazut Sherlock Holmes ma baiatule? :| Nu mai comenta ma daca nu stii. Cocalare!
Oanaaa93 pe 5 februarie 2010 13:30
the hangover merita ceva..pacat ,un film suuper.
azoton pe 5 februarie 2010 13:41
imi pare foarte rau de Robert Downey Jr chiar ma asteptam sa primeasca o nominalizare la fel si transformers revenge of the fallen ma asteptam sa vie nominaliza la cele mai bune efecte vizuale in loc de kkk ala de District 9 in rest animatia Ponyo nu maerita e un kkk iar avatar a primi 9 nominalizari si James Cameron tot sa declarat nemultumit
HATER pe 5 februarie 2010 13:51
star trek = praf
VanDamME pe 5 februarie 2010 13:54
fratilor astia de vorbiti de District 9, sunt curios daca ati vazut filmul pana la capat.... offff, in opinia mea e cel mai bun film al anului, peste Avatar cu mult
ancaclejanu pe 5 februarie 2010 13:54
Sunt de acord cu tot ce ati spus in acest articol. Imi placea Joseph Gordon-Levitt sa fie nominalizat. De asemenea 2012 sau Robert Downey JR
LOL pe 5 februarie 2010 14:12
Mai funk , ce sa previna 2012??? nu imi spune ca te-ai apucat sa-ti construiesti barci pana in 2012. district 9 isi merita nominalizarile, cine spune ca nu, nu are treaba cu filmele, transformers 2 are aceasi chesti pe care le-a avut si in transformers 1 asa ca nu merita o nominalizare, nominalizare pentru aceasi chestia de au scoso si in 2007? hai sa fim seriosi. Sunt multe filme care nu au fost alese, ramane de vazut peste 10 ani despre care filme se va vorbi. Avatar a facut deja istorie iar cei care il vorbesc de rau au ajutat la acest lucru facandu-i si mai multa reclama.
sper sa castige James Cameron pentru ca la ora actuala este cel mai in voga regizor. Peste 10 cand James Cameron va scoate un film si se va bate la locu1 la incasari, o sa spuneti ca ce film bun este Avatar, exact cum faceti acuma in cea ce priveste avatar si titanic. Or aparut pe bloguri si forumuri o gramada de "destepti" care afirma ca nu le place avatar, de fapt ei chiar il urasc, toti spun asta doar pentru a suna cool si a se simtii unici.
Pacat de hangover si 500 days of summer, in rest din partea mea e ok:))

mausyo pe 5 februarie 2010 14:17
oricum premiile astea sunt de ochii lumii.
funk pe 5 februarie 2010 15:08
mai lol nu construieste nimeni nimic zik doar ca is multe dovezi.. nu e doar un film sf cum e avatar d exemplu..si district 9 e cea mai mare prostie d fil;m acu ma uit l el s vad si yo desp ce e vb..mare panarama..nu are nici o logica nici o poveste nimic..nuj ce gusturi aveti voi
primola94 pe 5 februarie 2010 15:17
The Hangover si 2012 trebuiau sa fie nominalizati dar asta e....
victor_neo75 pe 5 februarie 2010 15:17
"Star Trek" merita sa fie nominalizat la Oscar si pt. cel mai bun film in locul lui "District 9", "The Blind Side" sau hiper-apreciatul de critici, dar nu si de mine, "The Hurt Locker".

La fel trebuia nominalizat pt. scenariu original "(500) Days of Summer" in locul iar hiperbolizatului de critici "The Hurt Locker" sau dramei prea linistite "The Messenger" cu Woody Harrelson.

In rest sper ca "Avatar" sa castige la categoria cel mai bun film, ca la scenariu nu a fost nominalizat deloc (sic!), la fel ca si "Titanic" in 1998.

Federico pe 5 februarie 2010 15:24
Vad ca absolut toata lumea e de acord cu " (500) Days of Summer" , filmul cu care s-a inceput lista. Categoric, cazul lui e cea mai mare nedreptate. Downey Jr. nu merita nimic; globul e mai mult decat suficient.
JrShady pe 5 februarie 2010 16:09
mie unul nu prea imi place avatar..cred k 2012 a fost mai bun decat avatar.
Scarlett14 pe 5 februarie 2010 16:18
(500) Days of Summer a fost un film frumos. Da, merita sa fie nominalizat.
Insa, nu stiu, mie personal nu mi-a placut 2012 (cum nu m-a dat pe spate nici Avatar). Dar poate ca la efecte speciale ar fi putut primi o nominalizare...

popkorn_freak pe 5 februarie 2010 16:21
Cea mai mare nedreptate i s-a facut lui Tobey Maguire, care merita o mare nominalizare pt rolul din Brothers.
LOL pe 5 februarie 2010 16:32
funk - esti tu putin limitat mintal daca nu sti sa apreciezi un film SF, mai ales unu cum este District 9. Pentru cineva limitat in gandire cum esti tu, esta normal ca un SF sa nu aibe nici o logica. Nici nu te mai obosii sa imi raspunzi, nu dau replica la cei care au IQ ul proportional cu numaru anilor si ceva imi spune ca esti cam tinerel.
Cum am mai spus, cei anti avatar vor doar sa para cool sau sa para unici, nimic mai mult.
Sunt prea putin cunoscatori de filme care isi dau cu parerea pe aici, cei mai multi dintre voi nu sunteti decat niste pustani care vad in transformers, new moon si 2012 adevarate capodopere.

LOL pe 5 februarie 2010 16:34
primola94 - ma indoiesc ca cei din juriu au varste cuprinse intre 14-16 ani a.i. sa numinalizeze si 2012.
r2zv2n pe 5 februarie 2010 17:09
Mare dreptate ai LOL..cum sa iubesti filmele gen Twilight(cu vampiri vegetarieni si care stralucesc mai cv ca zana maseluta)..vreti film cu vampiri uitati-va fratilor la Daybreakers sau 30 Days of Night.....app sa mai spun cv de @funk-prefer sa NU...nu merita atata atentie...
cavallioty pe 5 februarie 2010 17:15
Leona Lewis - I See You cred ca merita o nominalizare la cel mai bun cantec original
robson pe 5 februarie 2010 18:12
the hangover clar, dar district 9 si hurt locker sunt unde trebuie
Eustake pe 5 februarie 2010 18:17
Tobey Maguire merita o nominalizare
deathless pe 5 februarie 2010 18:44
pai normal ca se intampla asta daca nominalizarile sunt facute de niste ratati.
borat pe 5 februarie 2010 18:57
nici nu ma mira ca cei care zic ca district 9 e prost sunt incantati de transformers....

btw, district 9 e peste avatar cu mult

lazar90 pe 5 februarie 2010 19:14
merita si "The Time Traveler's Wife" o nominalizare...
Andrei pe 5 februarie 2010 20:00
Sa fim seriosi, 2012 si Star Trek? Inafara de ceva efecte, ce au filmele alea? Niciunul nu e material de Oscar, desi Oscarul are cel mai coborat standard pentru "cel mai bun film" (fata de Cannes si Globul de Aur cel putin).
E pacat de Sherlock Holmes si de The Hangover ... si poate si de 500 Days of Summer, desi pentru ultimele doua nu am auzit de comedii la Oscar, nici macar romantice.
Sa fiu sincer, eu speram la The Hurt Locker plus Inglorious Basterds si astea au prins. Sincer, nici Avatar nu merita mai multa de machiaj, efecte si cinematografie ... dar noh, e James Cameron, ce sa-i faci.

cineva pe 5 februarie 2010 22:06
@ funk
a mai fost un film asemanator cu extraterestri, The Independence Day, tipic Hollywoodian. Nava deasuprea Hew York-ului (buricul pamantului, acolo unde nu peste mult timp o sa vina americanii si o sa zica ca s-a nascut si Isus tot in New York). Din cate vad pe imdb chiar a si castigat un Oscar. Nu mai venii tu sa faci in toate felurile un film bun cum este District 9, un SF foarte realist si cu feeling ... cum nu a mai fost de mult timp. Iar faza cu interviurile nu ai sa o intelegi, pentru ca tu nu sti ce inseamna sa faci un film SF sa fie cat mai realist ... tu vrei efecte ca in 2012, transformers si alieni albastri ca in avatar.
consulta top 250 imdb si vezi niste filme bune ... lasa efectele

vrabie pe 5 februarie 2010 23:46
da de acord sunt filme shi actori care ar fimeritat sa fie nominalizati cel putin 2012 shi startrek sunt filme destul de bune.... pana la urma cred ca totul se reduce la chestii personale daca cei de la academie nu pot lua in calcul toate filmele shi actorii ce au prestat
kanibalo pe 6 februarie 2010 08:12
De aici doar Shelock Holmes si Hangover meritau mai mult,S.H cel putin 6,7 nominalizari e genial filmul,e mult peste Avatar,care in afara de efecte,imagini,nu prea e cine stie ce film
ramonikramo pe 6 februarie 2010 08:44
Mi-ar fi placut ca Emily Blunt sa primeasca o nominalizare. Pacat!
killer pe 6 februarie 2010 16:18
2012 :)) voi sunteti normali......poate pentru efecte da.......in rest 'bullshit '........ dupa mine daca ar fi, Shelock Holmes merita mai mult.......nu ma refer la efecte vizuale ....ci la filmul in sine....cine la vazut stie despre ce vb.... AVATAR...misto povestea...misto efecte vizuale.... dar prea multa agitatie pentru el.....si District 9.......poate se aproprie de adevar , de realitate ( invazie..etc..) ...dar asta nu inseamna ca trebuie si sa -ti placa..sa fim seriosi........doar nu vrem sa adormin in timp ce ruleaza filmul ;)) ......in rest .....good luck, everyone.....
calin pe 6 februarie 2010 16:53
sherlock holmes si robert downey jr cel ma bun film si actor ii o mare nedrepatte ca nu este asa da de cativa ani au fost tot cam aiurea
black_mirror pe 6 februarie 2010 18:54
nu va inteleg oameni buni ..chiar deloc,aici depinde de gustul fiecaruia ...daca o parere este diferita de a cuiva nu trebuie sa-i sari in cap dar parca si vad ca si cu mine se va intampla la fel totusi pot adauga ca, mie personal mi-au placut : sherlock holmes si eu cred ca robert downey jr. merita sa fie nominalizat; filmul the bad liutenant : port of call - new orleans, iar interpretarea lui nicolas cage a fost de-a dreptul impresionanta, parca era rupt din peisaj dar se aude ceva de filmul asta? bineinteles ca nu ;la fel filmul hangover..( nu ma dau in vant dupa comedii dar fac o exceptie)o fi luat globu` dar ...; 2012 ,altul reusit si bine realizat ; law abiding citizen - gerard butler si jamie foxx tare subiect si bine jucat dar nici acestuia nu i s-a acordat vreo atentie ...bine ca avatar e nominalizat care e un film ok din punct de vedere al efectelor vizuale ( mai ales vazut 3D -wow) dar povestea nu te da pe spate...sa numai zic de inglourious bastards ...mi se face rau, am citit si despre critici si chiar unul dintre producatori harvey weinstein a declarat ca "nu e amuzant, nu e interesant, nu e un film realist despre razboi si, cu toate acestea, nu este nici o parodie, nici o poveste falsa despre razboi. nu contine nici o implicare emotionala, nu are o intriga delicios de ironica si nici nu prezinta o poveste plina de elemente trash-pop. Nu are nimic din toate acestea"....deci da ..ma rog as putea continua dar numai .. shame - se fac jocuri si aici ca peste tot de altfel ...Pacat!
pac pe 6 februarie 2010 20:33
'@funk:

criticii de filme, care studiaza filmele in detaliu si a caror cariera se invarte in jurul filmelor sunt de parere ca transformers merita zmeura de aur, asadar ESTE PRINTRE CELE MAI PROASTE FILME, adica MULT SUB district 9, nominalizat la oscar. hai sa i lasam pe critici sa si faca treaba si sa nu bravam aiurea

angesa pe 6 februarie 2010 23:03
Robert Downey Jr merita nominalizare pentru cel mai bun actor in rol principal.
pacat...

marylin01 pe 6 februarie 2010 23:38
Sunt de acord cu (500) Days of Summer,Julianne Moore si Tobey Maguire ar fi meritat de asemenea o nominalizare despre filmul de animatie nu stiu ce sa zic pt ca nu l-am vazut.Star Trek trebuia nominalizat in lucul lui D9 (macar a fost la celelalte 4 categorii)si The Hangover a fost uitat din pacate....de 2012 nu mai zic ..nici macar pt efecte speciale ?! Plus ca la fel ca si la Avatar salile au fost pline si toata lumea pleca impresionata ( cel putin de efectele speciale) .
Oricum succes celor nominalizati fie ca merita sau nu !

scrawl pe 6 februarie 2010 23:47
@r2zv2n: te contrazic putin aici in legatura cu filmele cu vampiri.daybreakers nu este grozav,are si partile lui interesante,iar 30 days of night mi-a placut numai pt ca vampirii sunt prezentati ceva mai aproape de legende(animalici,cruzi).da' totusi...daca vrei filme cu adevarat bune cu vampiri iti zic 4 nume: nosferatu(1922),bram stocker's dracula(1990),interview with a vampire(1994) si lat den ratte comma in(let the righ one in - 2008).
Ca sa nu fiu chiar offtopic...din lista asta "nedreptatita" sunt de acord cu robert downey jr si tobey maguire...amandoi meritau cate o nominalizare pt "cel mai bun actor",iar the hangover m-a amuzat pana la extrem...una dintre cele mai tari si originale comedii din ultimii ani.

J.C. pe 7 februarie 2010 00:17
black_mirror - ai enumerat niste filme de se vede ca nu prea ai treaba cu filmele.
LOL pare un arogant dar are dreptate, multi aveti IQ proportional cu varsta sau cel putin cand vine vorba de filme.
Ce ii asa impresionant la Sherlock Holmes de merita un oscar? Veniti cu ceva argument nu doar prin faptul ca este povestea unui detectiv popular. Filmul este ok dar nimic mai mult decat ok. isi merita nota de 7 de pe imdb.

Dark secret pe 7 februarie 2010 00:47
Merita 2012 o singura nominalizare si aceea la cele mai bune efecte speciale.
gabi12 pe 7 februarie 2010 01:19
dak nici transformers nu e film frumos...sunteti toti niste terminati...care va dati mari critici de film....
Cosmin pe 7 februarie 2010 01:24
Pe mine m-a dezamagit ca Sherlock Holmes si Hangover nu au primit nominalizare la Cel mai bun film,Robert Downey Jr. la Cel mai bun actor,2012 la Efecte speciale si faptul ca District 9 a fost nominalizat la Cel mai bun film.Adica,a fost interesant,dar nu de Oscar,cel mult scenariu si efecte.Ma enerveaza totusi faptul ca Avatar a primit atatea nominalizari.E mult prea comercializat filmul asta.Si din cate am inteles in ultimul timp,povestea mai e si copiata.Sincer,nu cred ca merita nici Globul si nici o nominalizare la Cel mai bun film la Oscar.Totul doar pt. ca e de Cameron si e 3D.Povestea nu m-a impresionat.A,si ar mai fi pentru scurt metraj filmul ala cu barza,nu stiu cum se numeste.Oare de ce nu l-au nominalizat?
andreyuzzu pe 7 februarie 2010 11:22
Si daca nu au fost nominalizati ce? ma astept la orice in ziua de azi de la premiile oscar.....cum anu trecut a luat slumdog 8 premii , clar nemeritate , anu asta o sa ia si avatar 10 . Poate sa ia si 20 asta nu inseamna ca e capodopera. Oscarul la cel mai bun film al anului ar merita " A serious man" sau "inglourious basterds"
pierre_de_timp pe 7 februarie 2010 14:26
Ptr mine cel putin este clar ca oscarurile de anul acesta nu fac altceva deca sa reflecte lupta societatii americane cu doua probleme majore: criza si efectele ei, si razboiul din Irak. Au mai fost nominalizari cu motivatii stravezii dar acum parca..... dar nah... la situatii extreme, masuri extreme, nu?
flam pe 7 februarie 2010 16:53
Mie dintre Star Trek si Avatar parca mi-a placut mai mult Star Trek,adica la cata reclama a avut Avatar ma asteptam sa aiba o poveste mai buna,nu spun ca Star Trek are o poveste mai buna dar nu m-a plictisit nici o secunda, oe cand Avatar la unele scene devenisera chiar enervant.Iar cei care spun ca Star Trek e praf(ex:Andrei si Hater)sunt sigur ca nu l-au vazut.Asa credeam si eu ca Star Trek e un film naspa dar acesta a fost cu mult peste alte filme care m-au dezamagit
Speed OH pe 7 februarie 2010 23:05
Pentru r2zv2n.prietene eu cred ca u stii ce inseamna un film bun sau o poveste buna,tot ce se afla in lista de mai sus meritau sa fie macar nominalizate,ce sa spun are Avatar 9 nominalizari un film de rahat care nu se deoasebeste prea mult de Harry Potter si alte filme gen decat prin efecte speciale in rest povestea din film este de tot rahatu,Sherlock Holmes are o poveste frumoasa si o actiune buna plus actori de prima mana.Mai uitate si u la filme normale si numai trai in lumea virtuala ca in AVATAR...
ioana pe 8 februarie 2010 16:28
the hangover si sherlock holmes,chiar meritau......super bune...speed OH nu mai spune ca subiectele din film sant de ''tot rahatu'' daca nu'ti place tie....filmele astea de ..tot rahatu''vinde milioane de bilete in toata lumea.....asa ca lumea virtuala face parte din lumea reala a zilelor noastre......
ionutzoo7 pe 9 februarie 2010 17:48
2012 merita o nominalizare la efecte,asta e clar.Apoi Sherlock Holmes si hangover nu trebuiau uitate.
Teddy-T pe 9 februarie 2010 22:20
nu inteleg dc 2012 , the hangover si (500) days of sunner nu au fost nominalizate :| sincer chiar meritau nom. da ma rog :|
alt film care cu siguranta ar trb nom . este " the lovely bones" .

Radu1711 pe 18 aprilie 2010 01:49
foarte tari imaginile
Rose pe 6 mai 2010 12:16
Johnny Depp-pentru interpretarea lui John Dillinger, din "Public Enemies".
alex_il_fenomeno pe 17 iulie 2010 08:46
s-au facut mari nedreptati! downey jr merita nominalizarea la fel de mult ca tobey maguire sau "the hangover"!
Iamsaved pe 19 august 2010 20:13
eu nu mai cred in premiile oscar de ceva vreme..asta e,daca Tobey Maguire nu a jucat fenomenal in Brothers,atunci eu habar nu am ce sa mai zic...si bineinteles ca nu e prima data cand o groaza de roluri si filme sunt subapreciate
margott pe 26 aprilie 2012 00:34
(500) Days of Summer merita nominalizat la Oscar ? Eu nu prea cred.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells