Masterclass Jennifer Fox, la Orange Concept Store

de Cinemagia în 9 Mar 2012
Masterclass Jennifer Fox, la Orange Concept Store

Joi, 15 martie, la ora 12:00, va avea loc Masterclass-ul susţinut de Jennifer Fox, la Experimental Bar, din cadrul Orange Concept Store. Cu o activitate de peste 25 de ani în domeniul filmului documentar, Jennifer Fox reprezintă un reper la nivel internaţional.

De la debutul său, în 1987, cu Beirut: The Last Home Movie, realizările regizoarei americane au fost premiate în cadrul celor mai prestigioase festivaluri (Sundance, Cinema du Reel, Hot Docs, etc.) şi difuzate peste tot în lume (mai puţin în România). Felul în care Jennifer reuşeşte să îşi construiască filmele dintr-o perspectivă personală a culminat cu proiectul Flying: Confessions of a Free Woman, în care documentarista este ea însăşi personaj, iar dramele, sexualitatea şi incertitudinile acestei femei moderne se transformă în substanţa filmului.

Masterclass-ul susţinut de Jennifer Fox reprezintă ocazia de a interacţiona cu unul dintre cei mai apreciaţi regizori de film documentar. Jennifer va vorbi despre felul în care lucrează şi trăieşte în faţa obiectivului, ne va arăta clipuri inedite şi va manevra o cameră video, demonstrând pe viu cum o foloseşte. Jennifer ne oferă o lecţie incitantă despre relaţia dintre film şi viaţă, despre felul în care prezenţa documentaristului modifică realitatea, despre curajul de a căuta răspunsuri la o serie de frământări care caracterizează societatea zilelor noastre.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 14 martie 2012 16:33
un eveniment la care merita sa fii prezent , din ce se vede .

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells