James Cameron şi The Informationist

de Ştefan Dobroiu în 4 Nov 2012
James Cameron şi The Informationist

Nu poţi ignora proiectele de viitor al regizorului care a semnat filmele cu cele mai mari încasări din toate timpurile, aşa că dezvoltăm ştirea de săptămâna trecută: James Cameron va face The Informationist. Află din materialul de mai jos despre ce e vorba în cartea scrisă de Taylor Stevens şi care sunt şansele ca The Informationist să devină un blockbuster de talia Titanicului sau a lui Avatar...

Se pare că în timpul călătoriei sale pe Pandora, James Cameron se gândeşte la Africa. The Informationist, thriller publicat în martie 2011, prezintă aventurile unei specialiste în obţinerea de informaţii, Vanessa "Michael" Munroe, ale cărei aptitudini au fost comparate cu cele ale lui Lisbeth Salander, eroina din ecranizările Fata cu un dragon tatuat. Angajată de un magnat al petrolului să descopere ce s-a întâmplat cu fiica lui, dispărută în Africa de patru ani, Munroe va trebui să facă slalom prin câteva ţări africane, să lupte împotriva politicienilor corupţi şi să dejoace planurile a o mulţime de urmăritori, folosindu-se atât de cunoştinţele sale ieşite din comun, cât şi de letalele aptitudini fizice.

Cinemagia a citit The Informationist şi poate să-ţi spună că alegerea lui Cameron este oarecum surprinzătoare. Da, Munroe este un personaj de talia lui Ripley (nu uita că eroina lui Sigourney Weaver a devenit quintesenţa personajului action feminin o dată cu apariţia în Aliens al lui James Cameron) şi cu siguranţă scenariul şi regia o să te facă să-i urmăreşti aventurile pas cu pas. Dar în acelaşi timp grandoarea şi anvergura lipsesc din The Informationist şi, pentru un regizor care s-a întâlnit de mai multe ori cu extratereştrii (The Abyss, Aliens, Avatar), a ajutat la salvarea umanităţii din ghearele metalice ale maşinilor (primele două filme Terminator), a scăpat SUA de terorişti (Minciuni adevărate) şi a transformat una din tragediile omenirii într-o poveste de dragoste (Titanic), o "excursie" în Africa aduce mai degrabă cu un sejur all inclusive decât cu o adevărată provocare cinematografică.

Într-adevăr, The Informationist are ritm şi ascunde câteva surprize interesante. Cu o actriţă convingătoare (o debutantă, sperăm) în rolul principal, ecranizarea ar putea deveni un hit, fără să fie o ocazie pentru efecte speciale ieşite din comun, aşa cum şi-a obişnuit Cameron fanii. Interesant este că o mare parte din acţiune are loc în unele din cele mai fotogenice, dar şi periculoase, regiuni ale Africii, atât fiarele cât şi oamenii luptându-se care mai de care să-i facă probleme eroinei. Cum Taylor Stevens este debutant şi cu siguranţă nu a semnat un contract foarte strict cu Lightstorm Entertainment, casa de producţie a regizorului, sunt şanse ca scenariul să folosească thrillerul doar ca punct de pornire, pentru a ajunge într-o zonă mai captivantă pentru publicul larg.

Ştirea de săptămâna trecută este şi un motiv în plus ca să-ţi dai seama că declaraţiile de la Hollywood nu ar trebui crezute. Acum câteva luni, James Cameron declara într-un interviu acordat publicaţiei The New York Times că viitorul carierei sale cinematografice este indisolubil legat de cel al planetei Pandora, regizorul concentrându-se pe continuările lui Avatar, filmul care a detronat Titanic din topul premierelor cu cele mai mari încasări din toate timpurile. Declaraţia i-a făcut pe unii comentatori să presupună că de fapt Cameron nu se gândeşte doar la Avatar 2 şi Avatar 3, pe care speră să le filmeze simultan şi cât mai curând, ci şi la o nouă trilogie, prelungindu-şi "şederea" pe Pandora până la sfârşitul acestui deceniu. Iată că regizorul se îmbarcă pentru Africa, în schimb...

În acest moment nu se ştie cine ar putea interpreta rolul principal în noua producţie şi nici când ar putea începe filmările. Cu Avatar 2 anunţat pentru 2015 şi Avatar 3 urmând probabil un an mai târziu, James Cameron are o mulţime de timp la dispoziţie să termine scenariul la cele două blockbustere, despre care a spus în repetate rânduri că ar putea "sonda" ceea ce se află în interiorul planetei Pandora. Să fie un secret în stare să schimbe soarta tuturor raselor inteligente din galaxie? Nu ştim încă, dar Cameron a arătat adesea că gândeşte la nivel global şi universal. De-abia apoi vom vedea abordarea lui "continentală", The Informationist, pe care nu ar trebui să-l aşteptăm înainte de 2017.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Skynet.Zbenga pe 4 noiembrie 2012 13:26
Mai intai sa termine Avatarurile...apoi sa se gandeasca la altceva
cosmin742000 pe 4 noiembrie 2012 14:12
Poate pana in 2017 cand se spera ca o sa apara acest " The Informationist" o sa ni se para si noua , in functie de catastrofe se mai scot pana atunci ,( si premisele in acest sens indica multe ) ca Avatarul e chiar un film :))) Dupa modelul :cand cantau Modern Talking nu ne placea dar la ce poluare fonica a aparut in ziua de azi , acum se pare ca , cantau foarte bine :))
bogyvaly pe 5 noiembrie 2012 11:49
Poate nu e the best movie of the century, dar e greu de spus ca Avatarul nu e un film. Indiferent cum privesti.
alex_il_fenomeno pe 4 noiembrie 2012 15:54
in toate filmele sale s-a implicat 100%!
Bayard pe 4 noiembrie 2012 19:09
Pai a zis ca face 3 filme Avatar... asa ca pana o sa ajunga el sa faca urmatorul film mai trece probabil un deceniu :), are timp sa se razgandeasca.
blackheart4you pe 4 noiembrie 2012 22:36
da :))

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells