Monştrii din Star Trek

de Gloria Sauciuc în 7 Mai 2009
Monştrii din Star Trek

De-a lungul anilor, spectacolele şi filmele au arătat o varietate de monştri, unii trăsniţi, alţii cu adevărat stranii, alţii pur şi simplu de doi bani.
Pe măsură ce s-au dezvoltat tehnologiile şi au crescut bugetele, şi producătorii de film au pus la punct bestii mai elaborate.
Cum Star Trek: The Future Begins (Star Trek XI) scoate la iveală o bestie a zăpezilor total neverosimilă (imaginea din stânga), să vedem nişte exemple şi din anii trecuţi...



1. Salt Vampire ( Vampirul de Sare).
   Din: "Man Trap" (Star Trek, Sezonul 1)
   Ce este? O încrucişare între Sarlaac (animalul acela dinţos) şi Bigfoot, acest locuitor meticulos al planetei M-113 se ascunde sub identitatea lui Nancy, soţia lui dr. Robert Crater, şi fosta iubită a lui Dr.Mc.Coy.
    Arătarea se poate deghiza în oricine, îşi prinde victimele în capcană şi apoi îşi arată adevărata identitate pentru a suge sarea, nu sângele victimelor.
    Dubios sau reuşit? Cum vi se pare? Noi am zice mai degrabă dubios. Oricum, rămâne maestrul deghizărilor care poate lua orice formă în ochii femeilor (şi ai bărbaţilor).



2. Horta.
   Din "Devil In The Dark" (Star Trek, Sezonul 1)
   Ce este? Locuitor nativ de pe planeta Janus VI, acest animal stâncos, pe bază de siliciu, foloseşte acidul pentru a trece prin pereţi. Dar cum atacă oamenii, rămâne să ghiciţi. Dubios sau interesant? Ambele. Costumul arată ca un covor cu băşici de lavă lipite pe el.
Însă creatura, în mod surprinzător,e o mamă care luptă cu disperare să-şi apere copiii, lucru descoperit de Spock atunci când intră în mintea ei.
    Creatura a fost asemănătoare cu una din episodul The Probe din Outer Limits.


    
3. Parazitul neurologic.
   Din: "Operation: Annihilate!" ( Star Trek, Sezonul 1)
   Ce sunt: Mici răufăcători care fac populaţia de pe Deneva să înnebunească, infectându-le sistemul nervos. Însa planul lor complet e de a controla oamenii şi a-i determina  să construiască nave spaţiale pentru a le ajuta să se răspândească în spaţiu. Logic, Kirk şi echipajul vor lucra pentru a le opri.
    Dubios sau interesant? Dubios, pare că scenograful a cumpărat material plastic şi l-a pus pe sârmă pentru a reconstitui ceva ce să ne sugereze marele pericol. În pofida eforturilor actorilor, nu arată convingător.



3. Mugato
  Din: "A Private Little War" (Star Trek, Sezonul2).
   Ce este? Greoi, cu aparenţă de maimuţă cu blană albă şi un singur corn pe cap, este atras de fierul vechi. Ca armă naturală, Mugato are colţi veninoşi, ai căror otravă poate paraliza şi captura prada. Căpitanul Kirk va învăţa aceasta direct.
   Interesant sau dubios? Dubios. Abordarea gen om costumat funcţionează când e vorba de un monstru cu trăsături umane, dar tot nu-l împiedică să arate ieftin.



5. Viermii Ceti.
 Din: Star Trek II: Mania lui Khan
   Ce sunt: Mici, alunecoşi, monştri care par o încrucişare între un gândac şi un crevete. Intră prin ureche, ajung în cortexul cerebral şi se stabilesc acolo, cauzând o agonie lentă. Folosite de Noonien Singh pentru a-l controla pe Chekov, şi de Căpitanul Terrell pentru a-l înşela pe Kirk.
Dubios sau cool? Cool. Micile bestii au suferit în câteva scene de un aspect ieftin, dar regizorul Nicholas Meyer le-a mânuit cu iscusinţă.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells