James Cameron va lucra la adaptarea unei legende chinezeşti de proporţii

de Cristina Grigore în 13 Mar 2011
James Cameron va lucra la adaptarea unei legende chinezeşti de proporţii

Adaptarea unei străvechi legende chinezeşti,  A Journey to the West, va beneficia de cunoştinţele şi talentul  lui James Cameron, care va lucra la această producție alături de cunoscutul scriitor şi scenarist Neil Gaiman (Stardust, Coraline), anunţă Total Film.

Gaiman va pune pe hârtie scenariul peliculei, care va fi filmată în limba engleză, în China, pentru a reduce costurile. James Cameron, convins de uriaşul potenţial al poveştii,  va interveni în problemele tehnice, în special pentru 3D, dar va fi consultat şi pe partea de scenariu. Fiecare dintre cele trei filme ale seriei va avea nevoie de un buget de aproximativ 100 de milioane de dolari.

Legenda îl are în centru pe Regele Maimuţă, ce călătoreşte spre India alături de un divers grup de însoţitori – inclusiv un călugăr şi spiritul unui porc – având ca misiune recuperarea unor pergamente ce au aparţinut lui Buddha.

Ideea filmului a aparţinut unuia dintre cei mai aclamaţi producători TV ai Chinei, Zhang Jizhong, care, împreună cu cei doi cineaşti americani, speră ca, odată scenariul terminat, să atragă în echipă un regizor de top şi să asigure financiar proiectul, prin intermediul unui studio important de la Hollywood.

Primul dintre regizorii preferaţi a sta la cârmele unuia dintre filmele trilogiei este Guillermo del Toro, despre care, la o conferinţa de presă ţinută la Beijing, Zhang a declarat: „ Del Toro este foarte interesat [de proiect], dar vrea să vadă mai întâi o scurtă prezentare a poveştii. Bineînţeles, cu cât regizorul este mai faimos, cu atât este mai ocupat”.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
ADYTHEONE pe 13 martie 2011 12:57
nu treb neaparat un regizor bun ca sa iasa film bun !!!
legolas05 pe 13 martie 2011 13:52
ai dreptate
UnqJohnny pe 13 martie 2011 15:56
Din această legendă a fost inspirat şi Dragon Ball.
Andu pe 13 martie 2011 17:11
parca anu asta apare Dragon Ball Reborn nu ???
catasmile17 pe 13 martie 2011 22:42
interesanta idee !!!
onu pe 13 martie 2011 23:51
dar sa gaseasca un regizor mai bun!!!! Dragon Ball

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells