Lindsay: anatomia unui dezastru

de Ştefan Dobroiu în 6 Iul 2011
Lindsay: anatomia unui dezastru

Am inclus-o recent pe Lindsay Lohan în lista noastră de staruri controversate (o poţi vedea AICI), dar câteva fotografii destul de ciudate apărute în ultima vreme cu celebra actriţă ne-au făcut să n-o includem şi în lista cu cele mai sexy 100 de actriţe ale tuturor timpurilor (o poţi vedea AICI). Oricum, Lindsay Lohan a împlinit recent 25 de ani, prin urmare iată mai jos traiectoria extrem de sinuoasă a carierei ei, reprezentativă pentru tinerii actori care devin celebri mult prea devreme şi ajung în situaţia de a nu mai putea controla ce li se întâmplă.

Ca de obicei în astfel de cazuri, povestea începe cu recorduri peste recorduri şi se termină în clinici de dezalcoolizare şi, pentru că Lindsay a reuşit să ducă lucrurile puţin mai departe, la închisoare. Cunoscută încă de mică în lumea modelling-ului pentru copii, puştoaica a dat lovitura în The Parent Trap, ecranizarea Disney după cartea pentru copii scrisă de Erich Kastner şi tradusă la noi sub titlul "Secretul celor două Lottie". Rolul dublu al lui Lindsay, care le interpretează pe Lottie şi Lisa, două surori gemene cu temperamente foarte diferite şi despărţite la naştere de divorţul părinţilor, a transformat-o într-o celebritate printre actorii copii, prevestindu-i o carieră lungă la Hollywood.

Succese ulterioare nu s-au lăsat mult timp aşteptate: după roluri în seriale şi filme de televiziune, apare în Freaky Friday alături de Jamie Lee Curtis, iar energia celor două actriţe (ale căror personaje fac schimb de trupuri într-o... trăsnită zi de vineri) a transformat comedia de familie într-un succes răsunător, încasările ridicându-se la 160 de milioane de dolari (cel mai mare succes de casă din cariera lui Lohan). Dar comedia care o transformă într-o regină a filmelor pentru adolescenţi este Mean Girls (vezi AICI cele mai de succes comedii cu liceeni), o surpriză cât se poate de plăcută pentru critici, dar şi pentru marele public.

Succesul răsunător al lui Mean Girls a făcut ca Lohan să devină cea mai tânără gazdă a MTV Music Awards, la doar 17 ani. În decembrie 2004 îi apare şi albumul Speak, şi el un succes de casă, dar reuşita nu se repetă un an mai târziu cu A Little More Personal (Raw), album ce iese din topul Billboard 100 după doar şase săptămâni de la lansare.

Este şi perioada în care încep problemele de familie cauzate de divorţul părinţilor, Lindsay Lohan comentând în repetate rânduri că între 2005 şi 2007 a făcut nenumărate încercări de a salva căsnicia lui Michael şi Dina Lohan. Cu toate acestea, la sfârşitul lui 2007 şi începutul lui 2008 declaraţiile despre tatăl ei au devenit tot mai dure, actriţa anunţând că a întrerupt contactul cu el.

În mai 2006 apare Just My Luck, comedia romantică în care Lindsay Lohan împarte ecranul cu viitorul căpitan Kirk din Star Trek, Chris Pine. Se spune că Lohan a primit pentru acest film nu mai puţin de şapte milioane de dolari, dar filmul nu a impresionat pe nimeni, aducându-i actriţei prima nominalizare la Zmeura de Aur din carieră. Urmează roluri mai mici, dar lăudate, în A Prairie Home Companion, ultima producţie semnată de apreciatul Robert Altman, unde Lohan împarte ecranul cu Meryl Streep şi Lily Tomlin, în Bobby, unde are o scenă foarte puternică alături de Sharon Stone, şi în Chapter 27, filmul biografic cu Jared Leto despre Mark David Chapman, cel care l-a ucis pe John Lennon. O mişcare proastă se dovedeşte în această perioadă Georgia Rule, o comedie apărută în 2007 cu Lohan, Felicity Huffman şi Jane Fonda într-un trio fiică-mamă-bunică ce nu a impresionat pe nimeni.

În timpul filmărilor la Georgia Rule Lindsay Lohan a trebuit spitalizată, motivul anunţat de reprezentanţii ei fiind acela că actriţa este extenuată. O despărţire de proprietarul de restaurante Harry Morton nu a ajutat-o pe actriţă să depăşească momentul, iar producătorii filmului, nemulţumiţi de întârzierile şi absenţele ei, au dat o declaraţie publică în care spuneau că Lindsay Lohan este "iresponsabilă şi neprofesionistă" şi precizau că "singurul motiv pentru extenuarea ei sunt lungile nopţi de petrecere". Este perioada în care Lohan începe să meargă la întâlnirile Alcoolicilor Anonimi şi, în 2007, se internează într-o clinică de dezalcoolizare.

La începutul lui 2007 este înlocuită în The Edge of Love, filmul în care vor apărea Keira Knightley şi Sienna Miller, iar dezastrul se produce în luna mai când, cu patru zile înainte de începerea filmărilor la Poor Things, Lindsay Lohan este arestată conducând sub influenţa alcoolului şi se întoarce la dezalcoolizare. Producătorii aşteaptă să se termine cele şase săptămâni de internare şi reîncep producţia, dar lucrurile evoluează identic: înainte de începerea filmărilor, Lohan este din nou arestată şi din nou internată la dezalcoolizare, doar că de această dată este găsită asupra ei şi o cantitate de cocaină. Condamnată la închisoare, actriţa va petrece 84 de minute într-o celulă, după care va fi eliberată, reprezentanţii legali justificând eliberarea prin faptul că închisoarea era prea aglomerată.

În ceea ce priveşte cariera, un eşec răsunător este I Know Who Killed Me, thriller-ul independent în care actriţa joacă o stripteuză cu dublă personalitate şi care i-a adus lui Lohan o Zmeură de Aur. Urmează doi ani de apariţii în seriale (Ugly Betty), videoclipuri, încercări în lumea modei, contracte de promovare cu Visa, Miu Miu şi Fornarina. Actriţa încearcă să ajute campania prezidenţială a lui Barack Obama în 2008, dar este refuzată, reputaţia ei nefiind considerată potrivită pentru imaginea viitorului preşedinte american.

În ultima parte a lui 2008 Lindsay începe o relaţie cu DJ-iţa Samantha Ronson, ceea ce o aduce iarăşi pe prima pagină a tabloidelor din lumea întregă. În 2009 relaţia se termină prost, după un şir de scandaluri şi descinderi ale poliţiei la reşedinţa actriţei. Tot în 2009 apare Labor Pains, tradus la noi Munca-i un travaliu. Considerat prea prost pentru a prinde marile ecrane în Statele Unite, filmul a fost lansat pe canalul TV ABC Family în iulie 2009.

În aprilie 2010, primeşte rolul principal din filmul biografic Inferno, despre Linda Lovelace, protagonista celebrului film sexy Deep Throat. Câteva luni mai târziu, Lohan trebuie din nou să intre la dezalcoolizare, ceea ce-i face pe producători să renunţe la ea. În iulie este condamnată la 90 de zile de închisoare pentru că nu a respectat condiţiile impuse de judecători la un proces anterior. Va petrece doar 14 zile în celulă, după care va fi eliberată, tot din cauza prea marii aglomeraţii din închisoare.

Şirul de procese şi de condamnări nu se opreşte aici. Lindsay Lohan şi-a împlinit cei 25 de ani în arest la domiciliu, cu o brăţară la gleznă care îi monitorizează fiecare mişcare. Sperăm doar ca următoarea aniversare să vină într-un perioadă mai prielnică pentru actriţă.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Mihay2009 pe 6 iulie 2011 11:26
Pacat de ea.
Anturaju strica.
Astept noi filme cu ea.

anna.n pe 6 iulie 2011 11:39
eu cred ca are talent dar a luat-o pe cai gresite..
Bayard pe 6 iulie 2011 13:29
Pacat, talentata, foarte frumosa.... dar nu cred ca-si mai poate reveni.
ionutskater pe 6 iulie 2011 14:31
io cred ca are probleme la mansarda
Crist11 pe 6 iulie 2011 14:38
Eu cred ca ii place prea mult viata si d-asta :))
HarryCineastul3 pe 6 iulie 2011 16:16
Talentata si foarte sexy..........dar pe romaneste s-a dus dracului cariera ei.......... indata ce incepi nu te mai poti opri.deaia mai bine nu inceopi..........
xerses pe 6 iulie 2011 20:29
S-ar putea sa-si revina.
Sorin87 pe 6 iulie 2011 21:58
daca nu isi vede de treaba ei actrita
21robert pe 6 iulie 2011 22:03
Nu stiam ca a ajuns chiar in halu asta :| tot ce pot spune bun despre ea ii ca I know who killed me nu a fost cel mai rau film la care m-am uitat ;))
cosmin742000 pe 8 iulie 2011 11:23
Inseamna ca ai vazut doar filme de ingmar berman in afara de i know who kill me :))
alex_il_fenomeno pe 7 iulie 2011 11:36
putea sa ajunga foarte sus , dar alcoolul si drogurile au asezat-o undeva jos de tot ...
Movaaa pe 8 iulie 2011 01:41
Daca s-ar fi concentrat mai mult la cariera ei acum nu mai era in situatia asta.Imi pare rau pentru ea.
BadDreams pe 8 iulie 2011 11:10
Exemplul perfect cum un om isi poate distruge viitorul,si-a batut joc de talentul cu care a fost inzestrata!
Manusa pe 10 iulie 2011 16:34
Pacat de ea, daca s-ar tine de treaba ar iesi multe.....
Tyybi1 pe 24 august 2012 15:21
Pacat, era o actrita buna din toate punctele de vedere.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells