Kiddo, noua formă de entertainment

de Gloria Sauciuc în 1 Iun 2012
Kiddo, noua formă de entertainment

Kiddo, în regia lui Millo Simulov, primul film interactiv din România, a avut joi seară premiera în România, la cinematograful Studio din capitală. Acest nou format de film - în care spectatorul e făcut responsabil pentru ceea ce li se întâmplă personajelor, cu un showman în carne şi oase care numără voturile publicului şi face atmosferă atunci când filmul se opreşte pentru ca oamenii din sală să decidă pe ce drum o ia protagonistul - e noua formulă de entertainment pe care o poţi încerca în grup cu prietenii. Distracţia e garantată.

Povestea este a lui Kiddo, o tânără care îşi întreţine familia - un frate cu dizabilităţi şi un tată alcoolic - cărând saci de ciment. Kiddo îşi umple timpul liber boxând. Pasiunea şi talentul ei pentru acest sport o fac candidata perfectă pentru o competiţie importantă. Ca scurtmetraj de 33 de minute Kiddo nu ar funcţiona, întrucât are superficialitatea narativă a unui joc video, însă - ca film interactiv - te prinde. Anamaria Maier, actriţa din rol principal, studentă la actorie, e bună în rol.

Kiddo oferă spectatorului şapte puncte de decizie, deci şapte momente de vot şi două finaluri diferite, fiind compus din 27 de calupuri care pot rula în diferite moduri. Millo Simulov, regizorul filmului, va filma vara aceasta continuarea filmului, astfel încât să termine într- un an primul lungmetraj interactiv din România, cu opt finaluri diferite... "Va dura chiar şi câteva ore, dacă spectatorul se va întoarce în punctele importante", explică pentru Cinemagia regizorul.

Proiecţia de joi a fost primită cu mare entuziasm de spectatori, majoritar alegându-se desfăşurări mai violente ale poveştii în detrimentul celor mai "paşnice". Publicul a ales ca tânăra Kiddo să-şi lovească tatăl, ceea ce a dus la un final supărător pentru spectatori. Care a avut şansa să revină asupra alegerii, astfel încât am vizionat şi cel de-al doilea final, cel fericit... Fiecare spectator a primit la intrare două beţişoare fosforescente, diferit colorate, cu ajutorul cărora a votat. "Am observat la proiecţii vinovăţia care îi apasă pe oameni în momentul în care au ales şi personajul ajunge într-un punct rău, se simt vinovaţi şi doresc să se întoarcă şi să aleagă altfel, ceea ce în viaţa reală nu este posibil", a declarat Millo Simulov pentru Cinemagia.

Kiddo va avea deocamdată un parcurs festivalier. În mai a avut o proiecţie în cadrul Short Corner al Festivalului de Film de la Cannes, iar la început de iunie va avea proiecţii la Cluj, în cadrul TIFF. Legat de proiectarea în circuitul cinematografelor din România, Millo Simulov spune că are posibilitatea să difuzeze genul acesta de film datorită digitalizării sălilor de cinema, dar că nu are încă un plan pus la punct de difuzare a filmului în reţeaua de cinematografe româneşti.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
djinjis pe 1 iunie 2012 17:06
lame
marcusARCUS pe 1 iunie 2012 20:52
Jalnic filmul.Mai ales actrita in rolul principal.
alex_il_fenomeno pe 20 iunie 2012 17:36
sincer , pare ceva de el .de avut in vedere .

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells