Cronică Bad Teacher

de Gloria Sauciuc în 6 Iul 2011
Cronică Bad Teacher

O nouă comedioară de vară va intra la cinema din data de 8 iulie, Bad Teacher, ca să ne ofere o alternativă suportabilă pentru vremea care nu ţine cu noi. Vedetele filmului? Cameron Diaz şi Justin Timberlake.

Diaz arată senzaţional de la gât în jos, dar regizorul preferă să o filmeze cu multe gros-planuri şi cadre strânse. Timberlake arată senzaţional cu totul, dar l-au pus să poarte ochelari cu ramă groasă. Aşa i-au tot făcut şi lui Jude Law. E atât de frumos, încât - ca să pară credibil în roluri - îl tot urâţesc cu accesorii ca să-i acopere faţa. Să trecem mai departe. Pe aceeaşi linie, realizatorii  ne tot arată cu degetul personajul enervant al filmului, nu au încredere în noi că ne-am prins care este... Pe lângă că are o partitură care o face de nesuportat (ceea ce e bine şi nu prea - când avem personaje atât de clar demarcate, albe sau negre, ne apropiem de tipul de personaje din telenovele), scenariştii îi mai pun şi bube pe faţă (la propriu)... bietei Lucy Punch, care era obiectul dorinţelor lui Anthony Hopkins în You Will Meet A Tall Dark Stranger/Vei întâlni străinul din visele tale (2010).

Poantele sunt uneori simpatice, uneori răsuflate, te amuză involuntar cum îşi dă seama profesoara jucată de Diaz că e superficială, alergând după profesoraşul frumos şi cu o moştenire grasă al liceului, în loc de "profundul" profesor de sport, cu 700 de dolari în cont, asta în timp ce dă o lecţie despre ce nedreaptă e viaţa unui băieţel din clasa ei, îndrăgostit fără speranţă de o replică adolescentă a profesoarei.

Diaz e una din profesoarele atipice ale marelui ecran. Vorbeşte urât, e fără scrupule şi cam indecentă.  Se îmbată, se droghează şi abia aşteaptă să se mărite cu un bărbat bogat, ca să poată să-şi ia adio de la jobul ei din gimnaziu.  Când o părăseşte logodnicul, ea îşi pune în gând să-l cucerească pe profesorul suplinitor (Justin Timberlake), care pe lângă că e frumuşel, mai e şi bogat. Pentru acest profesoraş ea intră în competiţie cu agasanta Amy (Lucy Punch), colega sa de catedră – şi în plus, va trebui să respingă curtea pe care i-o face profesorul de sport (Jason Segel), un tip lipsit de sare şi piper.  Demersurile cam deocheate ale lui Elizabeth, plus consecinţele lor, îi vor şoca pe elevii ei, pe colegi şi chiar pe ea însăşi.

Filmul va rula din data de 8 iulie în Bucureşti (Movieplex Cinema Plaza, The Light Cinema, Hollywood Multiplex, CinemaPRO, Cinema City Cotroceni şi Sun Plaza, plus Baneasa Drive-In Cinema), Cluj, Constanţa, Iaşi, Timişoara, Oradea, Piteşti, Arad, Baia Mare, Brăila, Bacău.
      

Părerea ta

Spune-ţi părerea
zeno.marin pe 6 iulie 2011 10:56
Se facea ca Nostradamus mi-a prezis ca voi pierde un pariu iar crunta mea pedeapsa va fi sa vad "Bad Teacher 3"... *Spoof*... m-am trezit. Bine ca a fost doar un vis! :-)
Sincer - nu cred ca am sa il vad. Viata e prea scurta si sunt prea multe filme bune pe lumea asta ca sa irosim timpul cu asa ceva.
Nnu l-am vazut, nu intentionez sa-l vad, experienta fiind suficienta in acest caz pentru a-l cataloga drept un sirop.
Nostradamus imi spune - cineva din acest film va lua o Zmeurica de Aur... Dar poate visez iara?

legiune pe 6 iulie 2011 13:24
Cam tarziu pentru o cronica, cand filmul deja a aparut si chiar vazut si la noi in Romania de foarta multe lume.
Liviu- pe 7 iulie 2011 03:25
Despre ce film vorbesti? Filmul asta are azi (adica joi, 7 iulie) avanpremiera in cinemaurile din Romania. In SUA a iesit abia de 2 saptamani, iar prima data a aparut acum 3 saptamani in doar 2 tari. Tu unde l-ai vazut?
legiune pe 7 iulie 2011 23:17
M-am descurcat cum am putut si o sa il mai vad inca o data pe dvd.
Bayard pe 6 iulie 2011 13:31
Si unde este cronica???? toate informatiile astea le luam si din trailer. As fi vrut o parere legata despre film.... ca pana acum am citit doar de rau despre el.
Crist11 pe 6 iulie 2011 14:38
Cum a zis si zeno... viata e prea scurta sa nu profitam de filmele bune si sa ne uitam la toate porcariile.
zeno.marin pe 6 iulie 2011 15:43
@legiune - Eu unul nu l-am vazut, dar cronica Gloriei este absolut elocventa zic eu. In ce ma priveste este insa la fel de utila ca recomandarile "nu mancati ciuperci otravite", "nu calcati pe minele marcate cu stegulet rosu" sau "nu faceti baie in furnal"... Vreau sa spun ca oricum nu m-as fi dus la un asemenea film, iar de vazut la TV, doar fortat de imprejurari demne de o cauza mai buna.

De ex. imagineaza-ti ca esti cu o "hottie" care vrea sa vada filmul asta. Ce faci? Trebuia sa rabzi acel supliciu, nu? Asta daca astepti o recompensa...dupa film. Probabil ipocrizia se transforma in metoda atunci cand esti silit sa faci asemenea concesii "diplomatice"... }:-P

zeno.marin pe 6 iulie 2011 17:33
Deci "make no mistake about it" - cronica e buna si foarte sugestiva, confirmandu-mi ceea ce puteam sa intuiesc despre acest film oricum.
21robert pe 6 iulie 2011 20:03
hai cu Zmieura :)))))
xerses pe 6 iulie 2011 20:32
Eu vreau sa vad filmul, cu zmeura sau fara zmeura.Imi plac subiecele care au ca tema scoala.
zeno.marin pe 6 iulie 2011 20:56
Guys, guys! Zmeura mi s-a arata in vis... Sa nu cobim! Sau sa fi fost o capsuna?
Era totusi un vis frumos (nu foarte romantic), cu Cameron Diaz in rolul principal.
Una alta, visele frumoase se uita repede.

Inca una si ma duc: de asta au picat atatia bacalaureatul, pentru ca le-a predat romana Cameron Diaz, de profesie inginer...

Sorin87 pe 6 iulie 2011 21:59
abia astept filmul am vazut trailerul si este bestial
mitchalba pe 6 iulie 2011 23:48
Bravo Gloria...buna cronica...filmul nu prea o sa dea pe spate pe multi dar sa nu uitam ca "specimene" dinastea sunt in invatamantul romanesc cu gramada
alex_il_fenomeno pe 7 iulie 2011 11:47
mie mi se pare un film amuzant , pe care nu vreau sa il ratez !
pe 19 august 2011 21:59
Comentariu șters

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells