Invictus

(2009)

Neînfrânt

Poster Invictus Postere Invictus

Sinopsis Invictus

Mai mult
INVICTUS South African Premiere & Reconciliation Day coverage

Președintele nou ales Mandela știe că, din punct de vedere rasial și economic, țara sa a rămas divizată din cauza apartheid-ului. Convins că își poate unifica poporul prin intermediul limbajului universal al sportului, Mandela se asociază cu liderul echipei sud-africane de rugby în scopul câștigării incredibilei competiții din 1995, de la World Cup Championship.

Warner Bros. Pictures prezintă, în asociere cu Spyglass Entertainment, o producție…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.3
2 nominalizări Oscar, 3 nominalizări Globul de Aur
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

AKA

  • The Human Factor

Produs de

Malpaso Productions

Tip Ecran

wide

Distribuitorul international

Warner Bros. Pictures

Distribuit in Romania de

InterComFilm Distribution

Țara

SUA

Site oficial

Invictus
Film disponibil pe DVD în România

Box office Invictus

Weekend premieră (01.03.2010)
  • Loc 7
  • Spectatori 2.492
  • Încasări (RON) 48.151,00
Total
  • Spectatori 6.515
  • Încasări (RON) 114.425,00
  • Încasări (USD) 38.106,77

Pe forum despre Invictus

Thread / Thread Starter Last Post Replies Views
"Invictus"
Judex
17 sep 2010, 13:12
de ricutza
24 7144

Părerea criticului

Pitbull pe 03 Martie 2010 09:48
Dacă politică...? Dar dacă rugby...?
Dacă politică...? Dar dacă rugby...? - "Invictus"
Dacă ficţiune...? Dar dacă realitate...?

Una dintre cele mai ingrate sarcini ale docudramei este aceea de a integra realitatea în criteriile esenţiale ale paradigmei dramaturgice - chiar şi atunci când măcar premisa e structurată corect (condiţie cam sine qua non, ce-i drept, căci ce rost ar avea să faci un film după o situaţie necinematografică - doar ca să imortalizezi pe peliculă un crâmpei de istorie...?) Din fericire, realitatea Africii de Sud de-acum cincisprezece ani se pretează de minune la transpunerea în film - cel puţin la nivel de premise.
În 1989, cu nici zece zile înainte de sfârşitul anului, Românii îşi urmau în sfârşit toţi ceilalţi vecini est-europeni, spulberând într-o incredibilă explozie revoluţionară regimul comunist (U.R.S.S. avea să-i urmeze, prin… citeşte

12 9

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
omserios pe 05 Februarie 2010 17:07
Excelent film biografic/istoric
Si prin mentiunea "istoric" tin sa subliniez acuratetea foarte mare privind faptele istorice. Producatori (adica Eastwood, Freeman, Lori McCreary -mai sunt si altii) si nu numai s-au daruit cu adevarat in activitatea de cercetare-documentare, care a iesit foarte buna si precisa. Exista un risc sa te aproprii de granita plictiselii in unele momente, dar acest lucru se remediaza, filmul capatand un caracter semi-epic catre sfarsit. Morgan Freeman este pur si simplu perfect pt rolul lui Mandela (insusi acesta a declarat ca il accepta doar pe Freeman sa il portretizeze) si, in viziunea-mi personala, este un candidat serios pentru Oscar (presupunand ca Oscarul s-ar da intr-adevar celui mai bun din fiecare categorie si nu chiar ajunge sa se manelizeze, cum zicea cineva de pe-aici). Iar daca tot suntem la capitolul Oscar, trebuie precizata marea nedreptate ce i s-a facut lui Invictus prin… citeşte
20 2
Radu47hitman pe 04 Februarie 2010 03:33
Poporul Său avea nevoie de un lider. El le-a dat un campion.
Noua peliculă a celebrului Clint Eastwood, foarte dificil de a-i atribui un gen. Aceasta e şi biografia unei mari personalităţi - Nelson Mandela, în acelaşi timp o splendidă dramă sportivă, precum şi una dintre cele mai veridice povestiri despre neînţelegere între rase, care a început cu atât de mult timp în urmă şi care pâna în ziua de azi nu s-a încheiat. Dovada acesteia, taxele reduse a acestui film, în America şi nu numai. Un pas curajos pentru a arăta adevărul real din trecut, în opinia mea, cu siguranţă, nu a fost în zadar, în sfârşit cineva a trebuit să spuie despre asta şi sunt fericit, că acest cineva este marele şi talentatul regizor - Clint Eastwood, care la vârsta sa înaintată, continuă să creeze filmele sale unice şi să spună prin ele istorioarele oamenilor, despre care vrei să ştii.
''Neînfrânt'' foarte mult diferă de… citeşte

17 2
allblack pe 01 Ianuarie 2010 17:00
Invictus - un film rar...
Clint Eastwood ne surprinde din nou cu un film deosebit, cu o poveste frumoasa si cu un farmec aparte. Atentia la detalii, faptul ca respectat intr-o mare masura adevarul istoric, a cerut si sprijinul jucatorilor de rugby din realitate... face ca aceasta pelicula sa se delimiteze de restul porcariilor care au aparut in ultima perioada.
Povestea este una interesanta, Africa de Sud fiind in aceea perioada dezbinata de luptele rasiale, politice si economice. Nelson Mandela a reusit prin intermediul sportului sa apropie oamenii, sa ii adune si sa redefineasca o tara...

13 2
sebyelton pe 24 mai 2011 22:50
totusi exagerezi! Nu e capodopera filmul asta... E un film bun, cu un exemplu pozitiv, dar pe alocuri plictisitor...
Floman pe 13 Decembrie 2009 00:50
un film de trecut in agenda
Mai sunt cateva luni pana cand filmul se va lansa si la noi si l-am notat in lista filmelor ce nu trebuie ratate. Pe langa regia lui Clint Eastwood (Clint are fler in a-si alege subiectul filmelor si din partea lui ma astept mereu la surprize placute), e interesant de vazut cuplul Morgan Freeman - Matt Damon. Sincer, nu m-as fi putut gandi la o alta persoana sa-l intruchipeze pe Mandela, iar pt. Matt am toata consideratia datorata unui actor care isi alege rolurile pentru a evolua in permanenta si a face fata cu succes asteptarilor. Desi regret ca incet, incet, actorii ce au consacrat anumite genuri sau au sapat in memoria colectiva replici si personaje se duc dintre noi, ma bucura sa vad ca pe urmele lor sunt gata sa paseasca urmatorii candidati la statutul de simbol al talentului si devotamentului pentru cinema.
10 1
bpradu pe 08 Ianuarie 2010 21:14
film foarte bun, il recomand...din pacate noi romanii inca ne miscam incet la unele filme bune si nu am avut ocazia sa-l vad la cinematograf, insa traiasca internetu! Unu din cele mai bune filme pe care le-am vazut in ultimele luni! Morgan Freeman, Matt Damon actori foarte buni, au demonstrat asta si in acest film!
9 4
razvan21 pe 01 Februarie 2010 23:21
intr-adevar, super tare filmu! e reconfortant de stiut k mai exista si oameni din astia. de actori ce sa mai zic... Clint Eastwood si el genial!
7 4
sabinalin pe 17 Martie 2010 18:11
Trei batrani si un tanar
Anul acesta va implini 80 de ani,s-a afirmat la Hollywood ca foarte bun actor de filme western plus ca a creat memorabilul personaj "Dirty Harry" iar ulterior s-a facut regizor si spune povesti foarte interesante pe care le regizeaza impecabil, de la "Unforgiven" la "Letters from Iwo Jima" si de la "Million dollar baby" la "Changelling". Clint Eastwood impresioneaza din nou cu acest film care are doi eroi principali: Nelson Mandela si... echipa de rugby a Africii de Sud,castigatoare a Cupei Mondiale in 1995. Nelson Mandela(77 de ani in momentele in care se petrece actiunea) este,asa cum il portretizeaza Eastwood, un lider politic exceptional care face tot posibilul pentru reconcilierea unei natiuni in puscaria careia a suferit 27 de ani. Alegerea in rol a lui Morgan Freeman(72 de ani in momentul filmarilor) este un moment de maxima inspiratie. Nu l-am vazut pe Jeff Bridges in rolul care… citeşte
6 2
adriano.b pe 20 Ianuarie 2010 14:50
Minunat
Acest film trebuie incadrat printre capodoperele anului.Este extraordinar si-l recomand cu incredere.
6 4
sym pe 7 iunie 2010 16:39
film cu o destinatie ne mai pomenita de acestea filme tot sa vezi sete un film extraordinar
legolas05 pe 24 noiembrie 2010 20:19
invata sa scriii si dupa aia sa comentezi un film....oky?
Vladut1994 pe 08 Ianuarie 2010 22:45
Superb
Chiar daca nu s-a lansat oficial am avut onoarea sa vad aceasta capodopera.La inceput pare putzin plictisitor dar este printre primele 3 filme produse in 2009 .Un film pshihologic (ceva de genu Grantorino),plin de invataturi.Actorii sunt exceptionali .Superb .Nu-l ratati!!!
6 4
Ammelie pe 09 Martie 2010 13:21
Invictus
Filmul mi s-a parut ok, 'corect' facut, dar nu spectaculos, desi emotionant pe alocuri. 7/10
Despre cele 2 nominalizari la Oscar:
- Morgan Freeman - Fain de tot Morgan Freeman in rolul lui Mandela. Frumos personaj.
- Matt Damon - Nu mi s-a parut suficient de solid personajul lui Matt Damon. Nu suficient de 'prezent'.

5 4
Burlan pe 05 Ianuarie 2010 23:12
Un film interesant.Nu mă aşteptam la aşa scenariu.Destul de emoţionant.
5 4
adizoo13 pe 30 Decembrie 2009 17:02
un film bun despre renastere, reinventare, credinta, putere prin sport si politica.
nici nu avea cum sa fie altfel cand citesti Eastwood si Freeman, si cand vezi atatia impatimiti Twilight te gandesti daca au auzit de aceste nume.

5 4
mitzadadj pe 25 Ianuarie 2010 14:27
NO COMMENT
nu am cuvinte in ceea ce priveste filmul...morgan freeman shi-a facut ca de obicei treaba
4 6
cosmin_kedii pe 08 Martie 2012 18:23
Este o poveste frumoasă de conflict uman şi de alegeri.
Este o poveste de modul în care, din umbre si întuneric pot veni iertare si vindecare.

Minunat film, Clint Eastwood a făcut-o din nou.
Morgan Freeman si Matt Damonsint cei mai tari

3 0
pisicuta1 pe 24 Martie 2012 19:51
da un film f bun si nu cred ca ar merita sa il ratati!
..............................................................
3 2
narcisson pe 20 februarie 2016 21:42
Puncte, puncte, puncte. Ce parere argumentata! :)

Spune-ţi părerea despre Invictus

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Invictus
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells