Mai mulţi cineaşti au semnat petiţia pentru susţinerea lui Roman Polanski

de Răzvan Boboc în 30 Sep 2009
Mai mulţi cineaşti au semnat petiţia pentru susţinerea lui Roman Polanski

Regizorii americani Woody Allen, Martin Scorsese şi David Lynch au semnat petiţia internaţională prin care se solicită punerea în libertate a cineastului Roman Polanski. Acesta a fost reţinut în Elveţia cu un mandat de reţinere american pentru fapte petrecute în 1977.

Printre cei care îl susţin pe regizor se numără şi Darren Aronofsky, Terry Gilliam, Luc şi Jean-Pierre Dardenne. Aceştia spun că este inadmisibil că o manifestare culturală s-a transformat într-o urmărire poliţistă şi subliniază că Polanski este unul dintre cei mai mari cineaşti ai lumii.

Pedro Almodovar, Alejandro González Iñárritu, Fanny Ardant, Costa-Gavras, Claude Lelouch, Wong Kar-Wai şi Monica Bellucci cer şi ei "punerea imediată în libertate" a lui Polanski.

Roman Polanski a fost arestat sâmbătă la Zurich unde urma să participe la un festival de film pentru a primi un premiu pentru întreaga carieră.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
sebybog pe 30 septembrie 2009 15:16
Adica , esti vedeta , poti viola sau ucide fara sa fii pedepsit? Nu e normal ca justitia sa actioneze si mai smechereste pentru a prinde un fugar?
chitalucia pe 30 septembrie 2009 22:52
Daca era pe la noi fapta era prescrisa. In tarile in care exista democratie trebuie sa raspunzi pentru faptele tale, indiferent cine esti, si intr-o alta viata. Iar cu privire la metoda arestarii, nu conteaza. Scopul era sa puna mana pe el. Asta separat de parerea mea despre el ca regizor. Vorbeam despre omul Polanski.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells