Nicole Kidman, sexy si rea!

13 Dec 2007
Nicole Kidman, sexy si rea!

Ii place laptele, sa fie mangaiata si sa leneveasca. Nu este vorba de o pisica, ci de Nicole Kidman. Si-i mai place sa tipe la copii. Dar doar in Busola de Aur, care are toate sansele sa primeasca titlul de fantasy-ul anului. Aflati din urmatorul interviu ce povesti citea Nicole Kidman cand era mica si cat de greu i-a fost sa joace in fata ecranului verde. Si un lucru e clar: doamna Coulter sigur este una dintre cele mai bine imbracate scorpii de pe marele ecran. Noua celor de la Cinemagia ne-au ramas ochii pe rochia din fotografie. Si pe veverite...

Nu te-ai simtit un pic vinovata s-o sperii in halul ala pe Dakota Blue Richards?
Au fost momente in care simteam nevoia sa o iau de mana si s-o intreb: "Esti in regula?". Nici mie nu mi-e prea usor pentru ca am lucrat cu copii la aproape toate filmele mele recente. Trebuie sa discuti foarte bine ce e de facut, pentru ca relatiile pot deveni foarte confuze. Chiar daca e primul ei film, Dakota are foarte mult curaj, ai putea baga mana in foc ca lucreaza de ani de zile. Dar sunt copii actori cu care trebuie sa ai mare grija, pentru ca in scenele grele se simt amenintati. Un alt lucru care imi place mult la Dakota este pielea ei, roseste extrem de usor... Cand esti actor, te ajuta foarte mult. Daca prinzi asta pe pelicula, si in Busola de Aur se intampla chiar des, ajuta foarte mult si da foarte bine...

Iti face placere sa interpretezi personaje negative?
In cazul doamnei Coulter, sper sa ajungem sa facem toate cele trei filme, pentru ca personajul imi place la nebunie. Deocamdata nu am vazut decat o mica parte a ei, dar pe parcursul trilogiei ea se dezvolta, se schimba, e foarte sofisticata, plina de dedesubturi. Mi se pare foarte complicata, foarte amorala, dar in acelasi timp simt in ea o bataie de inima, o sensibilitate care o obliga sa faca anumite lucruri. Am insistat mult pe langa Chris Weitz (regizorul Busolei - n.r.) ca sa ma lase sa arat aceasta profunzime a ei, iar el mi-a dat o multime de ocazii s-o fac. Si Philip Pullman (autorul romanului pe care se bazeaza filmul) m-a ajutat mult, pentru ca puncteaza foarte bine structura ei psihologica. Sper sa fac toata trilogia, este extrem de incitant se vedem cum se dezvolta doamna Coulter.

Este adevarat ca ai acceptat cu greu rolul?
Prima oara cand mi s-a oferit eram intr-o perioada destul de ciudata a vietii mele. Pur si simplu nu voiam sa muncesc. Eram in Tennessee, ma simteam extrem de lenesa si nu voiam decat sa pierd vremea. Atunci Chris mi-a trimis o scrisoare, apoi Philip Pullman mi-a scris si el, iar aceste doua scrisori pur si simplu m-au sedus. Am ezitat sa accept rolul nu pentru ca este vorba de un personaj negativ, ci din cauza... leneviei.

Ce parere ai despre fantasy-uri in general si ce povesti te-au fermecat in copilarie?
Nu sunt un mare fan al lumii fantasy. Intotdeauna m-au atras mai mult dramele psihologice, dar la Busola de Aur mi s-au parut foarte captivante complicatele motivatii ale personajelor, ele fac ca interpretarile sa fie cu adevarat bune. Si daca ma intrebi de povesti si basme, am crescut citind destul de mult, caci mama mea iubea foarte mult cartile. Am citit Roald Dahl, Cronicile din Narnia. Cred ca atunci cand trebuie sa faci un film inspirat dintr-o carte e destul de riscant, pentru ca oamenii au deja sentimente foarte puternice despre cartea respectiva.

Ce parere ai despre protestele Bisericii Catolice, ca filmul si cartile militeaza impotriva religiei?
Nu cred ca atunci cand vor vedea filmul vor mai protesta. Sunt foarte alarmisti si chiar n-au de ce. Nu as fi facut un film anti-religie sau anti-catolic. Provin dintr-o familie catolica si un rol intr-un film anti-catolic ar mahni-o foarte mult pe bunica mea, ceea ce nu-mi doresc deloc.

Ai avut probleme cu efectele speciale? Sa joci alaturi de un daimon imaginar?
E prima oara cand o fac la nivelul acesta. La scoala de actorie aveam si ore de mima si nu stiu cum se facea ca nu ajungeam niciodata la ele. Acum mi-as dori sa mai am parte de orele alea... In Dogville a trebuit sa jucam fara niciun fel de recuzita, iar acum la fel, a trebuit sa-mi imaginez cum mangai blana unui animal pentru ore intregi. Un sfat pentru actori: duceti-va la orele de mima, pentru ca asta-i viitorul!

Crezi ca filmul va placea si baietilor? Pana la urma personajul principal este o fata de 10 ani...
Sper din tot sufletul sa placa si fetelor si baietilor. Fiul meu de-abia asteapta sa-l vada. Dar mi se pare minunat ca protagonista e o fata, astfel de filme sunt foarte rare. Iar Lyra este atat de libera, atat de perseverenta, atat de serioasa, o combinatie pe care copiii ar trebui s-o vada mai des pe marele ecran.

Daca ar fi sa ai un daimon in viata reala, ce animal ai alege?
Eh, s-ar schimba zilnic. Ieri ar fi fost o pisica, pentru ca imi place laptele, sa fiu mangaiata si bagata in seama si dorm mult (rade). Dar azi ar fi mai degraba un tigru!

Unul dintre cele mai interesante momente din film este acela cand doamna Coulter isi loveste daimonul si apoi regreta. Ce crezi ca ne spune aceasta scena despre ea?
E destul de complicat de raspuns, pentru ca depinde foarte mult de parerea pe care o ai despre daimoni. Cred ca se iubeste si in acelasi timp sa uraste pe sine insasi si ca are o relatie foarte complicata cu propriile ei sentimente. Dar este o femeie extraordinara si sper sa ajung sa joc si in al treilea film. M-ar dezamagi mult daca nu s-ar face...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells